Для тіста борошно просіюємо в миску, туди ж натираємо на крупній тертушці дуже холодне масло, краще це робити так: масло постійно обкачувати в борошні, а тоді терти, так масло не буде збиватися грудкою. Додаємо сметану, в сметану додаємо соду (не гасимо, її погасить кислота зі сметани). Дуже швидко замішуємо тісто і виносимо його на холод на 2 години.
Для начинки цибулю нарізаємо півкільцями, обсмажуємо до золотистого кольору, охолодити, додати сирі яйця, натерті плавлені сирки (щоб їх зручніше було натирати, тертушку треба змазати олією, а тоді терти сирок). Все змішуємо.
Тісто виймаємо з холодильника, даємо відійти при кімнатній температурі хвилин 10, тоді ділимо на дві частини, меншу і більшу. Більшу розкачуємо розміром трохи більшим як наша форма, щоб зробити припуски на борти. Викладаємо в форму, зверху – начинку. Меншу частину тіста розкачуємо і зверху прикриваємо пиріг. Робимо насічки по всій поверхні і випікаємо при 180С 40-50 хвилин, до темно-золотистого кольору. Даємо охолонути.