Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №924 від 01.08.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

Актальні ціни на бензин, дизель.
Олас - якісне пальне.

  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Липень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Серпень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31


#Ракурс добрих порад

Скільки часу можна зберігати мед

Скільки часу можна зберігати мед

Мед - це не тільки доповнення до чаю, але цілитель від безлічі хвороб. Але багато з нас і не замислюються про те, скільки можна зберігати мед, не втрачаючи при цьому його корисних властивостей.

Термін зберігання

Насправді, час життя цього дорогоцінного продукту залежить, передусім, від умов його зберігання. Тому особливу увагу треба приділити місцю, в якому зазвичай міститься мед. Хоча ГОСТ вказує нам на те, що він може зберігається всього лише рік. Але це поширюється тільки на продукт, куплений в магазині.

Про мед не можна сказати, що він зіпсувався. Це практично неможливо. Відомо знаходження бджолиних сховищ із збереженою солодкою патокою через тисячоліття. Від неправильних умов зберігання, мед, звичайно, може втратити свої поживні властивості, але навіть зберігання бджолиного продукту при мінусовій температурі майже не змінює його поживності. При мінус 20°С він тільки загусає. А при високих температурах втрачає свої бактерицидні властивості, не втрачаючи смакових якостей.

Після закінчення певного терміну, мед починає кристалізуватися. Проте це ніяк не позначається на його якості. Це природний процес зацукровування, який відбувається тим раніше, чим більше в його складі глюкози. Якщо ж переважає фруктоза, то процес кристалізації відбувається пізніше. Від того, що продукт змінює свою консистенцію, він не втрачає своїх корисних властивостей. Будь-який вид меду зазнає кристалізацію, але через різні проміжки часу.

Щоб повернути кристалізованому продукту рідку консистенцію, необхідно трохи підігріти його на водяній бані.

З часом мед може не тільки кристалізуватися, але і расслоїтися. Це цілком природний процес, легко усувається. Потрібно просто перемішати продукт, надавши йому звичну консистенцію.

Магазинний мед, як правило, виглядає дуже красиво, залишаючись довгий час рідким і прозорим. Насправді, це не говорить про його не натуральність. Вся справа в промисловій обробці. Бджолина «страва» проходить через спеціальні фільтри, видаляють кристали з його складу. Це сприяє збереженню рідкої текстури.

Умови зберігання

Звичайно, в ідеалі, мед повинен зберігатися у дерев’яній діжці в погребі. Але так як деякі можуть прислухатися до цієї поради, то розглянемо, які ж умови потрібно створити продукту для збереження його поживності на довгий час.

Правила зберігання.

Насамперед, мед слід тримати в герметичній посуді. Місце повинно бути сухим і без яких-небудь різких запахів, так як продукт здатний вбирати в себе і воду, і сторонні запахи (гас, лак, риба або інші аромати). А це може призвести до закисання.

Зберігати в холодильнику солодку бджолину патоку не забороняється у разі, якщо не вдається створити для нього відповідні умови. Ідеальна температура від 5 до 16°С.

Уникайте попадання світла, особливо прямих сонячних променів на продукт. Це загрожує руйнуванням корисних речовин.

Для меду протипоказаний контакт з металом. Тому не використовуйте для його зберігання мідний, цинковий, емальований посуд, а також посуд із змістом зазначених компонентів. Метал окислюється під впливом солодкої патоки і виділяє токсини, що чинять шкоду на стан здоров’я.

Іноді мед продають прямо в сотах. Такий продукт взагалі дуже довговічний. Його термін майже нічим необмежений. Можна розрізати соти на невеликі шматочки і укласти їх в скляну банку, зверху заливши медом. Банку закрити герметичною кришкою і тримати в темному сухому місці. Термін зберігання меду в сотах– аж 10-20 років.

Дерев’яна тара – один з кращих варіантів для збереження меду. Однак і скляний та пластиковий посуд не відстають за своєю практичністю. Головне, щоб кришка герметично закривала продукт від контакту з повітрям і іншими чинниками навколишнього середовища.

Коли мова йде про великі обсяги меду, то великі дерев’яні бочонки з липи, бука або осики підійдуть як не можна краще. І якщо ви професійно заготовляєте мед, рекомендації щодо його зберігання повинні бути більш розширені і докладні. Ось деякі доповнення для пасічників.

По-перше, матеріал самого дерева теж має значення. Так, дубова бочка сприяє потемнінню, а хвойні породи надають продукту особливий специфічний запах.

По-друге, вологість повинна бути не більше 20% і варто забезпечити достатню вентиляцію приміщення.

І по-третє, температура повинна бути постійною (5-10°С), без різких стрибків. А доступ світла повинен бути обмеженим.

01.08.2019


Переглядів: 134

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 925 від 08.08.2019p.
¤ 
«Сексизму в українському спорті не зустрічала»: єдина жінка-керівник футбольного клубу - про «Верес» і бізнес

«Сексизму в українському спорті не зустрічала»: єдина жінка-керівник футбольного клубу - про «Верес» і бізнес

Відверте інтерв’ю генеральної директорки Народного Клубу «Верес» Ірини Теслюк після призначення на нову посаду

Рівненський «Верес» у багатьох питаннях – першопроходець. Це стосується як способу господарювання – «народного клубу», так і юридичних прецедентів – знаменитих уже ноу-хау. Тому ми нітрохи не здивувалися, коли почули про новопризначення – Ірина Теслюк очолила адміністрацію «Вересу», і на сьогодні вона є єдиною жінкою-керівницею футбольного клубу в Україні. Та й загалом, подібних прецедентів було не так багато. Пригадується хіба що, як працювали на директорських посадах Олександра Кравчук (стрийська «Скала») та Тетяна Чорна (житомирське «Полісся»)....

¤ 
Дочка Елвіса Преслі отримає 4 млн доларів за розповідь про життя з Майклом Джексоном

Дочка Елвіса Преслі отримає 4 млн доларів за розповідь про життя з Майклом Джексоном

51-річна дочка Елвіса Преслі Ліза-Марія напише книгу про свої стосунки з легендою поп-музики Майклом Джексоном - вони були одружені два роки....

¤ 
Олег Винник розповів, як провів свій день народження

Олег Винник розповів, як провів свій день народження

31 липня Олег Винник відзначив 46-річчя, відсвяткувати яке вирішив в Греції....

¤ 
Алан Бадоєв розповів, скільки заробляють його артисти

Алан Бадоєв розповів, скільки заробляють його артисти

Алан Бадоєв - не тільки талановитий режисер і кліпмейкер, а й успішний продюсер. Його артисти не сходять з перших рядків чартів, їх всі знають, про них всі говорять....

¤ Майбутнє автодоріг
Сергій ЧУДНОВСЬКИЙ: «Якісні дороги в Україні – це реально»

Сергій ЧУДНОВСЬКИЙ: «Якісні дороги в Україні – це реально»

Спеціальні добавки для дорожніх бетонів системи «КОМПЛЕКС» підвищують їх надійність і довговічність

Дороги – це артерії економіки. Кожна гривня, витрачена на дороги, дає 2,5 гривні зростання національної економіки. Торік в Україні почали будувати цементобетонні дороги (ЦБД). Такі дороги особливо популярні в Європі (30% доріг) та США (60%) і приносять відчутну вигоду вже через 10 років після початку експлуатації. У Міністерстві інфраструктури поквапилися заявити про початок «ери бетонних доріг». Усі ми прекрасно пам’ятаємо відому формулу сучасного маркетингу: властивості – переваги – вигода. Так, саме вигоди вимагає ринок будівництва сучасної дорожньої інфраструктури – як технічної, так і економічної....

¤ 

Чоловік побив патрульну поліцейську

Під час опрацювання виклику про домашнє насильство в обласному центрі, тілесні ушкодження отримала 26-річна патрульна поліцейська. Зловмисник затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (16507)
2. Моє місто - найкраще [427] (6060)
3. Як правильно приймати вітаміни? [749] (5999)
4. Секс із мусульманином [271] (5205)
5. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (5030)
6. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (4590)
7. Догляньте мене до смерті [278] (4587)
8. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (4580)
9. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (4356)
10. Як позбутися шпори на п’яті [850] (3936)
11. Якщо у сні приснився вуж [219] (3164)
12. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (3122)
13. Кращі засоби для потенції чоловіків - ТОП-10 [891] (2941)
14. Коли розпочинати садити городину [599] (2941)
15. Розклад руху автобусів [253] (2904)

ТОП-15 свіжого номера:

1. У трьох ДТП постраждали мотоциклісти та велосипедист (237)
2. Ані Лорак опублікувала фото з новим бойфрендом (232)
3. Поліцейські розслідують факт підпалу котеджу (230)
4. На Рівненщині – найвищі в Україні показники народжуваності (224)
5. Семеро військових з Рівненщини змагатимуться за участь у Іграх Нескорених-2020 (224)
6. Коли та як правильно збирати часник (219)
7. Закусочний джем з гіркого перцю (218)
8. Як позбутися неприємного запаху у пральній машині (218)
9. Портфель школяра: у кого будуть нові підручники? (217)
10. В області активно впроваджують енергетичну сертифікацію будівель (217)
11. На Сарненщині створено нову ОТГ (217)
12. Рівненщина на 65% готова до опалювального сезону (217)
13. Рівнянина затримали за підозрою у збуті наркотиків (215)
14. Кілька порад щодо догляду за виноградником у серпні (214)
15. 80% експорту Рівненщини постачаються на ринки ЄС (213)




 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс