Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №952 від 20.02.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Травень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Червень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Щоби тісто було вдалим

Щоби тісто було вдалим

У кожної справи є свої секрети, а тим паче у такої делікатної, як приготування гарного тіста. У домашніх же умовах, де тісто нерідко робиться «на око», знання таких секретів часто допомагає зробити дивовижно смачне, пишне та м’яке тісто.

Додавайте в тісто розведений картопляний крохмаль – булки та пироги будуть пишними і м’якими навіть наступного дня.

Борошно для тіста необхідно просіяти: з нього видаляються сторонні домішки і воно збагачується киснем повітря.

У будь-яке тісто (крім пельменного, листкового, заварного, піскового), тобто тісто на пироги, млинці, хліб, оладки – на півлітра рідини додавайте завжди приблизно 1 ст. л. з гіркою манки. Раніше найякісніший хліб пекли з питлівки. Він довго не висихав і був пишним. Зараз питлівки немає. Тому додавайте манку і випічка завжди буде гарною.

У приміщенні, де обробляють тісто, не повинно бути протягу: він сприяє утворенню дуже щільної скоринки на пирозі.

При замісі дріжджового тіста всі продукти повинні бути теплими або кімнатної температури, продукти з холодильника сповільнюють підіймання тіста.

Для дріжджових виробів рідина завжди повинна бути підігрітою до 30-35°С, тому що дріжджові грибки в рідині, що має більш низьку або високу температуру, втрачають свою активність.

Коли ви обминаєте дріж-джове тісто руки повинні бути сухими.

Ні тісту, ні опарі не слід давати перестоюватися, тому що це викликає погіршення якості тіста. Достатньо 3 годин, але обов’язково в теплі.

Перед випічкою дайте повністю розстоятися тісту. При неповній розстойці воно погано піднімається і пироги довго не пропікаються.

У тісто (дріжджове і прісно-здобне) найкраще додавати нерозтоплене вершкове масло, тому що розтоплене масло погіршує структуру тіста.

Пироги, приготовлені на молоці, більш смачні й ароматні, скоринка після випічки блискуча з гарним кольором.

Дріжджі для тіста повинні бути свіжими, з приємним спиртним запахом. Перевірте дріжджі заздалегідь. Для цього приготуйте невелику порцію опари і посипте шаром борошна. Якщо через 30 хвилин не з’являться тріщини, то якість дріжджів погана.

При надлишку цукру в тісті пироги швидко «рум’яняться» і навіть підгоряють. Сповільнюється бродіння дріжджового тіста, і пироги виходять менш пишними.

Жири, розм’якшені до густоти сметани, додають наприкінці замісу тіста або при його обминанні, від цього бродіння тіста поліпшується.

Щоб готові пироги були більш ніжними та розсипчастими, у тісто кладіть тільки жовтки.

Високі пироги випікають на слабкому вогні, щоб вони рівномірно пропікалися.

Пироги на листі випікають на середньому вогні, щоб начинка не пересихала.

Тісто для пирога, що випікається на листі, розкочують як можна тонше, щоб добре відчувався смак начинки.

Щоб нижня частина пирога була сухою, злегка посипте нижній шар пирога крохмалем, а потім вже викладайте начинку.

Пироги з дріжджового тіста можна змазувати молоком, а при бажанні посипати зверху сіллю, маком, кмином.

Закриті пироги змазують перед випічкою збитим яйцем, молоком, цукровою водою. Завдяки цьому на готовому пирозі з’являється апетитний глянець. Найкращий блиск виходить при змазуванні жовтками.

Пироги, які посипають цукровою пудрою, змазують також маслом – воно надає їм приємний аромат.

Пироги, змазані яєчним білком, здобувають під час випічки блискучу рум’яну скоринку.

Якщо в тісто перекласти соди, то пиріг вийде більш темного кольору з неприємним запахом.

Сіль завжди додають до борошна лише тоді, коли опара вже відбродила.

Чим більше в тісті жиру та менше рідини, тим більш розсипчастими виходять вироби.

Якщо тісто вже підійшло, а ви не маєте часу поставити його в духовку, прикрийте тісто добре змоченим папером, попередньо стряхнувши з нього воду.

20.02.2020


Переглядів: 40

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 966 від 28.05.2020p.
¤ 
Абрикосові кісточки – це безцінний скарб

Абрикосові кісточки – це безцінний скарб

Солодкі, пахучі плоди, якими всi ми любимо ласувати, не просто смачнi. Вони надзвичайно корисні, причому – до самої кісточки. В ароматних зернятах є речовина, яка здатна і кашель вилікувати, і дepматит. Саме абрикосову олію колись оцінювали за вагою золота....

¤ 
Зіткнення легковика та тролейбуса: є травмовані

Зіткнення легковика та тролейбуса: є травмовані

Дорожньо-транспортна пригода сталася 24 травня близько 14 години на перехресті вулиць Соборна-Корольова обласного центру....

¤ 

Побив до смерті свого роботодавця

Судове засідання щодо обрання запобіжного заходу 37-річному жителю села Морочне Зарічненського району, який до смерті побив свого роботодавця, відбулося 25 травня....

¤ 
На Здолбунівщині малолітні познущались над могилою

На Здолбунівщині малолітні познущались над могилою

Повідомлення, що на кладовищі у селі Здовбиця невідомі осквернили могили, до поліції надійшло 25 травня о 10-тій годині....

¤ 
Все про індексацію пенсій у 2020-му

Все про індексацію пенсій у 2020-му

У березні Президент Володимир Зеленський пообіцяв індексацію пенсій для літніх людей. На початок травня уряд перерахував виплати для майже 10 мільйонів пенсіонерів, і більше ніж 8 мільйонів – отримали надбавки. Наскільки зросли пенсії та хто отримав доплати, дізнався Центр громадського моніторингу та контролю....

¤ 
Недофінансування закладів медицини Рівненщини цьогоріч становить 540 млн.грн.

Недофінансування закладів медицини Рівненщини цьогоріч становить 540 млн.грн.

Питання фінансової підтримки низки комунальних підприємств та закладів охорони здоров’я Рівненської області розглянули депутати постійної комісії обласної ради з питань будівництва та розвитку інфраструктури на своєму засіданні за участю першого заступника голови ради Сергія Свисталюка. Відповідну обласну програму заплановано винести на розгляд найближчої сесії, яка має відбутися 5 червня....





Найпопулярніші статті:

• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (634)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (634)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (632)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (627)
• Бюджет і ми… [965] (626)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (619)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (617)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (615)
• Живи до ста! [965] (577)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (558)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (523)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (518)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (511)
• Пиріг з зеленою цибулею [964] (508)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (505)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (496)
• 5 хитрощів, як правильно використовувати фольгу [964] (489)
• Гостра бюджетна пандемія… [964] (487)

ТОП-15 свіжого номера:

• Зіткнення легковика та тролейбуса: є травмовані (77)
• Побив до смерті свого роботодавця (76)
• На Здолбунівщині малолітні познущались над могилою (75)
• Дичавіємо… (75)
• Недофінансування закладів медицини Рівненщини цьогоріч становить 540 млн.грн. (74)
• Абрикосові кісточки – це безцінний скарб (72)
• Все про індексацію пенсій у 2020-му (72)
• На Острожчині в ДТП травмувалося двоє осіб (63)
• «Золото Діви Марії» (53)
• Деменція не приходить раптово (51)
• Дмитро Комаров розкрив кількість вишиванок, які подарував жителям екзотичних країн (49)
• Сергій Притула зізнався, що орден, яким нагородив Зеленський, йому так і не вручили (49)
• Як отримати гарний врожай солодкого перцю (46)
• Ванночки для ніг з м’ятою і льоном (45)
• Сильвестр Сталлоне терміново продає свій особняк (45)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс