Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №952 від 20.02.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"





  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Березень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Щоби тісто було вдалим

Щоби тісто було вдалим

У кожної справи є свої секрети, а тим паче у такої делікатної, як приготування гарного тіста. У домашніх же умовах, де тісто нерідко робиться «на око», знання таких секретів часто допомагає зробити дивовижно смачне, пишне та м’яке тісто.

Додавайте в тісто розведений картопляний крохмаль – булки та пироги будуть пишними і м’якими навіть наступного дня.

Борошно для тіста необхідно просіяти: з нього видаляються сторонні домішки і воно збагачується киснем повітря.

У будь-яке тісто (крім пельменного, листкового, заварного, піскового), тобто тісто на пироги, млинці, хліб, оладки – на півлітра рідини додавайте завжди приблизно 1 ст. л. з гіркою манки. Раніше найякісніший хліб пекли з питлівки. Він довго не висихав і був пишним. Зараз питлівки немає. Тому додавайте манку і випічка завжди буде гарною.

У приміщенні, де обробляють тісто, не повинно бути протягу: він сприяє утворенню дуже щільної скоринки на пирозі.

При замісі дріжджового тіста всі продукти повинні бути теплими або кімнатної температури, продукти з холодильника сповільнюють підіймання тіста.

Для дріжджових виробів рідина завжди повинна бути підігрітою до 30-35°С, тому що дріжджові грибки в рідині, що має більш низьку або високу температуру, втрачають свою активність.

Коли ви обминаєте дріж-джове тісто руки повинні бути сухими.

Ні тісту, ні опарі не слід давати перестоюватися, тому що це викликає погіршення якості тіста. Достатньо 3 годин, але обов’язково в теплі.

Перед випічкою дайте повністю розстоятися тісту. При неповній розстойці воно погано піднімається і пироги довго не пропікаються.

У тісто (дріжджове і прісно-здобне) найкраще додавати нерозтоплене вершкове масло, тому що розтоплене масло погіршує структуру тіста.

Пироги, приготовлені на молоці, більш смачні й ароматні, скоринка після випічки блискуча з гарним кольором.

Дріжджі для тіста повинні бути свіжими, з приємним спиртним запахом. Перевірте дріжджі заздалегідь. Для цього приготуйте невелику порцію опари і посипте шаром борошна. Якщо через 30 хвилин не з’являться тріщини, то якість дріжджів погана.

При надлишку цукру в тісті пироги швидко «рум’яняться» і навіть підгоряють. Сповільнюється бродіння дріжджового тіста, і пироги виходять менш пишними.

Жири, розм’якшені до густоти сметани, додають наприкінці замісу тіста або при його обминанні, від цього бродіння тіста поліпшується.

Щоб готові пироги були більш ніжними та розсипчастими, у тісто кладіть тільки жовтки.

Високі пироги випікають на слабкому вогні, щоб вони рівномірно пропікалися.

Пироги на листі випікають на середньому вогні, щоб начинка не пересихала.

Тісто для пирога, що випікається на листі, розкочують як можна тонше, щоб добре відчувався смак начинки.

Щоб нижня частина пирога була сухою, злегка посипте нижній шар пирога крохмалем, а потім вже викладайте начинку.

Пироги з дріжджового тіста можна змазувати молоком, а при бажанні посипати зверху сіллю, маком, кмином.

Закриті пироги змазують перед випічкою збитим яйцем, молоком, цукровою водою. Завдяки цьому на готовому пирозі з’являється апетитний глянець. Найкращий блиск виходить при змазуванні жовтками.

Пироги, які посипають цукровою пудрою, змазують також маслом – воно надає їм приємний аромат.

Пироги, змазані яєчним білком, здобувають під час випічки блискучу рум’яну скоринку.

Якщо в тісто перекласти соди, то пиріг вийде більш темного кольору з неприємним запахом.

Сіль завжди додають до борошна лише тоді, коли опара вже відбродила.

Чим більше в тісті жиру та менше рідини, тим більш розсипчастими виходять вироби.

Якщо тісто вже підійшло, а ви не маєте часу поставити його в духовку, прикрийте тісто добре змоченим папером, попередньо стряхнувши з нього воду.

20.02.2020


Переглядів: 327

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 956 від 21.03.2020p.
¤ 
«Верес» здобув перемогу у заключній грі турецького збору!

«Верес» здобув перемогу у заключній грі турецького збору!

Рівненський «Верес» здобув перемогу над краматорським «Авангардом» у заключному поєдинку тренувального збору у турецькій Анталії. Долю зустрічі вирішив єдиний гол Юрія Соломки....

¤ 
3 прості рецепти виготовлення антисептика

3 прості рецепти виготовлення антисептика

Такі антисептики для рук будуть ефективними та допоможуть вберегтися від інфекції....

¤ 
Про скандальну сесію обласної ради

Про скандальну сесію обласної ради

13 березня відбулася тридцять перша сесія Рівненської обласної ради, і до речі, занадто скандальною та у два пленарні засідання....

¤ 
Рівненщина отримала 260 тисяч медичних масок

Рівненщина отримала 260 тисяч медичних масок

З державного резерву на Рівненщину надійшло 260 тисяч медичних масок, а також медичне обладнання....

¤ 

Переходимо в он-лайн спілкування з податковою службою

У зв’язку із проведенням карантинних заходів через пандемію коронавірусу, податківці пропонують максимально використовувати можливості дистанційного зв’язку з ГУ ДПС у Рівненській області та максимально скоротити відвідування підрозділів служби, користуючись електронними сервіси ДПС та Електронним кабінетом....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (2755)
2. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (2002)
3. Як позбутися шпори на п’яті [850] (1616)
4. Кращі засоби для потенції чоловіків - ТОП-10 [891] (1307)
5. Лікування содою має свої особливості [858] (1224)
6. Melanotan 2 поможет восстановить мужскую силу [782] (1190)
7. Обманливі вихиляси стегнами [384] (1129)
8. Усюди коти й грибки [369] (1123)
9. 8-10 червня у Радивилові відбудеться Всеукраїнський фестиваль-конкурс козацької пісні “Встань, козацька славо! Засвіти знамена!” [295] (1105)
10. Як модернізувати «Рівнеоблводоканал»? [774] (1070)
11. МФК “КАРДИНАЛ-РІВНЕ” - У ФІНАЛІ [613] (1056)
12. “Ремб” робить усе, як треба, і навіть краще! [337] (1031)
13. Колоновидні яблуні. [777] (1007)
14. Вертикальна трансмісія [427] (1000)
15. Комп’ютерних талантів у нас багато! Буде ще більше! [427] (998)

ТОП-15 свіжого номера:

1. На Рівненщині запроваджують спеціальні пасажирські рейси в умовах карантину (232)
2. Рівненщина отримала 260 тисяч медичних масок (229)
3. Депутати обрали керівників двох комунальних закладів (229)
4. Рівненська лікарня отримає апарат штучної вентиляції легень від Фонду Рината Ахметова (228)
5. Двоє працівників управління Держпраці під вартою (228)
6. 17 березня розпочалася онлайн-трансляція курсів з підготовки до ЗНО (226)
7. Переходимо в он-лайн спілкування з податковою службою (223)
8. Рівненське ШЕУ і в карантин працює (223)
9. Дезінфекція під’їздів, магазинів та маршруток (223)
10. Приміряла каблучку і втекла з нею (221)
11. Смертельна автопригода: загинули двоє людей (219)
12. Деніел Редкліфф зізнався, що став алкоголіком через роль Гаррі Поттера (218)
13. Поліцейські вилучили дві мотопомпи з обладнанням і викрили трьох бурштинокопачів (217)
14. Олена Філонова розповіла, чому так багато їсть (217)
15. За сприяння служби зайнятості Рівненщини, у січні-лютому 2020 року, працевлаштовано 5,8 тис. громадян (216)




 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс