Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №895 від 10.01.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Серпень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Вересень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Корисні поради на кухні господиням

Корисні поради на кухні господиням

Розморожуючи м’ясо, можна полити його невеликою кількістю столового 9% оцту (всього декілька крапель). Оцет значно прискорить процес розморожування і зробить м’ясо ніжнішим.

Якщо в хлібниці з’явився неприємний запах влежаного хліба, потрібно протерти внутрішні стінки хлібниці столовим 9% оцтом.

Для того, щоб видалити дуже товстий і жирний нагар зі сковорідки легко і просто, рекомендується залити її водою, додати соду і поставити сковорідку на повільний вогонь кип’ятити. Тепер в воду необхідно додати трохи силікатного канцелярського клею і залишити так кипіти 2-3 години. В процесі клей перетвориться в пластівці, це нормальна реакція. Після закінчення зазначеного часу залишиться лише протерти нагар губкою, після чого промити сковорідку стандартним способом.

Крейда, обгорнута марлею при зберіганні разом зі столовим сріблом, допоможе захистити його від потемніння.

Кулька з алюмінієвої фольги замість губки видалить сухі плями зі скляного посуду.

Щоб кухонні ножі довго залишалися гострими і швидко не тупилися, необхідно їх мити тільки холодною водою, а чистити тільки дрібною наждачкою, перед процесом заточування опускаючи ножі на 30 хвилин у слабкий розчин звичайної кухонної солі.

Щоб молоко довше збереглося і не скисало, додайте відразу ж при відкритті упаковки в нього всього дрібку солі. З сіллю ваше улюблене молоко буде набагато довше залишатися свіжим.

Підгорів улюблений рис або плов? Покладіть зверху на нього хвилинок на 15-20 шматочок білого хліба. Хліб забере з страви горілий присмак, а при подачі страви на стіл, просто не відшкрібайте в тарілку пригорілий рис з дна каструлі або сковорідки.

Солоні огірки будуть зберігатися довше і стануть ще смачніше, якщо в розсіл з солоними огірками додати трохи сухої гірчиці.

Шкаралупу від варених на круто яєць можна використовувати в самих різних цілях, наприклад, з їх допомогою почистити вузькі вази та пляшки. Для цього потрібно покласти в вазу або пляшку подрібнену яєчну шкаралупу, додати трохи стандартного засобу для миття посуду і води і, прикривши долонею шийку, потрясти вазу.

Смажена риба буде ще смачніше, якщо перед приготуванням потримати її хвилин так 10 в молоці, після чого обваляти, як зазвичай, в борошні і смажити на сковорідці в киплячій олії.

Аромат лимона буде відчуватися сильніше, якщо обдати його окропом.

Перед нарізуванням гострого перцю чилі, змастіть руки рослинною олією. Рослинна олія не дасть гострий перцевій олії вбратися в вашу шкіру.

Помідори будуть завжди під рукою, якщо їх перекрутити в блендері або м’ясорубці, скласти в формочки для льоду і заморозити в морозилці. Обов’язково перед цим слід зняти з помідорів шкірку. Заморожені перекручені помідори можна використовувати при приготуванні різних страв: борщу, супів, соусів.

Варити сосиски зручно, якщо з обох кінців їх трохи, на 1 см надрізати навхрест. Таким чином при варінні оболонка трісне і її можна буде зняти набагато простіше і легше.

Щоб не плакати при нарізанні цибулі, треба покласти її на деякий час в морозилку.

Щоб часник швидше почистити, його потрібно покласти на 5 хвилин у теплу воду або на 15 секунд у мікрохвильову.

Яйця будуть краще чиститися, якщо у воду в якій вони варяться додати кілька капель оцту.

Щоб вберегти яйця від лопання під час варіння, можна проткнути голкою з тупого кінця шкарлупу.

Лимон може дати більше соку, ніж виходить щоразу вачавити. Варто покласти його до мікрохвильової печі на 20 секунд. Потім прижимаючі, покачати рукою по дошці.

М’ясо матиме гарну золотаву скоринку, якщо перед смаження посипати його цукровою пудрою.

Твердий сир довше залишиться свіжим, якщо загорнути його спочатку у папір для випічки, а потім - у плівку.

Щоб при нарізанні сир не прилипав до ножа, треба в процесі опускати інструмент у гарячу воду.

Якщо додати у сметану трохи молока, вона не згорнеться у гярячих підливах чи соусах.

Щоб бульйон був прозорий, треба до нього додати лід і довести до кипіння.

Щоб овочі не втратили свій смак, курячий бульйон не можна приправляти спеціями.

Заморожену рибу краще до кінця не розморожувати. Так вона вийде соковитішою.

10.01.2019


Переглядів: 270

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 982 від 17.09.2020p.
¤ 
Чому чорніють і сохнуть кінчики листя у квітів

Чому чорніють і сохнуть кінчики листя у квітів

Сухе повітря та спека Спекотні дні дуже згубно діють на кімнатні рослини. Сухе повітря й низька вологість у приміщенні, не дають змоги рости та розвиватись повноцінно квітам....

¤ 
45 кілограмів бурштину вилучили поліцейські

45 кілограмів бурштину вилучили поліцейські

Автомобіль поліцейські сектору реагування патрульної поліції зупинили 15 вересня близько 16 години поблизу селища Володимирець під час відпрацювань у протидії незаконному видобутку бурштину-сирцю....

¤ 19 вересня – День фармацевта
ОЛЬГА САДОВНИК: «Фармацевт – остання лінія захисту пацієнта»

ОЛЬГА САДОВНИК: «Фармацевт – остання лінія захисту пацієнта»

Корпоративний девіз фармацевтичної династії Синяків: «КОЖЕН ДЕНЬ ДОПОМАГАТИ ЛЮДЯМ»

Моїй співрозмовниці із самісінького дитинства здавалося, що найрозумніші люди працюють в аптеці. Для неї вони були оповиті ореолом таємничості та благородства. З тих пір пройшло вже багато років, а продовжувачка фармацевтичної династії Синяків, заступниця генерального директора ТДВ «Рівнефармація», кандидат фармацевтичних наук, професор КЗВО «Рівненська медична академія» Ольга САДОВНИК (на фото) в обраній професії жодного разу не розчарувалася....

¤ 
Олександр Данильчук відкрив XX Всеукраїнську нараду-семінар з актуальних питань децентралізації

Олександр Данильчук відкрив XX Всеукраїнську нараду-семінар з актуальних питань децентралізації

Розпочала роботу XX Всеукраїнська нарада-семінар з актуальних питань децентралізації. Захід традиційно відбувається в Затоці Одеської області за ініціативи Української асоціації районних та обласних рад за участі міжнародних партнерів. Відкрив захід голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук, який очолив делегацію з Рівненщини....

¤ 
Створення системи екстреної медичної допомоги опинилося під загрозою

Створення системи екстреної медичної допомоги опинилося під загрозою

МОЗ не реагує на запит депутатської групи «Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» про ймовірну корупцію під час закупівлі обладнання

У Міністерстві охорони здоров’я України обмежились звичайною бюрократичною відпискою на депутатський запит групи «Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» щодо ймовірних зловживань при закупівлі обладнання для понад 200 лікарень по всій країні....

¤ 
Олексій Муляренко: “Рівне стає комфортнішим для проживання людей з інвалідністю”

Олексій Муляренко: “Рівне стає комфортнішим для проживання людей з інвалідністю”

В Рівному проживає близько 13 тисяч людей з інвалідністю. Чимало зусиль для привернення уваги до їхніх потреб, вже декілька років підряд докладає депутат Рівнеради, голова Рівненської ОДА (2016-2019 рр.) Олексій Муляренко. Він є ініціатором проєктів, що роблять Рівне доступним для усіх людей, незалежно від їх фізичних можливостей....





Найпопулярніші статті:

• Як позбутися шпори на п’яті [850] (2091)
• Бюджет і ми… [965] (1876)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (1821)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (1801)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (1792)
• Живи до ста! [965] (1785)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (1779)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (1767)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (1765)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (1760)
• Допомога під час карантину [967] (1710)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (1621)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (1555)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (1552)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (1536)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (1534)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (1493)
• Гостра бюджетна пандемія… [964] (1490)

ТОП-15 свіжого номера:

• Створення системи екстреної медичної допомоги опинилося під загрозою (72)
• Олександр Данильчук відкрив XX Всеукраїнську нараду-семінар з актуальних питань децентралізації (71)
• Олексій Муляренко: “Рівне стає комфортнішим для проживання людей з інвалідністю” (70)
• Біля Радіозаводу впорядковують стадіон «Форт» (68)
• 45 кілограмів бурштину вилучили поліцейські (66)
• 17 цікавих способів використання кавової гущі в побуті (64)
• Чому чорніють і сохнуть кінчики листя у квітів (64)
• ОЛЬГА САДОВНИК: «Фармацевт – остання лінія захисту пацієнта» (63)
• Тісто на пельмені, вареники, хінкалі, манти (60)
• 7 засобів, які усувають неприємний запах у шафі (58)
• «Я тобі зрадила… подумки» (43)
• Аферистів із Луганщини, які ошукували рівнян затримали (42)
• 10 простих щоденних застосувань солі, від яких життя стане легшим (42)
• Розбійний напад на здолбунівчанина (39)
• На балконі вирощуємо аптеку (38)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс