Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №947 від 16.01.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Посолити і не насолити. Або кожному інгредієнту – свої солоні правила

Посолити і не насолити. Або кожному інгредієнту – свої солоні правила

Овочі солять крутіше ніж м’ясо, але слабше ніж рибу. Виправити смак пересолених овочів практично неможливо!

Найбільш поширені прянощі – це сіль. Правильно посолити готову, а тим більше складну страву, яка складається з продуктів різного походження (тваринного, рослинного), – це справжнє мистецтво. Адже те, що є нормальним для одного, іншому може видатися надмірним чи недостатньо посоленим. У кухнях Близького Сходу й Закавказзя прийнято підвищений уміст солі. У Німеччині та Прибалтиці склалася дуже прісна кухня. У нас же, самі знаєте, який вміст солі – у принципі, помірний.

Отже, СОЛЯТЬ більшість страв У КІНЦІ ПРИГОТУВАННЯ, тому що об’єм страви більше не зміниться, зайва рідина не википить, консистенція м’яса, риби чи овочів буде така, що вони вберуть сіль рівномірно.

НА ПОЧАТКУ ВАРІННЯ СОЛЯТЬ ТІЛЬКИ У ДВОХ ВИПАДКАХ:

— коли готують середовище для відварювання борошняних продуктів (вермішель, макарони, пельмені, вареники тощо).

— коли готують юшку чи відварну рибу (солять до того, як закладають рибу, овочі й прянощі).

Начинку для пирогів, пиріжків і фарш для фаршированих овочів солять удвічі крутіше. Враховується, що частина солі піде в прісне тісто, овочі чи розчиниться у воді, де вариться чи тушкується страва.

Бобові (боби, квасоля, горох) взагалі солять після приготування. Якщо посолити їх на початку, то вони варитимуться нескінченно довго.

М’ясо і так містить високий відсоток різних солей, тому не завжди потребує додаткового підсолювання. Особливо страви, приготовані на відкритому вогні. Найчастіше доданих до м’яса прянощів достатньо, щоб підкреслити його смак.

Риба (будь-яка – відварена, смажена, копчена) повинна мати яскраво виражений солоний смак, тому солять її рясно.

Овочі солять крутіше ніж м’ясо, але слабше ніж рибу. Виправити смак пересолених овочів практично неможливо!

Окрім того, варто пам’ятати, що сіль, – це хоч і основна, але не єдина приправа, яка надає страві смаку.

16.01.2020


Переглядів: 1838

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1161 від 15.03.2024p.
¤ 
Чим корисний часник?

Чим корисний часник?

Ми звикли вважати часник спецією, але, насправді, цей овоч може принести величезну користь для здоров’я. Тільки треба вміти його правильно їсти....

¤ 
Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина

Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина

Правоохоронці вилучили у рівнянина пістолет Макарова, шість гранат й вісім запалів до них, чотири детонатори, три димові шашки та понад 850 патронів до різної зброї....

¤ 
Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу

Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу

34-річна жителька Дубенського району побачила у соціальній мережі допис із інформацією про виплату, яку можна отримати від держави. Перейшовши за посиланням – вказала дані банківської картки, зокрема й CVV-код та пін-код....

¤ 
НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування

НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування

14 березня стартує реєстрація для проходження національного мультипредметного тесту в 2024 році. А основна сесія НМТ триватиме з 14 травня до 25 червня....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21001)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17141)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14404)
• Допомога під час карантину [967] (14315)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14160)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (13970)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13838)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13815)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13789)
• Живи до ста! [965] (13786)
• Бюджет і ми… [965] (13725)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13708)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13591)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13507)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13502)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13448)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13051)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13032)

ТОП-15 свіжого номера:

• НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування (189)
• «Війна триває і важливо будувати витрати так, аби вони наближали перемогу», – Олександр Коваль (44)
• Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина (44)
• Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу (42)
• Чим корисний часник? (41)
• Порошок, гель або капсули – все про засоби для прання (40)
• Шоколадно-ванільні сирники з вишнями (40)
• Чудовий спосіб, як очистити конфорки до стану нових всього за 10 хвилин (38)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"