Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №926 від 15.08.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Червень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Липень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

П’ять секретів, як вибрати правильне морозиво

П’ять секретів, як вибрати правильне морозиво

У спекотну літню пору у виробників та продавців морозива завжди додається роботи. Це й не дивно, адже шанувальників цього крижаного десерту у рази більше, ніж його противників. Однак варто пам’ятати, що нашкодити здоров’ю може не тільки місцеве переохолодження від морозива і як наслідок – ангіна або застуда. Нерідкі випадки й отруєнь після вживання цих тонізуючих ласощів. Запам’ятайте декілька важливих порад, яких слід дотримуватися, купуючи ескімо чи пломбір, щоб після ласування не потрапити до лікарні.

1. Більше молочного, менше рослинного

Йдеться про жир, обов’язковий складник у виготовленні морозива. У якісному морозиві вміст молочного жиру завжди вищий за вміст рослинного. Рослинний жир – це дешева сировина, яка сама по собі не надто шкідлива, але разом з ароматизаторами та консервантами може становити неабияку небезпеку для організму, особливо дитячого.

Найчастіше для виготовлення морозива використовують пальмову олію, яка уповільнює обмін речовин і сприяє утворенню жирової тканини і холестеринових бляшок. Якщо ж на упаковці про пальмову олію інформації не знайшлося, однак на язику після вживання такого морозива залишається неприємний післясмак і відчуття нальоту, значить, виробник просто не захотів вказати правду про інгредієнти.

2. Внутрішній смак не підведе

Спробуйте знайти своє улюблене морозиво чи принаймні свого виробника. Щоправда, для цього доведеться трішки поекспериментувати. Оцініть смак морозива, зверніть увагу на запах. Залиште часточку в склянці і поспостерігайте, як тане морозиво: якщо це пишна густа пінка, то в морозиві більше саме молочного жиру, можете сміливо купувати його й наступного разу, якщо ж воно перетворюється на мутнувату субстанцію, це свідчення того, що у десерті переважають рослинні жири.

3. Брикет замість стаканчика

Вафельні стаканчики (особливо ріжки зі здобного тіста) містять калорії, тому якщо вашій фігурі шкодить їх надмірна кількість, відмовтеся від такого морозива. А якщо це морозиво на вагу, то у стаканчиках можуть міститися ще ароматизатори, консерванти та барвники. Тому морозиво у вафельних стаканчиках купуйте лише тоді, коли дуже хочеться згадати дитинство.

4. Літери на упаковці

Смакові добавки – не єдиний додатковий інгредієнт, який зустрічається в магазинному морозиві. Є ще й консерванти. Деякі з них не несуть шкоди для організму, а деякі можуть неабияк зашкодити здоров’ю. Тому ретельно вивчайте інформацію на упаковці і попередньо ознайомтеся зі списком найбільш шкідливих консервантів, які часто зустрічаються в продуктах харчування з літерою «Е».

5. Молоко, вершки, цукор, ваніль

Лише ці чотири інгредієнти мають бути у складі правильного морозива. Звичайно, в магазинних варіантах таке поєднання складників зустріти не просто важко, а й нереально. То хіба це не привід навчитися готувати морозиво вдома власноруч? Рецептів – безліч. Та лише тоді ви можете бути впевненими в його якості. А вже у домашнє морозиво можна додати будь-що – від улюблених фруктів до вишуканих соусів.

І наостанок: завжди звертайте увагу, чи має морозиво мітку про відповідність Держстандарту і перевіряйте дату виробництва.

15.08.2019


Переглядів: 93

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 970 від 25.06.2020p.
¤ 
Катерина Репяхова зробила резонансну заяву про залежність Павліка: «Наступного разу не врятують»

Катерина Репяхова зробила резонансну заяву про залежність Павліка: «Наступного разу не врятують»

Катерина Репяхова, яка раніше офіційно розписалася зі співаком Віктором Павліком, розповіла про його залежність. На своїй сторінці в Instagram дівчина опублікувала пост-зізнання, в якому повідомила, що неодноразово «збирала життя Віктора по крупинках»....

¤ 
На мотоцикліста склали вісім адмінпротоколів

На мотоцикліста склали вісім адмінпротоколів

21 червня близько 12:40 під час патрулювання у місті Вараш, поліцейські сектору реагування патрульної поліції на проспекті Шевченка помітили водія мотоцикла, який їхав без захисного мотошолома та без номерного знака....

¤ 

Мітинг у Березному: поліцейські затримали 15 осіб

Після першочергової перевірки їх діям буде надана правова оцінка....

¤ 
Вбив сусіда

Вбив сусіда

Тіло 42-річного жителя села Більчаки Березнівського району на подвір’ї сусіда виявила 22 червня близько 15:40 рідна сестра загиблого. Про подію жінка одразу повідомила до поліції....

¤ 
Велике будівництво: Віталій Коваль оглянув об’єкти Рівненського та Здолбунівського районів

Велике будівництво: Віталій Коваль оглянув об’єкти Рівненського та Здолбунівського районів

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль в рамках робочого візиту проінспектував об’єкти «Великого будівництва» Рівненського та Здолбунівського районів. Це реконструкція навчальних закладів та важливих ділянок доріг....

¤ 
З 1 липня запроваджується кримінальна відповідальність за водіння в нетверезому стані

З 1 липня запроваджується кримінальна відповідальність за водіння в нетверезому стані

1 липня 2020 року набуває чинності Закон від 22.11.2018 № 2617-VIII, яким запроваджується інститут кримінальних проступків. Зокрема, кримінальним проступком стане управління транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння....





Найпопулярніші статті:

• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (1124)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (1080)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (1078)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (1075)
• Живи до ста! [965] (1073)
• Бюджет і ми… [965] (1070)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (1061)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (1053)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (1051)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (884)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (838)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (836)
• Допомога під час карантину [967] (835)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (833)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (817)
• Пиріг з зеленою цибулею [964] (815)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (813)
• Гостра бюджетна пандемія… [964] (807)

ТОП-15 свіжого номера:

• Донавчались... (98)
• Вбив сусіда (97)
• Велике будівництво: Віталій Коваль оглянув об’єкти Рівненського та Здолбунівського районів (96)
• З 1 липня запроваджується кримінальна відповідальність за водіння в нетверезому стані (91)
• Катерина Репяхова зробила резонансну заяву про залежність Павліка: «Наступного разу не врятують» (88)
• На мотоцикліста склали вісім адмінпротоколів (87)
• Мітинг у Березному: поліцейські затримали 15 осіб (85)
• Замість яєць – аквафаба (81)
• Конфітюр з полуниці та базиліку (79)
• Як правильно зберігати сухофрукти (74)
• 10 причин звернутися до лікаря-мамолога (73)
• Чому влітку болять вушка (72)
• Зцілені вірою (71)
• Племінниця Ротару зізналася, що подарувала їй зоряна тітка на весілля (70)
• Кілька порад досвідчених кулінарів, щоб шинка вийшла м’яка та смачна (69)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс