Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №893 від 27.12.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Серпень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Вересень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Кілька підказок, як обрати якісне згущене молоко

Натуральне згущене молоко – це смачне та калорійне доповнення до раціону. Його можна використовувати для приготування десертів, напоїв та й сама по собі згущенка – один із найулюбленіших смаколиків усіх дітей і більшості дорослих. Справжнє згущене молоко навіть корисне для організму людини. Але знайти його іноді не так просто.

1. Що приховує назва

Сама назва «Згущене молоко» відразу налаштовує позитивно. Але якщо придивитись уважніше, то маленькими літерами знизу може бути уточнено, що це «Продукт молочний з цукром», «Згущенка», «Продукт молочний натуральний» тощо. На етикетці справжнього згущеного молока буде чітко написано: «Молоко згущене з цукром», «Молоко незбиране згущене з цукром», «Молоко концентроване без цукру». Саме такому продукту потрібно надати перевагу.

2. «Секретні» позначки на банці

Варто обирати згущене молоко, на якому зазначений стандарт виготовлення ДСТУ – це найважливіший індикатор достовірності продукту. Обравши згущенку саме з цим маркуванням у вас більше шансів придбати справжній продукт. Потрібно уважно вичитати дату виготовлення та термін придатності. Оптимальний термін зберігання згущеного молока в бляшаних банках становить один рік, а у пластикових – усього два або три місяці.

3. Глибокий аналіз складу продукту

Зверніть увагу на склад продукту: у справжньому згущеному молоці не повинно бути нічого, крім власне молока і цукру, а жирність повинна становити щонайменше 8,5%. У якості антиокислювача в справжньому згущеному молоці використовується тільки аскорбінова кислота, а в якості стабілізаторів – деякі похідні натрію або калію. Якщо у складі продукту вказані не лише молочні жири, а й рослинні, то цей продукт уже не може називатися натуральним. Якщо у складі згущеного молока присутній крохмаль, то знайте, що його використовують для штучного загущення, тож будьте готові, що він суттєво погіршить смак продукту. Найчастіше для виготовлення згущеного молока виробники використовують пальмове (кокосове) молоко, яке дешевше за натуральне коров’яче, і діоксид титану (Е-171). Це неорганічний пігмент, барвник без смаку і запаху, білий аморфний порошок, який використовують для виробництва паперу, гуми, лакофарбових матеріалів. Запам’ятайте цю позначку і зробіть висновки.

4. Дизайн етикетки

Що б там не казали, а дизайн упакування відіграє дуже важливу роль при виборі згущеного молока. Саме тому недобросовісні виробники маскують свою продукцію, використовуючи схожість із «картинкою», яка вже заслужила довіру у покупців. Тому потрібно уважно розглядати етикетку. Ємність для згущеного молока може бути залізною – з тонкої лудженої сталі (консервної жерсті) або поліетиленовою. Найкраще обирати другу, оскільки залізо, яке входить до складу матеріалу банки, може дуже негативно позначитися на стані самого молока. Часто, для запобігання контакту молока із залізом, стінку баночки покривають тонким шаром спеціальної речовини, але цей шар настільки тонкий, що при деформації банки може просто тріснути.

5. Відкриваємо банку

Якщо у згущеному молоці є грудочки цукру, це свідчить про те, що виробник використовував неякісний підсолоджувач. Або ж умови зберігання були порушені, чи термін придатності давно минув. Колір згущеного молока має бути білим із кремовим відтінком. Якщо ж він світло-коричневий – значить, була порушена технологія виготовлення даного продукту. Консистенція згущеного молока не має бути надто рідкою – це свідчить про те, що з самого початку в сировині було дуже мало білка. А якщо продукт надто густий, то містить багато рослинних жирів або ж його зберігали при високій температурі. Аромат згущенки має нагадувати пастеризоване молоко без сторонніх запахів.

6. Найсправжніша згущенка – домашня

Щоб бути упевненим у якості згущеного молока на всі сто, його найкраще готувати вдома. Головний секрет успіху у якісному незбираному молоці високої жирності. Найкраще – якщо воно домашнє і обов’язково свіже. Домашня згущенка виходить густа, з ароматом карамельки і неймовірно смачна! До того ж, її можна тривалий час зберігати у холодильнику. А якщо у вас є мультиварка, то приготування згущеного молока стане ще простішим, тому що всю роботу візьме на себе ця помічниця.

