Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №906 від 28.03.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс політики

Тимошенко: від «газової принцеси» до «баронеси брехні»

Коли рік за роком, від виборів до виборів нереально порожні обіцянки повторюються, не втілившись у життя, то навіть найпалкіші прихильники зрештою починають розчаровуватися. І перестають вірити.

Для кандидатки Юлії Тимошенко президентські вибори-2019 є вже третіми, і в разі майже неминучої поразки, швидше за все, стануть останніми. Байдуже, що станом на 2024 рік, коли Україна обиратиме наступного Президента, Юлія Володимирівна досягне пенсійного віку. Генетика в неї хороша, косметологи – найкращі в світі, тож можна не сумніватися, що молодою і красивою лідерка «Батьківщини» залишатиметься ще довго.

Проблемою для неї є не фізична, а політична старість. Потрапивши у велику політику ще в 1990-х завдяки корупційним схемам як «газова принцеса», Тимошенко перебуває в ній надто довго. В іншому випадку цей факт міг би бути навіть перевагою. Якби не головний мінус, що перекриває всі плюси ЮВТ, – безмежний і безнадійний популізм. Коли рік за роком, від виборів до виборів нереально порожні обіцянки повторюються, не втілившись у життя, то навіть найпалкіші прихильники зрештою починають розчаровуватися. І перестають вірити.

Тож якщо президентська булава вислизне з наманікюрених пальців Тимошенко й цієї весни, то більше такого шансу Тимошенко вже не отримає. Тому заради перемоги на цих виборах вона готова на все. Кажуть, навіть на «третій Майдан», точніше «Антимайдан».

Нещодавно Служба безпеки викрила масштабну піраміду з підкупу виборців у всіх регіонах України. Очолювали її народні депутати від партії Тимошенко Руслан Богдан і Валерій Дубіль. А серед керівництва нижчої ланки виявилися громадяни РФ, які раніше організовували виборчі перегони в Росії і були довіреними особами Путіна та Жириновського. Бридка компанія, особливо в той час, коли на сході України від російських куль і снарядів гинуть українські бійці...

Так – Путіну, ні – НАТО. Архіви не горять

Українці, які вже у 2008 році розуміли, що Путін тільки й чекає нагоди загарбати Україну, досі не можуть пробачити екс-прем’єрці «хіхоньки» з президентом Росії після його нападу на Грузію. Але Тимошенко, розраховуючи на підтримку Москви під час президентських виборів-2009, не втрачала нагоди прогнутися перед кремлівським самодуром.

З тих самих міркувань вона на Мюнхенській безпековій конференції десять років тому запевняла Захід, що Україна аж ніяк не може прагнути до членства в НАТО, бо «має враховувати інтереси Росії»!

У програмі Юлії Володимирівни немає пункту про членство в НАТО й зараз. І це після п’яти років війни! Яку Москва ніколи б не почала, якби Україна входила до Північноатлантичного альянсу.

Утім, пані Тимошенко цікавить лише своя власна війна – за владу. Заради перемоги в цій війні вона готова домовлятися хоч із чортом лисим, не те що зі своїми давніми партнерами Путіним чи Коломойським.

До речі, останньому вона свого часу з легкістю «подарувала» державне підприємство «Укрнафта» – теж у обмін на політичну підтримку, яка, втім, стати Президентом 2010 року їй не допомогла. Що саме обіцяно одіозному олігархові на цей раз – можна лише здогадуватися. Хай там як, головне, що їх єднає, – це прагнення реваншу.

Того самого – не допустити другої каденції Петра Порошенка – від нинішніх виборів очікує і Путін. Недарма ж, за чутками з обізнаних джерел, у виборчу кампанію Тимошенко вкладено чимало російських коштів. Звісно, добре замаскованих.

Непрозоре фінансування

Як установили журналісти проекту «Наші гроші», лише за друге півріччя 2018 року «звичайні громадяни» – учителі, манікюрниці, пенсіонери – перерахували лідерці «Батьківщини» пожертв на більш як 130 мільйонів гривень. Значна їх частина – однаковими сумами, по 148-149 тисяч. Усе дуже просто: за внески до 150 тисяч не треба звітувати перед державою. Хоча були й щедріші жертводавці. Наприклад, касирка із селища Завалля перерахувала на кампанію Тимошенко 1,5 мільйона, а її небіж-охоронець – 1,2 мільйона.

У Юлії Володимирівни так завжди. Живе в розкішному особняку під Києвом, роз’їжджає на елітних іномарках найвищого класу, одягається у найдорожчих дизайнерів – і водночас вражає «цнотливою» декларацією: ні тобі власного авто, ні житла, сама лише депутатська зарплата. Особливо вражають ці контрасти тоді, коли кандидатка розповідає пенсіонерам про «зубажіння», стоячи перед ними в черевиках за 700 євро і в костюмі, вартість якого дорівнює мінімальній пенсії за чотири роки.

Багато її слухачів досі втирають сльози розчулення від обіцянок ЮВТ вдвічі знизити ціни на газ, підвищити всі соціальні виплати тощо. А розслідувачі з сайту «Наші гроші» встановили, що насправді її кампанію фінансує олігарх-віткач Олександр Онищенко

Як ступнула – так брехнула

Але все-таки з кожними виборами тих, хто ще вірить у обіцянки Тимошенко, стає дедалі менше.

Тепер уже й не віриться, що протягом 2018 року вона впевнено лідирувала в усіх соцопитуваннях. Але своїми популістськими заявами Юлія Володимирівна обхитрувала сама себе. Фахівці проекту VoxCheck підрахували відсоток правди та обману в заявах політиків і другий рік поспіль визнали пані Юлію абсолютним лідером за кількістю висловлювань, які не відповідають дійсності. Після цього навіть іноземна преса підхопила влучне визначення журналіста німецького видання Handelsblatt Матіаса Брюггманна, який назвав Тимошенко «баронесою брехні».

Для того, щоб перелічити всі її обмани й маніпуляції, довелося б видавати окрему брошуру. Лише кілька прикладів: обіцяючи удвоє знизити тарифи на газ, Тимошенко «забуває» про те, що колись сама ж як прем’єр підписала меморандум з МВФ, який передбачав обов’язкове їх підвищення. Днями вона знову збрехала, заявивши, що обговорювала тему зниження газових тарифів із директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард. Хоча в самому Фонді повідомили, що цю тему Тимошенко взагалі не порушувала.

Не згадує вона й про те, що саме вона підписала кабальну газову угоду з Путіним. За якою Україна зобов’язалася не лише купувати російський газ утридорога, а ще й платити величезні штрафи, якщо вибере менший обсяг газу, ніж передбачено контрактом.

Навіть американські дипломати в секретних депешах Держдепу 2009 року писали про те, що заради траншу МВФ Тимошенко «вдається до брехні та маніпуляцій».

«Вишенькою на торті» стала свіженька обіцянка від ЮВТ – вона знову погрожує повернути українцям заощадження, які згоріли в Ощадбанку СРСР. Це дежавю десятирічної давності видалося б кумедним, якби не було так сумно. Черги за «Юлиною тисячею», яку навіть у такому розмірі так і не отримали мільйони обманутих громадян, багато хто досі згадує з жахом.

«Якщо людина вже бреше, то треба робити це більш якісно. Тоді по факту було заплачено по 1 тисячі гривень лише половині людей, які мали знецінені заощадження. І за підсумками 2009 року – тобто після двох років правління Тимошенко – Україна набрала 24 мільярди доларів боргів, які повісили на шию всьому українському народу. Тому зараз, коли знову звучить схожа обіцянка – це своєрідне відображення політичної старості. І неповаги до людей, яких Тимошенко намагається обдурити так, як уже колись це зробила», – наголошує економіст Борис Кушнірук.

Чи дозволять вони «баронесі брехні» так безсовісно дурити їх і надалі?

28.03.2019За матеріалами центральних ЗМІ

Проект VoxCheck підрахував відсоток правди та обману в заявах політиків і вдруге поспіль визнав Тимошенко абсолютним лідером за обсягом брехні.


Переглядів: 1675

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1161 від 15.03.2024p.
¤ 
Чим корисний часник?

Чим корисний часник?

Ми звикли вважати часник спецією, але, насправді, цей овоч може принести величезну користь для здоров’я. Тільки треба вміти його правильно їсти....

¤ 
Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина

Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина

Правоохоронці вилучили у рівнянина пістолет Макарова, шість гранат й вісім запалів до них, чотири детонатори, три димові шашки та понад 850 патронів до різної зброї....

¤ 
Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу

Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу

34-річна жителька Дубенського району побачила у соціальній мережі допис із інформацією про виплату, яку можна отримати від держави. Перейшовши за посиланням – вказала дані банківської картки, зокрема й CVV-код та пін-код....

¤ 
НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування

НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування

14 березня стартує реєстрація для проходження національного мультипредметного тесту в 2024 році. А основна сесія НМТ триватиме з 14 травня до 25 червня....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21002)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17143)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14406)
• Допомога під час карантину [967] (14317)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14160)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (13971)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13839)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13817)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13789)
• Живи до ста! [965] (13787)
• Бюджет і ми… [965] (13726)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13710)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13593)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13508)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13504)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13450)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13052)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13034)

ТОП-15 свіжого номера:

• НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування (207)
• «Війна триває і важливо будувати витрати так, аби вони наближали перемогу», – Олександр Коваль (44)
• Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина (44)
• Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу (42)
• Чим корисний часник? (41)
• Порошок, гель або капсули – все про засоби для прання (40)
• Шоколадно-ванільні сирники з вишнями (40)
• Чудовий спосіб, як очистити конфорки до стану нових всього за 10 хвилин (38)
• Як надати першу допомогу при опіках? (8)
• Що можна додати в дешевий шампунь, щоб поліпшити його якість та ефективність? (7)
• Навіщо кидати в блендер кульки, зроблені з алюмінієвої фольги? (7)
• Продавала цигарки (7)
• Які страви не можна готувати в алюмінієвому посуді? (6)
• Для чого варто купувати найдешевше туалетне мило? (6)
• Спеції, які варто додати до кави для покращення роботи мозку (5)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"