Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №952 від 20.02.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Грудень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Січень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Щоби тісто було вдалим

Щоби тісто було вдалим

У кожної справи є свої секрети, а тим паче у такої делікатної, як приготування гарного тіста. У домашніх же умовах, де тісто нерідко робиться «на око», знання таких секретів часто допомагає зробити дивовижно смачне, пишне та м’яке тісто.

Додавайте в тісто розведений картопляний крохмаль – булки та пироги будуть пишними і м’якими навіть наступного дня.

Борошно для тіста необхідно просіяти: з нього видаляються сторонні домішки і воно збагачується киснем повітря.

У будь-яке тісто (крім пельменного, листкового, заварного, піскового), тобто тісто на пироги, млинці, хліб, оладки – на півлітра рідини додавайте завжди приблизно 1 ст. л. з гіркою манки. Раніше найякісніший хліб пекли з питлівки. Він довго не висихав і був пишним. Зараз питлівки немає. Тому додавайте манку і випічка завжди буде гарною.

У приміщенні, де обробляють тісто, не повинно бути протягу: він сприяє утворенню дуже щільної скоринки на пирозі.

При замісі дріжджового тіста всі продукти повинні бути теплими або кімнатної температури, продукти з холодильника сповільнюють підіймання тіста.

Для дріжджових виробів рідина завжди повинна бути підігрітою до 30-35°С, тому що дріжджові грибки в рідині, що має більш низьку або високу температуру, втрачають свою активність.

Коли ви обминаєте дріж-джове тісто руки повинні бути сухими.

Ні тісту, ні опарі не слід давати перестоюватися, тому що це викликає погіршення якості тіста. Достатньо 3 годин, але обов’язково в теплі.

Перед випічкою дайте повністю розстоятися тісту. При неповній розстойці воно погано піднімається і пироги довго не пропікаються.

У тісто (дріжджове і прісно-здобне) найкраще додавати нерозтоплене вершкове масло, тому що розтоплене масло погіршує структуру тіста.

Пироги, приготовлені на молоці, більш смачні й ароматні, скоринка після випічки блискуча з гарним кольором.

Дріжджі для тіста повинні бути свіжими, з приємним спиртним запахом. Перевірте дріжджі заздалегідь. Для цього приготуйте невелику порцію опари і посипте шаром борошна. Якщо через 30 хвилин не з’являться тріщини, то якість дріжджів погана.

При надлишку цукру в тісті пироги швидко «рум’яняться» і навіть підгоряють. Сповільнюється бродіння дріжджового тіста, і пироги виходять менш пишними.

Жири, розм’якшені до густоти сметани, додають наприкінці замісу тіста або при його обминанні, від цього бродіння тіста поліпшується.

Щоб готові пироги були більш ніжними та розсипчастими, у тісто кладіть тільки жовтки.

Високі пироги випікають на слабкому вогні, щоб вони рівномірно пропікалися.

Пироги на листі випікають на середньому вогні, щоб начинка не пересихала.

Тісто для пирога, що випікається на листі, розкочують як можна тонше, щоб добре відчувався смак начинки.

Щоб нижня частина пирога була сухою, злегка посипте нижній шар пирога крохмалем, а потім вже викладайте начинку.

Пироги з дріжджового тіста можна змазувати молоком, а при бажанні посипати зверху сіллю, маком, кмином.

Закриті пироги змазують перед випічкою збитим яйцем, молоком, цукровою водою. Завдяки цьому на готовому пирозі з’являється апетитний глянець. Найкращий блиск виходить при змазуванні жовтками.

Пироги, які посипають цукровою пудрою, змазують також маслом – воно надає їм приємний аромат.

Пироги, змазані яєчним білком, здобувають під час випічки блискучу рум’яну скоринку.

Якщо в тісто перекласти соди, то пиріг вийде більш темного кольору з неприємним запахом.

Сіль завжди додають до борошна лише тоді, коли опара вже відбродила.

Чим більше в тісті жиру та менше рідини, тим більш розсипчастими виходять вироби.

Якщо тісто вже підійшло, а ви не маєте часу поставити його в духовку, прикрийте тісто добре змоченим папером, попередньо стряхнувши з нього воду.

20.02.2020


Переглядів: 446

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 998 від 14.01.2021p.
¤ 
Стрілянина у Рівному

Стрілянина у Рівному

Внаслідок конфлікту між трьома рівнянами, який виник дев’ятого січня, травми отримали двоє чоловіків. За фактом хуліганства триває досудове розслідування....

¤ 
Рівні можливості у догляді за дитиною. Головне в новому законі про декрет

Рівні можливості у догляді за дитиною. Головне в новому законі про декрет

Тато у декреті – велика рідкість в Україні. За статистикою, лише 3-4?% від усіх декретних відпусток оформлюють на чоловіків, і на це є чимало причин. Найперше в Україні досить сильні стереотипи про гендерні ролі «тата-годувальника» і «маму-берегиню», тому не кожен чоловік погодиться залишитись вдома. Такої ж думки чимало роботодавців, які не завжди готові із розумінням поставитись до бажання батька піти у декрет. Не краща ситуація і на законодавчому рівні, адже досі право на відпустку для догляду за дитиною закріплене за матір’ю і не передбачене окремо для тата. Змінити ситуацію покликаний новий закон про декретні відпустки, який вже пройшов перше читання у парламенті. Деталі з’ясовували наші експерти....

¤ 
Нові правила роботи «швидкої допомоги»: що змінилося?

Нові правила роботи «швидкої допомоги»: що змінилося?

З 1 січня 2021 року «швидка допомога» в Україні працює за новими правилами....





Найпопулярніші статті:

• Як позбутися шпори на п’яті [850] (4000)
• Розшифровка аналізу крові: [841] (3685)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (3057)
• Бюджет і ми… [965] (3048)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (3028)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (3025)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (3020)
• Допомога під час карантину [967] (2989)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (2912)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (2910)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (2905)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (2894)
• Живи до ста! [965] (2826)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (2756)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (2734)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (2699)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (2670)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (2506)

ТОП-15 свіжого номера:

• Канікули у Рівненських школах продовжаться до 18 січня 2021 року (174)
• Авто злетіло у кювет: водій загинув (170)
• Кілька порад, як доглядати за кухонними ножами (164)
• Грибок у домі: як вивести і що робити, що більше не з’являвся (164)
• Основні характеристики зручної ковдри (162)
• Новорічний «подаруночок»… (159)
• Стрілянина у Рівному (158)
• Кімнатні рослини, які не тільки прикрашають квартиру, але й притягують удачу (158)
• Рівні можливості у догляді за дитиною. Головне в новому законі про декрет (154)
• Рівненський авторемзавод готують до приватизації (152)
• Нові правила роботи «швидкої допомоги»: що змінилося? (150)
• Як виростити ківі в домашніх умовах (150)
• Як визначити кислотність ґрунту на вашій ділянці (149)
• Зефір на сухому білку швидкої стабілізації (145)
• Що треба знати про «постковідний синдром» (144)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс