Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №942 від 05.12.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Державна справа

«Системи Управління – КОНСИС»:

«Системи Управління – КОНСИС»:

Усе для перемоги!

Життя переконливо показало низьку ефективність як промислових гігантів оборонного комплексу України, так і тих підприємств, які використовують застарілі технології. Сучасний світ вимагає швидкого реагування на виклики, в тому числі й завдяки залученню передових технологій. Одним із підприємств Рівненської області, що виготовляє продукцію для оборонного комплексу України і, відповідно, забезпечує обороноздатність держави на високому технічному рівні, є ТзОВ-ВКП «Системи Управління – КОНСИС».

Ефективна співпраця товариства з підприємствами концерну «Укроборонпром» – незаперечний доказ того, що українська «оборонка» не просто виживає, як це було до початку російської агресії на Сході України в 2014 році, а розвивається і створює нові зразки озброєння та військової техніки (ОВТ), що випробовуються на полі бою.

Змінити кількість свого війська на високу якість його потенціалу

Звісно, в умовах війни і постання все нових викликів переозброєння українського війська вимагає від держави, громадянського суспільства та всіх працівників ВКП «Системи Управління – КОНСИС» активних зусиль для подолання всіх перешкод, пришвидшення переходу на нові стандарти тощо. Уже сьогодні армія США допускає можливість впровадження нових спеціальних платформ за умов 85-90-відсоткової відповідності встановленим правилам (на відміну від попередньої практики, тобто 100-відсотково), що впорядковує та пришвидшує процес прийняття на озброєння.

Утім, наслідком цього є ризик виникнення суто експлуатаційних проблем уже після впровадження нових систем ОВТ на озброєння. Тож тісна співпраця армії з промисловістю має зменшити такий ризик до мінімуму. А участь українських підприємств у спільному створенні нових видів ОВТ з американцями дає змогу якісно змінити підхід до військово-технічної співпраці між Сполученими Штатами та Україною на користь обох сторін – адже нам є що запропонувати. Так, у США є зацікавленість у придбанні деяких українських систем, зокрема у сфері РЛС-ППО-ПРО. Раніше Вашингтон уже придбав в України системи активного бронезахисту, балістичні ракети-симулятори тощо. Тому Україна у своїх планах подальшого зміцнення боє­здатності ЗСУ має зважати на поточні зміни в стратегії армії США, змінюючи кількість свого війська на високу якість його потенціалу.

На цьому фоні варто відзначити зростання сегменту державного оборонного замовлення, що припадає на приватних виробників та постачальників. За повідомленням голови наглядової ради ГС «Ліга оборонних підприємств України» Юрія Єханурова, сьогодні це близько 70 відсотків. І це стійкий тренд, зумовлений не лише українськими реаліями, а й світовим досвідом.

Нині ВКП «Системи Управління – КОНСИС» – офіційний представник англійської фірми ORSCHELN EUROPЕ. Співпраця з найпотужнішим у світі виробником інноваційних систем дистанційного керування переросла у створення в Рівному найсучаснішого виробництва тросів дистанційного управління, механічних і електронних педалей, джойстиків та багатьох інших виробів для будь-яких транспортних засобів: військової бронетехніки, літаків і вертольотів, комбайнів, екскаваторів та тракторів, автобусів і вантажних автомобілів, дорожньої та комунальної техніки, морських і річкових суден тощо.

Компанія передала рівненському підприємству всі необхідні ліцензії на їх виробництво. Нині вже і сам «КОНСИС» має свої патенти на троси дистанційного управління в Україні, Росії, Білорусі. Продукція сертифікована за світовими стандартами ISO 9001. Географія її поставок – підприємства України, Білорусі, Молдови, Казахстану, Польщі та прибалтійських країн. ВКП «Системи Управління – КОНСИС» неодноразово виборювало звання «Кращий експортер року», отримувало почесні нагороди на загальнонаціональних конкурсах.

Будь-яке виробництво, особливо машино­будування, ефективне, коли є масштаб

На перший погляд, трос дистанційного управління – прос­тий виріб, а насправді зробити якісний трос, від надійності якого залежить безпека руху наземного, підземного, повітряного та морського транспорту, життя людей, успіх на полі бою, – це перевірена десятиліттями наука і практика. Думками про те, яких революційних змін зазнали системи дистанційного управління за останні два десятки років, поділився технічний директор, представник керівництва ВКП «Системи Управління – КОНСИС» Валентин Шаповалов:

– У самій галузі набагато більше стали використовувати електронні компоненти, – зауважив Валентин Анатолійович. – Наприклад, у коробках передач все частіше застосовуються автоматизовані та роботизовані системи управління. До того ж, їх використовують не тільки провідні виробники, а навіть і невеликі підприємства, які випускають спеціалізовану техніку, «заточену» під виконання конкретних функцій та максимальну автоматизацію всіх виробничих процесів. Тобто, технічний переворот у галузі безперечний, а надзвичайно високий рівень автоматизації викликає відчуття, що вже ось-ось у нашій сфері почнуть впроваджувати штучний інтелект.

Будь-яке виробництво, особ­ливо машино­будування, ефек­тив­не, коли є масштаб, серійність. Запорука успіху ВКП «Системи Управління – КОНСИС» – організованість і швидке реагування на запити промислового споживача. Ви можете замовити потрібну продукцію в західного виробника – й отримаєте її через три місяці. В «КОНСИС» терміни виконання замовлення в рази швидші.

Всі здобутки ВКП «Системи Управління – КОНСИС» стали можливими не тільки завдяки освоєнню передових закордонних технологій, а передусім завдяки провідним фахівцям товариства, які пройшли професійний вишкіл на кращих підприємствах Рівненщини (деякі з них належали до еліти радянського ВПК). В «КОНСИС» свого часу була можливість придбати виробниче обладнання на підприємствах «оборонки» в часи, коли ця галузь планово скорочувалась.

І дуже прикро, що маючи на багатьох підприємствах «Укр­оборон­прому» висококваліфіковані технічні кадри, Україна не змогла запустити в серійне виробництво, наприклад, бронемашину «Дозор» і замість власних броньовиків купує для ЗСУ закордонні аналоги. Таке зневажливе ставлення до вітчизняного виробника не на користь обороноздатності держави та її економіці.

За 28 років після розпаду СРСР в Росії так і не створили аналог «КрАЗу». Ніша спеціальної техніки «КрАЗ» – робота в найважчих умовах, що є найкращим тестом для систем дистанційного управління, виготовлених талановитими майстрами ВКП «Системи Управління – КОНСИС». «КрАЗ» неодноразово вигравав тендери на поставку миротворчим місіям ООН техніки спеціального призначення, адже «КрАЗівські» технології виробництва відповідають усім вимогам НАТО.

«КОНСИС» готовий до результативної співпраці

з «Укроборонпромом»

Унікальна продукція ВКП «Системи Управління – КОНСИС» вирізняється підвищеною міцністю, надійністю і зносостійкістю, витримує найжорсткіший режим експлуатації. Та чи в пов­ній мірі використовуються технічні можливості українських підприємств для підвищення обороноздатності країни, щоб забезпечити адекватну відповідь будь-якому агресору? На жаль, в Україні відсутня ефективна координація зусиль державного та приватного секторів оборонної промисловості задля досягнення єдиної мети – отримання Збройними Силами та іншими силовими структурами країни достатньої кількості новітніх та модернізованих, максимально уніфікованих і надійних зразків озброєння та військової техніки.

– На щастя, українська промисловість ще зберегла свій потенціал, але нам бракує серійності, яку можуть забезпечити десятки підприємств країни, – зауважив Валентин Шаповалов. – Колектив ВКП «Системи Управління – КОНСИС» не лише готовий до результативної співпраці з «Укроборон­промом», але і співпрацює за різними напрямками. Перший – участь у розробці новітніх перспективних зразків продукції. Другий – модернізація та ремонт старої радянської техніки, оснащення її сучасними опціями. Третій – розробка власних технічних зразків продукції, які пропонуємо підприємствам «Укроборонпрому» та інших галузей.

Звісно, все це вимагає вдосконалення та розширення виробничої кооперації між підприємствами. І ми вже працюємо над цим. Наша найбільша перевага – це можливість використовувати закордонний досвід. Якщо при проєктуванні виникають якісь питання, то наші конструктори завжди можуть проконсультуватись із закордонними колегами. Основна мета – щоб потенційний клієнт міг у нас знайти все в рамках спеціалізації підприємства.

Золотий фонд підприємства – його люди, ветерани і молоді фахівці. Наприклад, конт­рольний майстер з величезним виробничим досвідом Юрій Тупіков, який контролює технологічні процеси виготовлення нової продукції; першокласний складальник електронної продукції Олександр Козакевич, що здобув професійний гарт на Рівненському радіозаводі; неперевершений токар верстатів з ЧПК Станіслав Білощук; молодий інженер-конструктор Сергій Винярчук – чудово володіє англійською, незмінний перекладач під час переговорів керівництва товариства із закордонними колегами.

* * *

Шостого грудня для ВКП «Системи Управління – КОНСИС» подвійне свято: День Збройних Сил України і 18-та річниця свого заснування. Керівництво товариства щиро дякує усім працівникам підприємства, які своєю добросовісною працею підтримують підвищення обороноздатності країни, а творчим підходом до виконання поставлених завдань забезпечили професійне визнання досконалості його унікальної продукції на міжнародному рівні. «Якщо системи управління, то КОНСИС!» – це не гасло виробника, а кредо партнерів авторитетного рівненського підприємства, добре відомого і в Україні, і за її межами.

05.12.2019Олександр ОЛЬХОВИК

ТзОВ-ВКП «Системи Управління – КОНСИС» м. Рівне, Чорновола, 44/70; тел./факс: (0362) 62-32-44; info@consys.com.ua, www.consys.com.ua


Переглядів: 1946

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1161 від 15.03.2024p.
¤ 
Чим корисний часник?

Чим корисний часник?

Ми звикли вважати часник спецією, але, насправді, цей овоч може принести величезну користь для здоров’я. Тільки треба вміти його правильно їсти....

¤ 
Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина

Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина

Правоохоронці вилучили у рівнянина пістолет Макарова, шість гранат й вісім запалів до них, чотири детонатори, три димові шашки та понад 850 патронів до різної зброї....

¤ 
Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу

Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу

34-річна жителька Дубенського району побачила у соціальній мережі допис із інформацією про виплату, яку можна отримати від держави. Перейшовши за посиланням – вказала дані банківської картки, зокрема й CVV-код та пін-код....

¤ 
НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування

НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування

14 березня стартує реєстрація для проходження національного мультипредметного тесту в 2024 році. А основна сесія НМТ триватиме з 14 травня до 25 червня....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21001)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17140)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14404)
• Допомога під час карантину [967] (14315)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14160)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (13970)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13838)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13815)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13789)
• Живи до ста! [965] (13786)
• Бюджет і ми… [965] (13725)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13708)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13591)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13507)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13502)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13448)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13051)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13032)

ТОП-15 свіжого номера:

• НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування (181)
• «Війна триває і важливо будувати витрати так, аби вони наближали перемогу», – Олександр Коваль (43)
• Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина (43)
• Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу (41)
• Чим корисний часник? (40)
• Порошок, гель або капсули – все про засоби для прання (39)
• Шоколадно-ванільні сирники з вишнями (39)
• Чудовий спосіб, як очистити конфорки до стану нових всього за 10 хвилин (37)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"