Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №945 від 26.12.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Червень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Липень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Цікаві та смачні напої на основі алкоголю

Те, що треба, прохолодного вечора! І зігріє, і тонізує, і збадьорить!

Теплі алкогольні напої з прянощами просто незамінні у холодну пору. Вони зігрівають, тонізують, бадьорять. Чудова ідея – випити келих після довгого робочого дня, прогулянки або роботи на свіжому повітрі. А ще це гарний привід запросити друзів, провести вечір у приємній і теплій (у всіх сенсах цього слова) компанії.

Пунш любить фрукти

Це напій родом з lндії. «Пунш» дослівно перекладається як « п’ять», адже за індійською рецептурою напій містив п’ять компонентів: алкоголь, лимонний сік, мед, воду і прянощі. Згодом європейці додали до напою ще один інгредієнт, який зараз вважається обов’язковим. Це фрукти або фруктовий сік. Подають пунш у широких скляних ємностях, зі шматочками фруктів.

Пунш на вині

1 пл. червоного напівсолодкого вина, 1 л води, 200 г цукру, 3 апельсини, 2 лимони, пo 0,25 ч. ложки кориці і кардамону, 6 бут. гвоздики, 4 ч. ложки чаю.

У киплячу воду додати цукор, гвоздику, корицю і кардамон, потримати на маленькому вогні 3–4 хв. Вичавити сік з апельсинів і лимонів. Процідити крізь сито гарячий чай, додати до нього вино і сік цитрусових фруктів. Розлити у склянки, прикрасити кружальцями апельсинів.

Глінтвейн – вино, що палає

Виготовляють із вина (червоного або білого) з додаванням прянощів (гвоздики, кориці, духмяного перцю, мускатного горіха, кардамону, бадьяну, імбиру, цедри), цукру або меду. Можна додати цитрусові фрукти, яблука. Подібний до глінтвейну напій готували ще в Стародавньому Римі. Тоді вино змішували із прянощами, але не нагрівали. Саме гаряче вино з’явилося в часи Середньовіччя.

Класичний глінтвейн

300 мл сухого червоного вина, 1 ч, ложка імбиру, 2 cт. ложки лимонного соку, дрібка цедри лимона, прянощі (кориця, бадьян, кардамон), 1 груша.

Вино налити у каструлю і поставити на невеликий вогонь, додати порізану почищену грушу, сік лимона з цедрою та прянощі. Зачекати, поки все нагріється. Не треба доводити до кипіння (максимум до 70 °С). Процідити і залишити настоятися 15–20 хв. Фрукти для глінтвейну можна обирати будь-які. Це можуть бути не тільки цитрусові, а й ягоди.

Гльог – скандинавський брат глінтвейну

Готують його на основі вина (соку – у безалкогольному варіанті), із додаванням спецій (кориці, гвоздики, кардамону, імбиру, шкірки апельсина), у кожну склянку кладуть мигдаль і родзинки. На бажання, можна додати міцний алкоголь.

Гльог

0,75 л червоно напівсолодкого вина, 2 палички кориці, 4 бут. гвоздики, мелений кардамон, пo 100 г родзинок і мигдалю, пo 1 лимону й апельсину, 2 ст. ложки коричневого цукру.

Налити в каструлю півсклянки вина, додати корицю, гвоздику і кардамон. Можна додати 1 ст. ложку тертого імбиру. Варити під кришкою на малому вогні 30 хв. Залишити в холодильнику на ніч. Решту вина розігріти до 60 °С, влити у приготовлений екстракт, додати помиті родзинки і мигдаль, коричневий цукор, дрібно нарізану цедру лимона й апельсина, кілька скибок лимона.

Грог. Не кава, а чай із коньяком

Готують із міцного алкоголю з окропом або чаєм та цукром, деколи додають лимонний сік. Ідея цього напою належить англійському адміралу Едварду Вернону, який у 1740 році вирішив ром, який видавали матросам, розводити водою. Адмірал мав прізвисько Старий Грог – звідси і назва напою.

Грог

50 мл рому (коньяку або горілки), 100 мл чорного чаю, дрібка кориці, 5 бут. гвоздики, 2 ч. ложки коричневого цукру, кілька скибок лимона.

Заварити чай із паличками кориці та гвоздикою. Поки заварюється чай, прикрасити склянки. Краї склянок змастити скибкою лимона і занурити в цукор, щоб він прилип до стінок склянки. Процідити чай, додати цукор, ром і як слід перемішати. Розлити у склянки, подавати зі скибочками лимона. Можна налити напій у термос, щоб він залишився теплим, або навпаки, охолодити і подавати холодним з кубиками льоду.

26.12.2019


Переглядів: 83

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 971 від 02.07.2020p.
¤ 
Зіткнення двох мотоциклів: один із водіїв у реанімації

Зіткнення двох мотоциклів: один із водіїв у реанімації

Автопригода сталася 26 червня близько четвертої ранку поблизу села Повча Дубенського району....

¤ 
Завідувачку кафедри затримали на хабарі

Завідувачку кафедри затримали на хабарі

Реалізацію провели 30 червня працівники слідчого управління спільно із оперативниками управління стратегічних розслідувань за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області....

¤ 
129 замість 490: Навіщо скорочувати кількість районів в областях?

129 замість 490: Навіщо скорочувати кількість районів в областях?

Цього року Україна підходить до наступного етапу децентралізації – утворення нових меж районів замість тих, що існують зараз. 12 червня уряд підтримав відповідний проєкт постанови Верховної Ради. Тепер остаточне рішення за парламентом. Відповідно до плану, кількість районів скоротиться майже у 4 рази – з 490 до 129. Як це вплине на мешканців та що буде зі старими районами, з’ясував Центр громадського моніторингу та контролю....

¤ 
1 липня розпочалося повернення коштів за пробне ЗНО

1 липня розпочалося повернення коштів за пробне ЗНО

З 1 липня 2020 року МОН спільно з ПриватБанком розпочинають повертати учасникам пробного ЗНО кошти, сплачені раніше за участь у тестуванні. Що потрібно знати, щоб швидко отримати кошти?...





Найпопулярніші статті:

• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (1182)
• Живи до ста! [965] (1145)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (1141)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (1135)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (1133)
• Бюджет і ми… [965] (1133)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (1113)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (1110)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (1100)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (949)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (900)
• Допомога під час карантину [967] (897)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (892)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (888)
• Пиріг з зеленою цибулею [964] (872)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (871)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (870)
• Гостра бюджетна пандемія… [964] (867)

ТОП-15 свіжого номера:

• Що буде з пальним? (87)
• 1 липня розпочалося повернення коштів за пробне ЗНО (81)
• 129 замість 490: Навіщо скорочувати кількість районів в областях? (81)
• Завідувачку кафедри затримали на хабарі (81)
• Зіткнення двох мотоциклів: один із водіїв у реанімації (79)
• Кабачково-сирні вафлі (78)
• 5 трюків з мікрохвильовою, про які ви не знали (74)
• Як вибрати форму для випічки (67)
• Цибульна лушпайка врятує огірки від хвороб (62)
• Чому німіють руки і ноги (60)
• Названий четвертий постраждалий у ДТП з Михайлом Єфремовим (58)
• Що треба знати про вологі серветки (57)
• Як вирощувати та доглядати за лавандою (54)
• Що робити при серцевому нападі (53)
• Як полегшити свербіж і набряки при укусах комах (51)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс