Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №893 від 27.12.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

Олас - якісне пальне

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Грудень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Січень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31


#Ракурс добрих порад

Кілька підказок, як обрати якісне згущене молоко

Натуральне згущене молоко – це смачне та калорійне доповнення до раціону. Його можна використовувати для приготування десертів, напоїв та й сама по собі згущенка – один із найулюбленіших смаколиків усіх дітей і більшості дорослих. Справжнє згущене молоко навіть корисне для організму людини. Але знайти його іноді не так просто.

1. Що приховує назва

Сама назва «Згущене молоко» відразу налаштовує позитивно. Але якщо придивитись уважніше, то маленькими літерами знизу може бути уточнено, що це «Продукт молочний з цукром», «Згущенка», «Продукт молочний натуральний» тощо. На етикетці справжнього згущеного молока буде чітко написано: «Молоко згущене з цукром», «Молоко незбиране згущене з цукром», «Молоко концентроване без цукру». Саме такому продукту потрібно надати перевагу.

2. «Секретні» позначки на банці

Варто обирати згущене молоко, на якому зазначений стандарт виготовлення ДСТУ – це найважливіший індикатор достовірності продукту. Обравши згущенку саме з цим маркуванням у вас більше шансів придбати справжній продукт. Потрібно уважно вичитати дату виготовлення та термін придатності. Оптимальний термін зберігання згущеного молока в бляшаних банках становить один рік, а у пластикових – усього два або три місяці.

3. Глибокий аналіз складу продукту

Зверніть увагу на склад продукту: у справжньому згущеному молоці не повинно бути нічого, крім власне молока і цукру, а жирність повинна становити щонайменше 8,5%. У якості антиокислювача в справжньому згущеному молоці використовується тільки аскорбінова кислота, а в якості стабілізаторів – деякі похідні натрію або калію. Якщо у складі продукту вказані не лише молочні жири, а й рослинні, то цей продукт уже не може називатися натуральним. Якщо у складі згущеного молока присутній крохмаль, то знайте, що його використовують для штучного загущення, тож будьте готові, що він суттєво погіршить смак продукту. Найчастіше для виготовлення згущеного молока виробники використовують пальмове (кокосове) молоко, яке дешевше за натуральне коров’яче, і діоксид титану (Е-171). Це неорганічний пігмент, барвник без смаку і запаху, білий аморфний порошок, який використовують для виробництва паперу, гуми, лакофарбових матеріалів. Запам’ятайте цю позначку і зробіть висновки.

4. Дизайн етикетки

Що б там не казали, а дизайн упакування відіграє дуже важливу роль при виборі згущеного молока. Саме тому недобросовісні виробники маскують свою продукцію, використовуючи схожість із «картинкою», яка вже заслужила довіру у покупців. Тому потрібно уважно розглядати етикетку. Ємність для згущеного молока може бути залізною – з тонкої лудженої сталі (консервної жерсті) або поліетиленовою. Найкраще обирати другу, оскільки залізо, яке входить до складу матеріалу банки, може дуже негативно позначитися на стані самого молока. Часто, для запобігання контакту молока із залізом, стінку баночки покривають тонким шаром спеціальної речовини, але цей шар настільки тонкий, що при деформації банки може просто тріснути.

5. Відкриваємо банку

Якщо у згущеному молоці є грудочки цукру, це свідчить про те, що виробник використовував неякісний підсолоджувач. Або ж умови зберігання були порушені, чи термін придатності давно минув. Колір згущеного молока має бути білим із кремовим відтінком. Якщо ж він світло-коричневий – значить, була порушена технологія виготовлення даного продукту. Консистенція згущеного молока не має бути надто рідкою – це свідчить про те, що з самого початку в сировині було дуже мало білка. А якщо продукт надто густий, то містить багато рослинних жирів або ж його зберігали при високій температурі. Аромат згущенки має нагадувати пастеризоване молоко без сторонніх запахів.

6. Найсправжніша згущенка – домашня

Щоб бути упевненим у якості згущеного молока на всі сто, його найкраще готувати вдома. Головний секрет успіху у якісному незбираному молоці високої жирності. Найкраще – якщо воно домашнє і обов’язково свіже. Домашня згущенка виходить густа, з ароматом карамельки і неймовірно смачна! До того ж, її можна тривалий час зберігати у холодильнику. А якщо у вас є мультиварка, то приготування згущеного молока стане ще простішим, тому що всю роботу візьме на себе ця помічниця.

27.12.2018


Переглядів: 56

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 895 від 10.01.2019p.
¤ 
Які таємниці приховують від нас єгипетські піраміди

Які таємниці приховують від нас єгипетські піраміди

Загадки єгипетських пірамід вже не одне століття розбурхують уми дослідників, учених і всіх, хто цікавиться ...

¤ 

Як я «маршрутчиків» налякала

Якось чекала маршрутку біля продуктового магазину. Ніч, пізно, я одна, з сумками, до будинку дві зупинки, але й...

¤ 
Вісцеральний жир - джерело проблем для чоловіків

Вісцеральний жир - джерело проблем для чоловіків

Жінки, коли повнішають, то одразу ж б’ють на сполох. Жирок на стегнах чи животі змушує їх шукати різних дієт, х...

¤ 
Багатодітна сім’я у міськ­виконкомі

Багатодітна сім’я у міськ­виконкомі

Уже традиційно, багато-багато років поспіль на різдвяні свята приходить до міської влади колядувати сім’я Б...

¤ 
Пільговий проїзд для школярів Рівного збережеться

Пільговий проїзд для школярів Рівного збережеться

Про це домовилася з перевізниками міська влада....

¤ 
Муніципальна няня.

Муніципальна няня.

Як отримати компенсацію від держави?

З літа в українських медіа і соцмережах гуляє міф, що нібито з 2019 року в Україні скасують декретну відпустку. ...





Найпопулярніші 15 статей:

1. Моє місто - найкраще [427] (2566)
2. Секс із мусульманином [271] (2287)
3. Розшифровка аналізу крові: [841] (2206)
4. [0] (2068)
5. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (1966)
6. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (1964)
7. Як правильно приймати вітаміни? [749] (1940)
8. Догляньте мене до смерті [278] (1836)
9. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (1820)
10. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (1752)
11. Якщо у сні приснився вуж [219] (1375)
12. Розклад руху автобусів [253] (1365)
13. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (1327)
14. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (1274)
15. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (1267)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Лікування і профілактика ангіни та тонзиліту (91)
2. Кейт Міддлтон вагітна вчетверте (89)
3. Жителі Рівненщини використовують своє право на звернення (75)
4. У 2019 році на розвиток регіонів держава надасть понад 30 млрд грн підтримки (73)
5. Зупинено незаконну реалізацію підакцизну вартістю 2,2 мільйона грн (66)
6. Двох рецидивістів затримали за пограбування жителя Дубенщини (66)
7. Як я «маршрутчиків» налякала (66)
8. У Рівному горів автомобіль (64)
9. Перший Духовний ранок у 2019 році присвятили Різдву Христовому (63)
10. Дві ДТП за добу - одна особа загинула, двоє у лікарні (61)
11. Раніше судимий зловмисник побив пенсіонера (59)
12. Графік роботи мобільних соціальних офісів у січні (59)
13. Новорічні страшилки… (59)
14. У Рокитному громадянин допоміг затримати грабіжника (58)
15. Загибель на пожежі (57)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс