Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №941 від 29.11.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс розваг

10 способів перемогти поганий настрій

10 способів перемогти поганий настрій

Ми всі часом страждаємо від поганого настрою. Іноді його причини нам відомі. Іноді здається, що причин немає. Як би там не було, існує безліч способів впоратися з ситуацією. Стаття розповість про найбільш дієвих.

Їжа та спорт

І часточка шоколаду може перевернути наш настрій з ніг на голову. Це не означає, що поганий настрій потрібно «заїдати». Але порадувати себе тією їжею, якої зараз хочеться - не злочин. А зайві калорії можна спалити спортивними вправами. Вони не тільки допоможуть вам бути більш підтягнутим, а й посприяють викиду ендорфінів - так званих «гормонів радості». І те, і інше поліпшить настрій. Навіть проста прогулянка може багато чого змінити. Не лінуйтеся вибиратися на вулицю, особливо в сонячний день.

Займіться чимось творчим

Дослідження, проведене справжніми британськими вченими показало, що творчі заняття сприяють поліпшенню настрою. Придбайте цікавий предмет для медитації tviynastriy.com.ua він може повернути ваші думки, упорядкувати життя. Малювання, музика, письменство - все може допомогти. І не важливо, на якому рівні ви освоїли кожне з цих справ. Навіть якщо зовсім не вмієте - пробуйте навчитися. Ваші старання не пройдуть даром!

Посміхніться

Прямо зараз. Навіть якщо вам погано, видавіть з себе посмішку. І тут звернемося до дослідження, яке довело теорію про взаємний зв'язок між хорошим настроєм і посмішкою. Гіпотеза полягала в тому, що міміка обличчя здатна змінювати настрій. Тому в момент, коли вам стане погано, згадайте про усмішку.

Здійсніть хороший вчинок

Зробивши щось хороше для іншого, ви відчуєте себе набагато краще. Тому, якщо зробити себе щасливим у вас поки не виходить, спробуйте ощасливити когось іншого. Великий чи малий вчинок - не так важливо. Навіть малий крок здатний принести задоволення.

Послухайте музику

Поки я пишу цю статтю, на тлі грає Pink Floyd - одна з найулюбленіших мною груп. Слухаю їх не тільки під час роботи, але і коли хочу отримати трішки задоволення. Ніхто не зобов'язаний слухати саме цій групі, у кожного свої переваги. Але музика - магічна штука.

Не візьмуся міркувати, що саме відбувається з мозком в момент, коли ми слухаємо приємні нам звуки. Але можу сказати, що це дійсно допомагає. Так що якщо вам хочеться розслабитися і ненадовго забути про свої проблеми, включіть улюблену музику і насолоджуйтесь.

Не зривається на інших

Всі ми егоїстичні і в першу чергу думаємо про себе. Це нормально. Але коли вам в наступний раз буде погано, постарайтеся не псувати настрій іншим. Якщо ви відчуваєте, що зараз станете ображати або ображати іншу людину через свого настрою, краще підіть і побудьте на самоті. Пізніше можна буде подякувати себе за такий вчинок.

Ловіть момент

Закрийте очі і подумайте про що завгодно, але тільки не про зелену зебрі. Тепер скажіть, про що ви думаєте?

Наш мозок так влаштований, що вже якщо зациклиться на чомусь, то буде продовжувати думати про це все більше і більше. У ситуації з поганим настроєм подібне неприйнятно. Відчули, що думаєте тільки про свої печалях? Негайно перемикайтеся на інші думки. Переставайте себе жаліти. А краще - займіться чимось, що зможе вас по-справжньому відволікти.

Дихайте і очистіть свою свідомість

Так-так, порада така, наче я майстер східних бойових мистецтв. Але кілька глибоких вдихів справді допомагають заспокоїтися. Вважайте це найпростішої формою медитації. А вона, як багато хто знає, здатна творити чудеса. Сядьте зручніше в тихому і приємному місці і спробуйте ні про що не думати кілька хвилин. Спочатку це може бути трохи складно.

Знайдіть причини

Якщо поганий настрій трапляється з вами рідко, турбуватися нема про що. Але якщо подібне відбувається частіше, ніж хотілося б, зверніть увагу на можливі причини. Можна завести щоденник, щоб вписувати в нього всі ключові події свого життя. А потім, аналізуючи записи, докопатися до причин власних розладів.

Вирішіть проблему

Останній пункт - найважливіший. Якщо ви знайшли причину свого поганого настрою, з нею необхідно розібратися. Якщо це людина, поговоріть з ним. Якщо якась проблема, потрудіться її вирішити. Не потрібно витрачати все думки і вільний час на це, але не дайте їй вкоренитися в вашому житті.

Мабуть найчастішою проблемою, з якою регулярно стикається кожен з нас, є поганий настрій. Причин для цього на жаль вистачає, і уникнути тимчасового занепаду нікому поки не вдається.

У поганому настрої наш енергетичний потенціал дуже сильно слабшає, і ми стаємо нездатними вести себе розумно і приймати ефективні рішення.

Але це зовсім не означає, що ми повинні з цим миритися і покірно складати лапки. Хоча наше поганий настрій і здатне отруїти нам життя, змінити його нам цілком під силу.

Перш за все потрібно цього захотіти, і бути готовим виконати кілька нескладних дій. Час витрачений на це в кінцевому підсумку обов'язково обернеться багаторазовим виграшем.

Існує велика кількість чудових матеріалів, в яких викладається ціла купа чудових способів подолання депресивних станів. Наводиться багато відмінних порад і рекомендацій, як краще вчинити в кожному конкретному випадку.

Але для того щоб з усім цим ознайомитися та ще й розібратися потрібно Бог знає скільки часу. Більшості людей не потрібні заумні теорії. Те що їм дійсно потрібно це короткі практичні поради, які можна тут же пустити в справу. Все інше зайве.

І те, про що зараз піде мова, саме з цієї серії. Я застосовую для кожної ситуації найбільш підходящий спосіб, і мені цього цілком вистачає для вирішення поставленого завдання.

Застосуйте метод «Емоційною розрядки».

Ви повинні скинути зайву напругу через розкріпачення свого тіла і очищення своїх думок.

Виділіть собі на це хоча б півгодини, і будете з радістю спостерігати як ваш настрій зміниться, а ідеї завирують в голові з новою силою.

Знайдіть собі таке місце де вас ніхто не буде бачити, якщо є ймовірність бути неправильно зрозумілим. Вимкніть на час своє критичне мислення, перестаньте аналізувати та оцінювати все навколишнє і головне себе.

І робіть все що вам спаде на думку. Бігайте, стрибайте, кричите, врубати музику на всю котушку і танцюйте до упаду! Регочіть з кожного приводу і без приводу, якщо вам так захочеться. Кому-то прийде на розум зробити фізичні вправи -Робиться. Забудьте всі свої великі заслуги, вік, великі посади і наукові ступені. Не бійтеся виглядати смішним або дурним.

Подивіться як невимушено і легко поводяться діти. Дайте собі можливість подумки повернутися в дитинство і просто насолодитися всім, що відбувається. Віддайте йому без залишку.

Коли ви втомитеся від всіх фізичних рухів і вам захочеться сісти або прилягти -Неодмінно відпочиньте. Навіть якщо вас почне схиляти в сон не боріться з ним. Бути може саме недолік сну і послужив каталізатором вашого занепадницькі настрою.

Запам'ятайте, в поганому настрої ви все одно не зробите нічого видатного. Набагато краще витратити деякий час на себе, щоб потім з новими силами надолужити згаяне.

Навчитеся використовувати «М'язовий корсет».

Вперше я дізнався про цей спосіб з книги Мірзакаріма Норбекова «Досвід дурня», і першою моєю думка виникла одразу після цього була «нісенітниця все це, не може бути». Не може бути, щоб такі результати давав таке просте, і я б навіть сказав примітивний спосіб. Я адже такий розумний і начитаний мен, так що мені варто довести що це чиста маячня і вивести шахраїв на чисту воду.

Тим більше що часу для цього потрібно було хвилин п'ять, а витрат зусиль і того менше. Якраз те що потрібно. Робити його простіше простого.

Потрібно лише вирівняти спину, розправити плечі, високо підняти голову, і широко посміхатися. Ну скажіть, що тут складного? Прямо на мене!

І якщо ви такий же як і я і не любите робити зайвих зусиль, неодмінно візьміть на озброєння. Найкращий ефект досягається коли при цьому дивишся на себе в дзеркало. Виходить зворотний зв'язок, яка підсилює позитивний вплив, та й контролювати правильність виконання стає значно легше.

Найцікавішим, звичайно, було спостерігати за собою як би з боку, а точніше за тими думками які рояться в голові. Вже через 5-7 хвилин думки з негативним зарядом губляться самі собою, а замість них приходять думки і спогади від яких стає радіснішим.

Зараз ми з вами не будемо детально розглядати сам механізм, як і чому він працює. Скажу лише що це дійсно унікальна методика, яка є основою цілого ряду тренінгів та авторської системи успіху.

Регулярно слухайте мотиваційні аудіозаписи.

Останнім часом найпопулярнішим способом отримання інформації, якому все більше людей віддають перевагу, є прослуховування різних лекцій і семінарів, записаних в аудіоформаті.

Взагалі-то я сам завжди вважав найкращим джерелом знань читання корисних книг та інших друкованих матеріалів. І якщо ви є таким же пристрасним читачем-відмінно, продовжуйте це робити.

Я регулярно купую різну мотиваційну літературу, а крім того перечитую ті книги, які вже є в моїй бібліотеці. Це прекрасно, але справа в тому, що до недавнього часу не існувало інших дДоступність джерел потрібної мені інформації.

Альтернатива як така просто відсутня ...

Зараз ситуація змінюється в кращу сторону. Набирає чинності нова форма подання -аудіозапісі в форматі MP-3. З'являються цікаві продукти і це не може не радувати. У порівнянні з друкованими матеріалами вони мають ряд серйозних переваг, серед яких я б виділив наступні.

1. Ви можете вчитися відпочиваючи, просто одягнувши навушники і запустивши свій улюблений MP-3 плеєр. У той самий час коли ваше тіло і втомлені від монітора очі відпочивають, час проходить з великою користю.

2. Коли ви чуєте чийсь голос, сприйняття інформації відбувається набагато легше, і це в свою чергу мотивує вас на позитивний образ думок і дії набагато ефективніше.

Коли мій настрій різко падає і нічого не вдається з цим вдіяти, я ставлю диск з мотиваційними аудіолекції і слухаю його. Чудово заряджає!

Крім швидкого підняття настрою і одномоментного позитивного ефекту аудіозаписи володіють багатьма прихованими перевагами, які проявляються не відразу. Але про це я нічого не буду вам розповідати. Нехай це буде для вас несподіваним і приємним подарунком.

29.11.2019


Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21180)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14557)
• Допомога під час карантину [967] (14480)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14316)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14131)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14004)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13966)
• Живи до ста! [965] (13951)
• Бюджет і ми… [965] (13887)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13658)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13604)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13215)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13187)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (437)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (71)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (64)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (60)
• Часникові стрілки корисніші за часник (58)
• Особливості вживання видів води (58)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (56)
• А ваш шампунь безпечний? (54)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (53)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"