Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №899 від 07.02.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Червень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Липень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Кілька порад, як швидко зварити буряк

Кілька порад, як швидко зварити буряк

Здавалося б, що складного в тому, щоб зварити буряк? Та начебто нічого.

Налив води, поклав туди коренеплоди і вари собі. Однак багато господинь, просто не знають, як швидко зварити буряк.

Традиційно, щоб зварити буряк, його кладуть у холодну воду, ставлять каструлю на вогонь, чекають закипання і вже в киплячій воді варять коренеплод 2-3 години. Чим овоч крупніше, тим більше часу витрачається.

Але можна зварити буряк за годину. Для цього його потрібно просто покласти у вже киплячу воду. Час варіння в даному випадку скорочується.

Є ще один прискорений спосіб варіння коренеплоду (процес займає всього 40-50 хвилин) — застосування перепадів температури. Саме його використовують у своїй практиці професійні кулінари. Після півгодинного кип’ятіння буряків рідину зливають і заливають продукт холодною водою. Чим вода холодніше, тим краще. Завдяки перепаду температур буряк швидше готується.

Якщо треба зварити буряк дуже швидко, все зробити буквально за 15-25 хвилин. Хоча, як переконують деякі дієтологи, овоч втратить багато поживних речовин.

Для цього необхідно підібрати велику каструлю, залити коренеплоди водою так, щоб її рівень був на 8-10 сантиметрів вище, поставити посуд на максимальний вогонь на 15 хвилин. При цьому не зменшувати вогонь, та не накривати каструлю кришкою. Потім треба злити воду і влаштувати бурякам крижаний «душ», під яким вони повинні постояти хвилин 5-10. Продукт готовий!

Порівняно швидкий та найбільш ефективний спосіб приготування буряка — запекти її в духовці або мікрохвильовій печі. Технологія досить проста. Кожен буряк необхідно загорнути у фольгу і покласти в заздалегідь розігріту (до температури 190°С) духовку на півгодини. Але час тут, звичайно, залежить від розмірів буряків. Якщо вони дуже великі, то 30 хвилин може і не вистачити, тоді потрібно буде запікати трохи довше.

Хитрощі:

– Буряк завжди набагато легше чистити, якщо процес його варіння закінчувати холодним «душем».

– Для збереження вітаміну С буряки краще запікати, а не варити. Під час перебування цього коренеплоду у воді з температурою вище 190 °С цей вітамін повністю руйнується.

– Під час приготування салатів і вінегретів, обов’язковим інгредієнтом яких є буряк, потрібно пам’ятати, що смак цих страв вийде набагато вишуканішим, якщо буряк буде досить солодким. Перевага тут запіканням.

– Перед тим як варити буряк потрібно ретельно вимити, але ні в якому разі не чистити. Інакше можна отримати водянистий продукт з втратою великої кількості бурякового соку.

07.02.2019


Переглядів: 100

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 971 від 02.07.2020p.
¤ 
Зіткнення двох мотоциклів: один із водіїв у реанімації

Зіткнення двох мотоциклів: один із водіїв у реанімації

Автопригода сталася 26 червня близько четвертої ранку поблизу села Повча Дубенського району....

¤ 
Завідувачку кафедри затримали на хабарі

Завідувачку кафедри затримали на хабарі

Реалізацію провели 30 червня працівники слідчого управління спільно із оперативниками управління стратегічних розслідувань за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області....

¤ 
129 замість 490: Навіщо скорочувати кількість районів в областях?

129 замість 490: Навіщо скорочувати кількість районів в областях?

Цього року Україна підходить до наступного етапу децентралізації – утворення нових меж районів замість тих, що існують зараз. 12 червня уряд підтримав відповідний проєкт постанови Верховної Ради. Тепер остаточне рішення за парламентом. Відповідно до плану, кількість районів скоротиться майже у 4 рази – з 490 до 129. Як це вплине на мешканців та що буде зі старими районами, з’ясував Центр громадського моніторингу та контролю....

¤ 
1 липня розпочалося повернення коштів за пробне ЗНО

1 липня розпочалося повернення коштів за пробне ЗНО

З 1 липня 2020 року МОН спільно з ПриватБанком розпочинають повертати учасникам пробного ЗНО кошти, сплачені раніше за участь у тестуванні. Що потрібно знати, щоб швидко отримати кошти?...





Найпопулярніші статті:

• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (1213)
• Живи до ста! [965] (1179)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (1172)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (1168)
• Бюджет і ми… [965] (1165)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (1160)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (1144)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (1137)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (1133)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (978)
• Допомога під час карантину [967] (935)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (932)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (921)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (917)
• Гостра бюджетна пандемія… [964] (904)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (903)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (898)
• Пиріг з зеленою цибулею [964] (893)

ТОП-15 свіжого номера:

• Що буде з пальним? (143)
• 1 липня розпочалося повернення коштів за пробне ЗНО (141)
• Завідувачку кафедри затримали на хабарі (133)
• 129 замість 490: Навіщо скорочувати кількість районів в областях? (131)
• Зіткнення двох мотоциклів: один із водіїв у реанімації (129)
• Цибульна лушпайка врятує огірки від хвороб (126)
• Кабачково-сирні вафлі (124)
• 5 трюків з мікрохвильовою, про які ви не знали (121)
• Як вибрати форму для випічки (118)
• Чому німіють руки і ноги (118)
• Що робити при серцевому нападі (116)
• Як вирощувати та доглядати за лавандою (113)
• Названий четвертий постраждалий у ДТП з Михайлом Єфремовим (111)
• Що треба знати про вологі серветки (106)
• Як полегшити свербіж і набряки при укусах комах (104)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс