Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №890 від 06.12.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Розпушувач чи сода:

Розпушувач чи сода:

що обрати, щоб із випічкою не прогадати

Один з основних критеріїв вдалої випічки – пухкенький і ніжний виріб. І тут не все так просто, як здається на перший погляд. Неправильно розраховані пропорції, не достатньо погашена сода – і всі старання господині можуть зійти нанівець. І якщо раніше господині використовували здебільшого лише соду, то зараз в кулінарному тренді – розпушувач для тіста. Яка ж різниця між содою і розпушувачем, який із цих компонентів найбільш вдало підходить для випічки – про все це більш детально поговоримо далі.

Випічка з содою: плюси і мінуси

Раніше господині використовували лише соду. І якщо згадати, якою була випічка у наших бабусь, то інакше як шедевральною її не назвеш. Хоча єдиним варіантом для них була сода, погашена оцтом.

Це пояснюється тим, що сама по собі сода не є розпушувачем. А щоб відбулося повне її розкладання і смак випічки був прекрасним, її варто гасити кислотою. Адже під час гасіння соди виділяється вуглекислий газ, який, власне, додає випічці об’єму. Якщо ж у тісто додати непогашену соду, про пухкенький виріб годі й мріяти.

Щоправда, є одна хитрість, яку варто знати усім: не потрібно гасити соду на відкритому повітрі, адже весь вуглекислий газ просто вивітриться.

І ще: щоб отримати пухкеньку випічку, потрібно знати точне співвідношення соди і оцту, скільки їх потрібно, приміром, на кілограм борошна. Бо ж якщо необхідна кількість соди ще вказується у рецепті, то оцту ми звикли давати на око. Тому випічка виходить не завжди такою, як очікувалося.

Більше того, якщо «переборщити» з содою, страва матиме неприємний і сильно виражений запах соди. Єдине, що лишається зробити з таким шедевром – відправити у смітник.

Досвідчені кулінари взагалі радять додавати соду до сухих продуктів, таких як борошно, а оцет, навпаки, до рідких – кефіру, сметани, яєць.

І, увага: гасити соду можна не лише оцтом, а й лимонним соком чи кисломолочними продуктами.. Найголовніше при використанні соди – не зволікати і одразу випікати тісто, адже реакція проходить дуже швидко.

Випічка з розпушувачем: плюси і… лише плюси

Порівняно не так давно на підмогу господиням з’явився розпушувач. І якщо спочатку до нього ставилися дещо підозріло, як до чергової «хімії», то сьогодні без розпушувача важко уявити собі повноцінну кухню.

Розпушувач, у свою чергу, позбавляє нас від таких неприємних моментів, які притаманні роботі з содою. Його не потрібно розчиняти, варто просто всипати у тісто.

А чи знали ви, що розпушувач – це та ж сама сода, поєднана у відповідних пропорціях з борошном і лимонною кислотою? Часто замість борошна, виробники додають ще крохмаль, аби розпушувач довше зберігався. Суміш скомпонована таким чином, щоб сода і кислота давали потрібну реакцію і в потрібний час – безпосередньо при випіканні.

Розпушувач не варто застосовувати, коли в тісто додається мед. З ним впорається лише сода. У всіх інших випадках соду і розпушувач можна заміняти одне одним, однак, розпушувача потрібно брати у два з половиною рази більше, ніж соди.

Власне, щоб отримати розпушувач, уже немає потреби бігти до магазину. Адже багато господинь знають секрет співвідношення продуктів у цій суміші і готують розпушувач самі.

Отже, як приготувати диво-суміш? Дуже просто. Потрібно 5 ложок соди, 3 ложки лимонної кислоти і 12 ложок борошна. Усі інгредієнти потрібно змішати у сухій банці і там же зберігати, щільно закривши кришечкою.

Так суміш буде постійно під рукою, а випічка буде постійно вдалою.

06.12.2018


Переглядів: 2213

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 23.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21207)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17346)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14573)
• Допомога під час карантину [967] (14499)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14334)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14147)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14020)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13993)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13986)
• Живи до ста! [965] (13968)
• Бюджет і ми… [965] (13906)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13898)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13772)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13679)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13674)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13624)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13232)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13206)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (194)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (47)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (47)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (46)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (45)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (45)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (45)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (45)
• П’яний водій збив пішохода (32)
• Переходив дорогу і потрапив під авто (31)
• У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (30)
• Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю» (30)
• Постачали наркотики до колонії (29)
• У Березному в ДТП постраждав неповнолітній пішохід (29)
• У Вараському районі загинув мотоцикліст (29)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"