27.12.2018


Переглядів: 137

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 982 від 17.09.2020p.
¤ 
Чому чорніють і сохнуть кінчики листя у квітів

Чому чорніють і сохнуть кінчики листя у квітів

Сухе повітря та спека Спекотні дні дуже згубно діють на кімнатні рослини. Сухе повітря й низька вологість у приміщенні, не дають змоги рости та розвиватись повноцінно квітам....

¤ 
45 кілограмів бурштину вилучили поліцейські

45 кілограмів бурштину вилучили поліцейські

Автомобіль поліцейські сектору реагування патрульної поліції зупинили 15 вересня близько 16 години поблизу селища Володимирець під час відпрацювань у протидії незаконному видобутку бурштину-сирцю....

¤ 19 вересня – День фармацевта
ОЛЬГА САДОВНИК: «Фармацевт – остання лінія захисту пацієнта»

ОЛЬГА САДОВНИК: «Фармацевт – остання лінія захисту пацієнта»

Корпоративний девіз фармацевтичної династії Синяків: «КОЖЕН ДЕНЬ ДОПОМАГАТИ ЛЮДЯМ»

Моїй співрозмовниці із самісінького дитинства здавалося, що найрозумніші люди працюють в аптеці. Для неї вони були оповиті ореолом таємничості та благородства. З тих пір пройшло вже багато років, а продовжувачка фармацевтичної династії Синяків, заступниця генерального директора ТДВ «Рівнефармація», кандидат фармацевтичних наук, професор КЗВО «Рівненська медична академія» Ольга САДОВНИК (на фото) в обраній професії жодного разу не розчарувалася....

¤ 
Олександр Данильчук відкрив XX Всеукраїнську нараду-семінар з актуальних питань децентралізації

Олександр Данильчук відкрив XX Всеукраїнську нараду-семінар з актуальних питань децентралізації

Розпочала роботу XX Всеукраїнська нарада-семінар з актуальних питань децентралізації. Захід традиційно відбувається в Затоці Одеської області за ініціативи Української асоціації районних та обласних рад за участі міжнародних партнерів. Відкрив захід голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук, який очолив делегацію з Рівненщини....

¤ 
Створення системи екстреної медичної допомоги опинилося під загрозою

Створення системи екстреної медичної допомоги опинилося під загрозою

МОЗ не реагує на запит депутатської групи «Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» про ймовірну корупцію під час закупівлі обладнання

У Міністерстві охорони здоров’я України обмежились звичайною бюрократичною відпискою на депутатський запит групи «Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» щодо ймовірних зловживань при закупівлі обладнання для понад 200 лікарень по всій країні....

¤ 
Олексій Муляренко: “Рівне стає комфортнішим для проживання людей з інвалідністю”

Олексій Муляренко: “Рівне стає комфортнішим для проживання людей з інвалідністю”

В Рівному проживає близько 13 тисяч людей з інвалідністю. Чимало зусиль для привернення уваги до їхніх потреб, вже декілька років підряд докладає депутат Рівнеради, голова Рівненської ОДА (2016-2019 рр.) Олексій Муляренко. Він є ініціатором проєктів, що роблять Рівне доступним для усіх людей, незалежно від їх фізичних можливостей....





Найпопулярніші статті:

• Як позбутися шпори на п’яті [850] (2146)
• Бюджет і ми… [965] (1902)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (1851)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (1826)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (1822)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (1814)
• Живи до ста! [965] (1812)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (1807)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (1801)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (1792)
• Допомога під час карантину [967] (1740)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (1650)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (1592)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (1590)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (1564)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (1561)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (1517)
• Гостра бюджетна пандемія… [964] (1513)

ТОП-15 свіжого номера:

• Біля Радіозаводу впорядковують стадіон «Форт» (147)
• Створення системи екстреної медичної допомоги опинилося під загрозою (147)
• Олександр Данильчук відкрив XX Всеукраїнську нараду-семінар з актуальних питань децентралізації (145)
• Чому чорніють і сохнуть кінчики листя у квітів (141)
• ОЛЬГА САДОВНИК: «Фармацевт – остання лінія захисту пацієнта» (139)
• Олексій Муляренко: “Рівне стає комфортнішим для проживання людей з інвалідністю” (135)
• 7 засобів, які усувають неприємний запах у шафі (129)
• 45 кілограмів бурштину вилучили поліцейські (128)
• Тісто на пельмені, вареники, хінкалі, манти (121)
• 17 цікавих способів використання кавової гущі в побуті (120)
• Літо… (117)
• Вбивство через необережність (113)
• «Я тобі зрадила… подумки» (113)
• Який вазон кому дарувати (112)
• Аферистів із Луганщини, які ошукували рівнян затримали (111)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс