Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №890 від 06.12.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Вересень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Жовтень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Розпушувач чи сода:

Розпушувач чи сода:

що обрати, щоб із випічкою не прогадати

Один з основних критеріїв вдалої випічки – пухкенький і ніжний виріб. І тут не все так просто, як здається на перший погляд. Неправильно розраховані пропорції, не достатньо погашена сода – і всі старання господині можуть зійти нанівець. І якщо раніше господині використовували здебільшого лише соду, то зараз в кулінарному тренді – розпушувач для тіста. Яка ж різниця між содою і розпушувачем, який із цих компонентів найбільш вдало підходить для випічки – про все це більш детально поговоримо далі.

Випічка з содою: плюси і мінуси

Раніше господині використовували лише соду. І якщо згадати, якою була випічка у наших бабусь, то інакше як шедевральною її не назвеш. Хоча єдиним варіантом для них була сода, погашена оцтом.

Це пояснюється тим, що сама по собі сода не є розпушувачем. А щоб відбулося повне її розкладання і смак випічки був прекрасним, її варто гасити кислотою. Адже під час гасіння соди виділяється вуглекислий газ, який, власне, додає випічці об’єму. Якщо ж у тісто додати непогашену соду, про пухкенький виріб годі й мріяти.

Щоправда, є одна хитрість, яку варто знати усім: не потрібно гасити соду на відкритому повітрі, адже весь вуглекислий газ просто вивітриться.

І ще: щоб отримати пухкеньку випічку, потрібно знати точне співвідношення соди і оцту, скільки їх потрібно, приміром, на кілограм борошна. Бо ж якщо необхідна кількість соди ще вказується у рецепті, то оцту ми звикли давати на око. Тому випічка виходить не завжди такою, як очікувалося.

Більше того, якщо «переборщити» з содою, страва матиме неприємний і сильно виражений запах соди. Єдине, що лишається зробити з таким шедевром – відправити у смітник.

Досвідчені кулінари взагалі радять додавати соду до сухих продуктів, таких як борошно, а оцет, навпаки, до рідких – кефіру, сметани, яєць.

І, увага: гасити соду можна не лише оцтом, а й лимонним соком чи кисломолочними продуктами.. Найголовніше при використанні соди – не зволікати і одразу випікати тісто, адже реакція проходить дуже швидко.

Випічка з розпушувачем: плюси і… лише плюси

Порівняно не так давно на підмогу господиням з’явився розпушувач. І якщо спочатку до нього ставилися дещо підозріло, як до чергової «хімії», то сьогодні без розпушувача важко уявити собі повноцінну кухню.

Розпушувач, у свою чергу, позбавляє нас від таких неприємних моментів, які притаманні роботі з содою. Його не потрібно розчиняти, варто просто всипати у тісто.

А чи знали ви, що розпушувач – це та ж сама сода, поєднана у відповідних пропорціях з борошном і лимонною кислотою? Часто замість борошна, виробники додають ще крохмаль, аби розпушувач довше зберігався. Суміш скомпонована таким чином, щоб сода і кислота давали потрібну реакцію і в потрібний час – безпосередньо при випіканні.

Розпушувач не варто застосовувати, коли в тісто додається мед. З ним впорається лише сода. У всіх інших випадках соду і розпушувач можна заміняти одне одним, однак, розпушувача потрібно брати у два з половиною рази більше, ніж соди.

Власне, щоб отримати розпушувач, уже немає потреби бігти до магазину. Адже багато господинь знають секрет співвідношення продуктів у цій суміші і готують розпушувач самі.

Отже, як приготувати диво-суміш? Дуже просто. Потрібно 5 ложок соди, 3 ложки лимонної кислоти і 12 ложок борошна. Усі інгредієнти потрібно змішати у сухій банці і там же зберігати, щільно закривши кришечкою.

Так суміш буде постійно під рукою, а випічка буде постійно вдалою.

06.12.2018


Переглядів: 383

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 983 від 24.09.2020p.
¤ 
Білі та рижики на присадибній ділянці

Білі та рижики на присадибній ділянці

Полюбляєте тихе полювання? Ми також, тільки їздити в ліс для цього зовсім не обов’язково: справжні лісові гриби прекрасно ростуть на дачі....

¤ 
Спортсменки з Рівненщини вибороли Кубок України з баскетболу

Спортсменки з Рівненщини вибороли Кубок України з баскетболу

18-20 вересня в Запоріжжі пройшов Кубок Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги серед дівчат 2008 року народження....

¤ 
«Верес» розбиває «Прикарпаття» і здобуває першу перемогу в чемпіонаті!

«Верес» розбиває «Прикарпаття» і здобуває першу перемогу в чемпіонаті!

У стартовому матчі чемпіонату Першої ліги «Верес» на очах у власних вболівальників приймав івано-франківське «Прикарпаття». Ще до перерви рівняни забили у ворота суперників тричі, оформивши у підсумку комфортну перемогу!...

¤ 
У жителя Вараша вилучили зброю та наркотики

У жителя Вараша вилучили зброю та наркотики

22.09.2020 за процесуального керівництва Сарненської місцевої прокуратури слідчими Вараського відділу поліції ГУНП в області в межах кримінального провадження за ч.1 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) проведено санкціоновані обшуки в м. Вараш Рівненської області, в гаражному приміщенні 48- річного фігуранта провадження та в його автомобілі марки «ВАЗ-21093»....

¤ 
У Дібрівці відкрили реконструйоване пожежне депо

У Дібрівці відкрили реконструйоване пожежне депо

18 вересня у селі Дібрівка Рівненського району урочисто презентували початок відновлення історичної споруди пожежного депо, яке було побудоване чеськими переселенцями у 1923 році. Пожеже депо відновлюється за ініціативи Романа Стасюка, депутата Рівненської міської ради від Радикальної партії Олега Ляшка....

¤ 
Ігор Ясенюк: «Ми не побоялися взяти на себе відповідальність і виправдаємо довіру людей»

Ігор Ясенюк: «Ми не побоялися взяти на себе відповідальність і виправдаємо довіру людей»

У суботу на міському стадіоні «Мототрек» у Рівному відбулися загальні збори Рівненської обласної організації політичної партії «ЗА ­МАЙБУТНЄ». Політична сила висунула кандидатів у депутати Рівненської обласної ради, районних, сільських, селищних та міських рад Рівненщини на чергових місцевих виборах, які відбудуться 25 жовтня....





Найпопулярніші статті:

• Як позбутися шпори на п’яті [850] (2222)
• Бюджет і ми… [965] (1948)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (1904)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (1877)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (1861)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (1858)
• Живи до ста! [965] (1853)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (1853)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (1848)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (1838)
• Допомога під час карантину [967] (1794)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (1694)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (1642)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (1639)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (1612)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (1604)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (1555)
• Гостра бюджетна пандемія… [964] (1553)

ТОП-15 свіжого номера:

• Білі та рижики на присадибній ділянці (109)
• Спортсменки з Рівненщини вибороли Кубок України з баскетболу (106)
• Олексій Муляренко став кандидатом у мери Рівного від партії «Сила і Честь» (103)
• Для вирішення проблеми озера Басів Кут та річки Устя потрібен системний підхід (103)
• «Верес» розбиває «Прикарпаття» і здобуває першу перемогу в чемпіонаті! (103)
• Ігор Ясенюк: «Ми не побоялися взяти на себе відповідальність і виправдаємо довіру людей» (100)
• Віктор ШАКИРЗЯН та “Рівне Разом” ідуть працювати на благо рівнян (100)
• У Рівному підсвітили Драматичний театр в рамках проєкту Віталія Коваля #Подаруй_світло (99)
• У Дібрівці відкрили реконструйоване пожежне депо (98)
• У жителя Вараша вилучили зброю та наркотики (94)
• Озимий часник. (86)
• 5 переваг пральних машин з вертикальним завантаженням (81)
• Гранола (80)
• Спортсмени з Рівненщини перемогли на змаганнях у Луцьку (77)
• Як позбутися від бруду і пригорілого жиру в духовці (74)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс