Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №950 від 06.02.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс спорту

ФК “ОДЕК”: підсумки та погляд у найближче майбутнє

ФК “ОДЕК”: підсумки та погляд у найближче майбутнє

Про повернення в ОДЕК, враження від команди та чемпіонату, а також завдання поточні та стратегічні, Олег Шандрук розповів нам у інтерв’ю.

– Ми всі почули про ваше призначення на пост головного тренера ОДЕКа уже в третій декаді січня. Цьому передували швидкоплинні чи тривалі перемовини?

– У нас була зустріч з президентом клубу Мироном Львовичем Чернецьким наприкінці грудня. На ній мені було запропоновано посаду головного тренера, і я відгукнувся на цю пропозицію.

– Що змінилося в ОДЕКу за час вашої відсутності?

– Та не так багато часу минуло для масштабних змін – склад на 90?% залишився тим самим, що команда разюче змінилася – я не сказав би.

– Але є певні зміни – все менше грають прославлені ветерани клубу, все більше – молодь… Це зміна поколінь настала в ОДЕКу, чи в цього процесу неможливо чітко позначити часові кордони?

– Напевно, так і є – оновлення команди невпинне. Просто час підходить, зростає конкуренція. Але Кособуцький, Чикалюк-Козакевич і Газицький залишаються в команді, ми на них розраховуємо. У нас максимальні завдання, їх досвід однозначно знадобиться.

– Клуб оголосив про перших гравців, які покинули ОДЕК: це воротарі Максим Бицюк і Богдан Когут, захисники Тарас Гриб, Сергій Трикош, півзахисник Олег Ничипоренко та форвард Максим Сабатюк. Чесно кажучи, далеко не всі прізвища «сподівані». Знайшли на їхні місця кращих?

– Скажімо так, це ті рішення, які прийняті під час зимової перерви. Я прийшов уже зараз. З Когутом, наприклад, я розмови не мав – він не при мені приходив у команду, рішення приймалося керівництвом, та й у Богдана, напевно, ще є досвід і ігровий вік, щоб пограти в професійному футболі. Ми побажали йому успіхів у цьому. Рішення приймалися колективно – керівництвом і тренером.

– Ви встигли попрацювати за цей час із досить амбітними командами. Можливо, когось із екс-гравців «Вереса» чи «Малинська» хотіли б бачити в ОДЕКу?

– Ну, от Романа Савицького підписали, який до «Малинська» вже грав за ОДЕК і зарекомендував себе тут добре. Можливо, ще будуть деякі новачки із давно знайомих – тут ще не готовий говорити, тому що багато часу до відновлення сезону.

– А на які позиції людей шукаєте?

– Загалом, команда укомплектована, але потрібні, в зв’язку з останніми змінами, воротарі, фланговий захисник, чистий нападник.

– Що збираєтеся робити взимку? Чи план підготовки передбачає участь у зимових турнірах?

– Почали підготовку з 3 лютого. Наразі товариські турніри для своєї підготовки не розглядаємо, хочемо весь підготовчий період провести в тренуваннях і контрольних матчах – раз на тиждень, а за можливості – й двічі.

– Ви встигли стартувати в сезоні 2019/20 з ФК «Малинськ», але не дограли сезон у тій команді. Все ж, які у вас враження від цього чемпіонату та, зокрема, особливо потужного виступу ОДЕКа?

– Що стосується групи, то, за наявною у мене на сьогодні інформацією та переглянутими відео, переконуюся ще раз, що рівень аматорського чемпіонату підвищується. Є сильні старожили й додаються нові амбітні команди. Задіяні майстерні та досвідчені гравці. Група 1, про яку можу судити, видається досить сильна.

– Але як ОДЕК зумів пройти це півріччя без поразок – за таких гідних суперників?

– Те, що ОДЕК знаходиться на першому місці, свідчить, що він справді зараз дуже сильний. Вважаю, це заслуга всього колективу – і гравців, і тренерського штабу, і керівництва.

– Ви побували в Другій лізі, і для багато кого повернення в аматорський чемпіонат могло б здатися регресом. Та й колишній свій клуб – ніби як пройдений етап. Яка ваша особиста мотивація та думка з цього приводу?

– На кожну пропозицію, на яку я погоджуюся, дивлюся як на новий відгук. На моє рішення повернутися в ОДЕК вплинули теплі відносини з президентом клубу, керівництвом, та й команда на 90?%, повторюся, залишилася тою же. Я недовго думав – тим паче, що перед командою стоять амбітні завдання.

– Як відомо, минулого сезону в вищому обласному дивізіоні ОДЕК не виступав. Яке рішення прийнято щодо 2020 року?

– Будемо поєднувати Чемпіонат України серед аматорів із Чемпіонатом Рівненської області. Таке рішення вже є. Так, знову буде подвійне навантаження – але після річної паузи ОДЕК повертається в обласний чемпіонат.

– У вас, як для тренера, це викликає бажання доукомплектуватися кількісно чи ви впевнені в глибині та варіативності наявного складу?

– В принципі, кількісне наповнення задовольняє. Але от щодо якості – хотілося б створити додаткову конкуренцію.

– Чи легше сьогодні запрошувати гравців у аматорські команди, чи все ж гравці більш охоче йдуть в професіонали?

– Ситуація поліпшується: коли я тільки починав тренувати ОДЕК, запросити в аматорський клуб футболіста з професійним досвідом було чимось дуже складним. Зараз вже цей бар’єр здолали, напевно, й фінансова складова в аматорах значно кращою стала, поліпшуються умови праці, тренувального процесу.

– За цей час ОДЕК здобув кількох молодих футболістів, і дехто з них – як Апанчук, що повернувся із молодіжної команди «Шахтаря», відразу ж вибився у найкращі в команді за системою «гол+пас». Впевнені, що вдасться втримати перспективних гравців?

– На сьогоднішній день всі гравці, на яких ми розраховуємо в команді, запевнили, що готові продовжувати грати. Ризики є завжди – все залежить від одного дзвінка, і буде залежати і в лютому, і в березні. Але ОДЕК лідирує в чемпіонаті й продовжує боротися за кубок, що має стимулювати по-спортивному амбітних футболістів. Такі у нас є – як і ті, хто може бути успішним на друголіговому рівні.

– Уже тримаєте в голові вирішальні матчі Кубка України серед аматорів і ваших суперників?

– Ясна річ, враховуємо це при підготовці, але поки що думки іншим зайняті – треба відпрацювати перерву, добре стартувати в чемпіонаті. Готуватися будемо, вивчати суперників – також, але для предметної підготовки під суперника ще, ясна річ, зарано.

– Чемпіонат Рівненщини 2019 року виграв ФК «Малинськ» під вашим керівництвом, у той час, як ОДЕК минулий сезон тут пропустив. Ваші враження від турніру?

– Він, на мою думку, залишається на своєму рівні. Моя суб’єктивна думка – можливо, йому бракує перспективної молоді. «Підпитки» немає тієї, якої дуже б хотілося, а старше покоління відходить. Про минулі перемоги нема сенсу говорити – ФК «Малинськ» відходить. Але якщо запитуєте про конкуренцію, то залишається «Маяк» (Сарни), який уже заявив про себе й у кубку ААФУ, а також виходить на рівень досягнень ФК «Рафалівка», цьогорічний бронзовий призер із амбітним президентом і хорошим підбором гравців.

– Ви працювали в єдиному професіональному клубі області – «Вересі», а також двох аматорських грандах області. Може, вам видніше – куди ж пропадають місцеві таланти, можливо, вони осідають в молодіжних складах клубів інших регіонів?

– Ми самі хотіли б це знати – моя думка, у нас просто немає плану розвитку дитячо-юнацького футболу. Я давно працюю на Рівненщині: знайти молодого гравця 17 років на обласний рівень – це вже проблема, не кажучи вже про аматорський. Є школа «Штурм» (Костопіль), є юнацька команда «Вереса» (Рівне), але де ці вихованці – невідомо. Насправді, брак зміни – це страшна проблема, яку треба в нашій області вирішувати. Я розумію, що в країнах, де футбол високо розвинений, таке питання просто не стоїть.

– Знову ж таки, порівнюючи з вашим недавнім досвідом, ОДЕК – це клуб аматорський, напівпрофесіональний, чи, може, рівний тим, які ви бачили в Другій лізі?

– Відповім вам так. Я бачив у Другій лізі такі команди, які ні з ОДЕКом, ні з іншими лідерами аматорського футболу навіть порівнювати не можна. Також я вважаю, що наша команда заслуговує статусу, як мінімум, напівпрофесійного. Як і багато друголігових. Там є одиниці команд, де є своя інфраструктура, а як може бути професійним клуб, у якого навіть нема свого тренувального поля – це взагалі для мене незрозуміло. Професійні команди можуть називатися професійними клубами тільки в випадку, якщо вони мають всю необхідну інфраструктуру. Можна зрозуміти тимчасові фінансові проблеми, навіть невеликі затримки зарплат, але – не відсутність елементарного для роботи. Про що ми тоді говоримо?

– А сам ОДЕК прагне в професіонали?

– Це питання до керівництва клубу. Я хотів би, щоб цей клуб спробував свої сили в офіційних матчах проти клубів ПФЛ і Favbet Ліги. Можливо, це право треба заслужити через виступ у Кубку України серед аматорів, тим більше, цей трофей поки нам не підкорявся.

06.02.2020Артур Валерко, SportArena.com


Переглядів: 1810

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21068)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17210)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14466)
• Допомога під час карантину [967] (14380)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13878)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13852)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13777)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13504)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13116)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13098)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (801)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (87)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (80)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (79)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (79)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (75)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (67)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"