Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №893 від 27.12.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Серпень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Вересень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Кілька підказок, як обрати якісне згущене молоко

Натуральне згущене молоко – це смачне та калорійне доповнення до раціону. Його можна використовувати для приготування десертів, напоїв та й сама по собі згущенка – один із найулюбленіших смаколиків усіх дітей і більшості дорослих. Справжнє згущене молоко навіть корисне для організму людини. Але знайти його іноді не так просто.

1. Що приховує назва

Сама назва «Згущене молоко» відразу налаштовує позитивно. Але якщо придивитись уважніше, то маленькими літерами знизу може бути уточнено, що це «Продукт молочний з цукром», «Згущенка», «Продукт молочний натуральний» тощо. На етикетці справжнього згущеного молока буде чітко написано: «Молоко згущене з цукром», «Молоко незбиране згущене з цукром», «Молоко концентроване без цукру». Саме такому продукту потрібно надати перевагу.

2. «Секретні» позначки на банці

Варто обирати згущене молоко, на якому зазначений стандарт виготовлення ДСТУ – це найважливіший індикатор достовірності продукту. Обравши згущенку саме з цим маркуванням у вас більше шансів придбати справжній продукт. Потрібно уважно вичитати дату виготовлення та термін придатності. Оптимальний термін зберігання згущеного молока в бляшаних банках становить один рік, а у пластикових – усього два або три місяці.

3. Глибокий аналіз складу продукту

Зверніть увагу на склад продукту: у справжньому згущеному молоці не повинно бути нічого, крім власне молока і цукру, а жирність повинна становити щонайменше 8,5%. У якості антиокислювача в справжньому згущеному молоці використовується тільки аскорбінова кислота, а в якості стабілізаторів – деякі похідні натрію або калію. Якщо у складі продукту вказані не лише молочні жири, а й рослинні, то цей продукт уже не може називатися натуральним. Якщо у складі згущеного молока присутній крохмаль, то знайте, що його використовують для штучного загущення, тож будьте готові, що він суттєво погіршить смак продукту. Найчастіше для виготовлення згущеного молока виробники використовують пальмове (кокосове) молоко, яке дешевше за натуральне коров’яче, і діоксид титану (Е-171). Це неорганічний пігмент, барвник без смаку і запаху, білий аморфний порошок, який використовують для виробництва паперу, гуми, лакофарбових матеріалів. Запам’ятайте цю позначку і зробіть висновки.

4. Дизайн етикетки

Що б там не казали, а дизайн упакування відіграє дуже важливу роль при виборі згущеного молока. Саме тому недобросовісні виробники маскують свою продукцію, використовуючи схожість із «картинкою», яка вже заслужила довіру у покупців. Тому потрібно уважно розглядати етикетку. Ємність для згущеного молока може бути залізною – з тонкої лудженої сталі (консервної жерсті) або поліетиленовою. Найкраще обирати другу, оскільки залізо, яке входить до складу матеріалу банки, може дуже негативно позначитися на стані самого молока. Часто, для запобігання контакту молока із залізом, стінку баночки покривають тонким шаром спеціальної речовини, але цей шар настільки тонкий, що при деформації банки може просто тріснути.

5. Відкриваємо банку

Якщо у згущеному молоці є грудочки цукру, це свідчить про те, що виробник використовував неякісний підсолоджувач. Або ж умови зберігання були порушені, чи термін придатності давно минув. Колір згущеного молока має бути білим із кремовим відтінком. Якщо ж він світло-коричневий – значить, була порушена технологія виготовлення даного продукту. Консистенція згущеного молока не має бути надто рідкою – це свідчить про те, що з самого початку в сировині було дуже мало білка. А якщо продукт надто густий, то містить багато рослинних жирів або ж його зберігали при високій температурі. Аромат згущенки має нагадувати пастеризоване молоко без сторонніх запахів.

6. Найсправжніша згущенка – домашня

Щоб бути упевненим у якості згущеного молока на всі сто, його найкраще готувати вдома. Головний секрет успіху у якісному незбираному молоці високої жирності. Найкраще – якщо воно домашнє і обов’язково свіже. Домашня згущенка виходить густа, з ароматом карамельки і неймовірно смачна! До того ж, її можна тривалий час зберігати у холодильнику. А якщо у вас є мультиварка, то приготування згущеного молока стане ще простішим, тому що всю роботу візьме на себе ця помічниця.

27.12.2018


Переглядів: 508

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1032 від 09.09.2021p.
¤ 
Зіткнення трьох вантажівок

Зіткнення трьох вантажівок

Зіткнення трьох вантажних транспортних засобів сталося сьомого вересня близько 16 години на автодорозі «Київ-Чоп» поблизу села Привільне, що на Дубенщині....

¤ 
Безпечна освіта. Як вчитись в умовах пандемії?

Безпечна освіта. Як вчитись в умовах пандемії?

У вересні учні і студенти повернулися за парти. Частина із них вперше познайомилася зі своїми колегами і педагогами наживо. Адже торік навчання у багатьох закладах було дистанційним. А подекуди – взагалі не відбувалося через брак необхідних технічних засобів в учнів та вчителів. Тож не буде перебільшенням сказати, що якість отриманих знань торік значно упала. Щоб це не повторилося, 2021/2022 навчальний рік розпочався у звичному форматі. Однак будь-якої миті все може змінитися. Як знайти баланс між безпекою та якістю навчання, дізнавався Центр громадського моніторингу та контролю....

¤ 
Віталій Коваль – «Проєкт «Велике будівництво» прийшов в громади, які десятиліттями не бачили подекуди і ямкового ремонту»

Віталій Коваль – «Проєкт «Велике будівництво» прийшов в громади, які десятиліттями не бачили подекуди і ямкового ремонту»

Майже півтора роки в Україні з ініціативи президента України Володимира Зеленського триває масштабна та амбітна державна ініціатива «Велике будівництво». За оцінками експертів, довгострокові ефекти в результаті реалізації проєкту сприятимуть збільшенню ВВП у найближчі 5 років на 2,2?%....

¤ 
Представники міжнародної компанії НЕФКО відвідали заклади дошкільної освіти міста Рівного, де буде встановлено сучасне кухонне обладнання

Представники міжнародної компанії НЕФКО відвідали заклади дошкільної освіти міста Рівного, де буде встановлено сучасне кухонне обладнання

Нещодавно відбулась зустріч в рамках реалізації проєкту НЕФКО-3 «Впровадження енергозбереження в закладах та установах, що належать до комунальної власності м. Рівне та модернізація вуличного освітлення», що реалізовується Рівненською міською радою спільно з Північною екологічною фінансовою корпорацією НЕФКО....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (8810)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (8078)
• Допомога під час карантину [967] (6142)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (6130)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (6123)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (5831)
• Бюджет і ми… [965] (5831)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (5789)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (5780)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (5769)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (5734)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (5734)
• Живи до ста! [965] (5660)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (5605)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (5535)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (5432)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (5325)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (5205)

ТОП-15 свіжого номера:

• Сергій Кондрачук: «Сьогодні обласна рада – це гармонійне поєднання досвіду та молодості…» (759)
• Зіткнення трьох вантажівок (165)
• Представники міжнародної компанії НЕФКО відвідали заклади дошкільної освіти міста Рівного, де буде встановлено сучасне кухонне обладнання (163)
• Віталій Коваль – «Проєкт «Велике будівництво» прийшов в громади, які десятиліттями не бачили подекуди і ямкового ремонту» (160)
• Безпечна освіта. Як вчитись в умовах пандемії? (155)
• Більше ніякого заморожування! (148)
• Терпка хурма? Тверде ківі чи авокадо? (139)
• Цитрусовий порошок зі шкірок мандаринів та апельсинів (138)
• Веслувальник з Рівненщини здобув срібло Паралімпіади (131)
• Які добавки найбільш небезпечні (128)
• Фальшиві гриби – готуємо баклажани (122)
• Спортсменам Паралімпіади збільшать премії у 4 рази (121)
• Три золотих, одну срібну та чотири бронзові медалі вибороли рівненські спортсмени на Всеукраїнському турнірі (117)
• «Для неї також пара знайдеться…» (115)
• Чорнобривці рятують від усіх бід. (110)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс