Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №890 від 06.12.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Серпень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Вересень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

10 секретів приготування ідеального бісквіту

10 секретів приготування ідеального бісквіту

Бісквітне тісто – це кондитерська класика, яка, однак, через певну «примхливість» під силу не кожному. І тим не менш, найсмачніші торти та тістечка, кекси та рулети виходять саме на його основі. Насправді випікання бісквіту – не такий вже й складний процес. Однак існують певні кулінарні нюанси, які обов’язково потрібно знати і враховувати, якщо ви хочете, щоб ваше бісквітне тісто вийшло справді ідеальним.

Пропонуємо вам виділити, засвоїти та запам’ятати 10 основних правил випікання пишного бісквіту, дотримуючись яких на домашній кухні, ви неодмінно досягнете успіху.

1. Температура інгредієнтів та посуду 

Іноді хочеться швиденько щось приготувати, діставши одні складники з холодильника, а інші з шафки для сипучих продуктів. Так, це можливо, але тоді вам краще готувати не бісквіт. Щоб бісквіт вийшов дійсно смачним, важливо дотримуватися правильного температурного режиму інгредієнтів. Переконайтеся, що вони однієї температури. Краще, якщо вона буде нижчою. Посуд, у якому ви будете змішувати складники бісквіту, теж повинен бути такої ж температури. Тож якщо усі продукти братимете з холодильника, заздалегідь поставте туди і форму.

2. Борошно: клейковина та гатунок 

Борошно є одним із «трьох китів» ідеального бісквіту. Рекомендуємо підійти до вибору цього продукту дуже уважно та відповідально. Нехтування цього правила може вартувати вам вдалого десерту. Вибирайте борошно тільки вищого гатунку з високою клейковиною. Обов’язково просійте його перед початком приготування тіста. Те ж саме стосується і крохмалю, і какао-порошку, якщо вони присутні у рецепті бісквіту.

3. Білки – окремо, жовтки – окремо 

Для приготування бісквіту, звичайно ж, потрібні яйця. Жовтки і білки, як правило, відокремлюють один від одного. Робити це слід дуже ретельно. Надзвичайно важливо, щоб у білках не було ні грама жовтків, інакше вам не вдасться збити їх максимально пишно.

Пам’ятайте, що білки зіб’ються краще, якщо вони будуть охолодженими та збиватимуться у правильному посуді. Матеріал в принципі не важливий, але він обов’язково має бути чистим, сухим і знежиреним, інакше вам не вдасться збити дійсно пишні білки. Перед початком приготування бісквіту вимийте ємність, використовуючи миючий засіб, та ретельно протріть паперовим рушником.

4. Усі складники – в чергу! 

Послідовність закладки всіх інгредієнтів для бісквіта вкрай важлива. Це запорука ідеальної пишності. Спершу в миску кладуть жовтки і, поступово додаючи (буквально по ложці) половину норми цукру і ванільний порошок, ретельно розтирають вінчиком або міксером – спочатку на низьких, а потім на високих обертах. Далі збивають білки до пишної густої та стійкої піни (правильно збита маса не витікатиме, навіть якщо ви перевернете посудину догори дном) з цукром, що залишився, так само додаючи його не відразу, а невеликими порціями.

Важлива умова: цукор на цьому етапі повинен повністю розчинитися!

Далі частину білків акуратно ввести до жовтків і перемішати. Якість збивання і густоту можна оцінити, всипавши ложку борошна: якщо яєчна суміш збита добре, борошно лежатиме гіркою на поверхні, не провалюючись на дно. Потроху засипати решту просіяного борошна, обережно вимішуючи. І нарешті додати решту збитих білків.

5. Перемішати, та не зіпсувати 

Важливо правильно перемішувати тісто для бісквіту – строго в одному напрямку ложкою або лопаткою (використання міксера і навіть вінчика на цьому етапі може зіпсувати усю картину!). Енергійні помішування і за, і проти годинникової стрілки, на жаль, змусять вас забути про ідеальний бісквіт. Також не варто вимішувати готову масу занадто довго – інакше бульбашки повітря, які відповідають за пишність, можуть зруйнуватися.

6. Форма має значення 

Форму для випікання потрібно змастити жиром (маслом чи маргарином) та притрусити борошном. Але не варто змащувати краї форми – при підніманні бісквіту необхідно «чіплятися» за них. Можна також встелити дно пергаментом для випікання, однак його теж варто трішки змастити жиром, щоб готовий бісквіт легше відділився від паперу. Для того, щоб тісто рівно розподілилося і при випіканні не видувалися горбики, після заливання тісто потрібно прокрутити у формі або обережно розрівняти поверхню лопаткою.

7. Увага – духовка! 

З духовкою теж доведеться трохи повозитися. По-перше, її слід заздалегідь розігріти до 180 градусів. Бо якщо тісто готове, а ви його відразу не випікаєте, то пишність його просто «здується»!

По-друге, постарайтеся не відкривати дверцята духовки перші 20-25 хвилин випікання бісквіта – інакше корж ризикує впасти, навіть якщо гарно підніметься. Загальний час приготування – приблизно 35 хвилин.

Не поспішайте також діставати спечений бісквіт із духовки. Вимкніть вогонь та дайте йому постояти хвилин 10. Лише після цього вийміть спечений корж та обережно дістаньте з форми.

8. Акуратність і послідовність 

Надмірна акуратність у цій справі зовсім не завадить, а може стати секретом вашого успіху. Якщо ви будете чітко слідувати правилам і рецептурі, то у вас без проблем вийде приготувати смачний та пишний бісквіт. Натхнення у цій справі, звичайно, теж важливе, але не є панацеєю. Набагато важливіші тут виважені й послідовні дії.

Так, коли будете, наприклад, витягувати корж із форми, будьте дуже обережні. Неправильні й квапливі рухи можуть зробити так, що він втратить свою пишність.

9. Бісквітні експерименти 

Незважаючи на те, що бісквіт краще готувати за правилами, експерименти також ніхто не відміняв. Просто вони повинні бути розумними і апріорі вдалими. Ви можете замінити борошно на горіхову (мигдальну) крихту, тоді ваш бісквіт вийде мигдальним. А ще можна додати трохи кориці, меленого мускатного горіха або меленої гвоздики. Бісквіт буде оригінальним і з незвичним ароматом.

10. Витримка на користь майбутньому десерту 

Перш ніж приступити до розрізання та перемазування бісквітних коржів, спечене тісто рекомендується витримати не менше 8 годин за кімнатної температури. Тоді коржі легше розрізатимуться і не кришитимуться. Щоправда, це правило не стосується тонких бісквітних коржів для рулету – їх потрібно змащувати та скручувати ще теплими.

06.12.2018


Переглядів: 229

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 982 від 17.09.2020p.
¤ 
Чому чорніють і сохнуть кінчики листя у квітів

Чому чорніють і сохнуть кінчики листя у квітів

Сухе повітря та спека Спекотні дні дуже згубно діють на кімнатні рослини. Сухе повітря й низька вологість у приміщенні, не дають змоги рости та розвиватись повноцінно квітам....

¤ 
45 кілограмів бурштину вилучили поліцейські

45 кілограмів бурштину вилучили поліцейські

Автомобіль поліцейські сектору реагування патрульної поліції зупинили 15 вересня близько 16 години поблизу селища Володимирець під час відпрацювань у протидії незаконному видобутку бурштину-сирцю....

¤ 19 вересня – День фармацевта
ОЛЬГА САДОВНИК: «Фармацевт – остання лінія захисту пацієнта»

ОЛЬГА САДОВНИК: «Фармацевт – остання лінія захисту пацієнта»

Корпоративний девіз фармацевтичної династії Синяків: «КОЖЕН ДЕНЬ ДОПОМАГАТИ ЛЮДЯМ»

Моїй співрозмовниці із самісінького дитинства здавалося, що найрозумніші люди працюють в аптеці. Для неї вони були оповиті ореолом таємничості та благородства. З тих пір пройшло вже багато років, а продовжувачка фармацевтичної династії Синяків, заступниця генерального директора ТДВ «Рівнефармація», кандидат фармацевтичних наук, професор КЗВО «Рівненська медична академія» Ольга САДОВНИК (на фото) в обраній професії жодного разу не розчарувалася....

¤ 
Олександр Данильчук відкрив XX Всеукраїнську нараду-семінар з актуальних питань децентралізації

Олександр Данильчук відкрив XX Всеукраїнську нараду-семінар з актуальних питань децентралізації

Розпочала роботу XX Всеукраїнська нарада-семінар з актуальних питань децентралізації. Захід традиційно відбувається в Затоці Одеської області за ініціативи Української асоціації районних та обласних рад за участі міжнародних партнерів. Відкрив захід голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук, який очолив делегацію з Рівненщини....

¤ 
Створення системи екстреної медичної допомоги опинилося під загрозою

Створення системи екстреної медичної допомоги опинилося під загрозою

МОЗ не реагує на запит депутатської групи «Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» про ймовірну корупцію під час закупівлі обладнання

У Міністерстві охорони здоров’я України обмежились звичайною бюрократичною відпискою на депутатський запит групи «Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» щодо ймовірних зловживань при закупівлі обладнання для понад 200 лікарень по всій країні....

¤ 
Олексій Муляренко: “Рівне стає комфортнішим для проживання людей з інвалідністю”

Олексій Муляренко: “Рівне стає комфортнішим для проживання людей з інвалідністю”

В Рівному проживає близько 13 тисяч людей з інвалідністю. Чимало зусиль для привернення уваги до їхніх потреб, вже декілька років підряд докладає депутат Рівнеради, голова Рівненської ОДА (2016-2019 рр.) Олексій Муляренко. Він є ініціатором проєктів, що роблять Рівне доступним для усіх людей, незалежно від їх фізичних можливостей....





Найпопулярніші статті:

• Як позбутися шпори на п’яті [850] (2082)
• Бюджет і ми… [965] (1874)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (1819)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (1800)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (1791)
• Живи до ста! [965] (1785)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (1777)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (1764)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (1763)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (1760)
• Допомога під час карантину [967] (1708)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (1619)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (1554)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (1550)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (1535)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (1533)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (1492)
• Гостра бюджетна пандемія… [964] (1488)

ТОП-15 свіжого номера:

• Створення системи екстреної медичної допомоги опинилося під загрозою (68)
• Олексій Муляренко: “Рівне стає комфортнішим для проживання людей з інвалідністю” (66)
• Біля Радіозаводу впорядковують стадіон «Форт» (65)
• Олександр Данильчук відкрив XX Всеукраїнську нараду-семінар з актуальних питань децентралізації (65)
• 17 цікавих способів використання кавової гущі в побуті (62)
• 45 кілограмів бурштину вилучили поліцейські (62)
• Тісто на пельмені, вареники, хінкалі, манти (60)
• Чому чорніють і сохнуть кінчики листя у квітів (60)
• ОЛЬГА САДОВНИК: «Фармацевт – остання лінія захисту пацієнта» (59)
• 7 засобів, які усувають неприємний запах у шафі (56)
• «Я тобі зрадила… подумки» (38)
• Аферистів із Луганщини, які ошукували рівнян затримали (37)
• 10 простих щоденних застосувань солі, від яких життя стане легшим (35)
• Розбійний напад на здолбунівчанина (34)
• На балконі вирощуємо аптеку (32)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс