Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №318 від 15.11.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Травень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31


#Трішки екзотики

Авокадо - це фрукт чи овоч?

Авокадо - це фрукт чи овоч?

Авокадо - дуже смачний і корисний фрукт. Він поживний, не містить шкідливих жирів і належить до продуктів дієтичного харчування. В ньому немає ні грама холестерину. Навпаки, до його складу входять речовини, які розщеплюють надлишок холестерину в крові.

Батьківщиною авокадо вважається Мексика. Сама назва походить з мови древнього племені ацтеків. У тропічних регіонах Азії цей плід почали вирощувати у XVIII столітті, а у Європі він набув популярності лише в середині XIX століття, коли розпочалось його постачання зі Сполучених Штатів.

Росте авокадо у країнах із тропічним і субтропічним кліматом на деревах, які досягають 20-метрової висоти. Як правило, плоди зрізають з дерев недозрілими, а достигають вони вже в процесі зберігання та транспортування.

Найвідоміша страва з авокадо - соус гуакамоле - традиційна страва мексиканської кухні, до складу якої, крім самого авокадо, входять помідори, цибуля, перець чілі і кінза.Фрукт має тонкий смак, який трохи нагадує вершкове масло з присмаком грецького горіху.

Як вибрати спілий авокадо?

При купівлі авокадо зверніть увагу на його зовнішній вигляд. Шкірка плоду повинна бути чистою, непошкодженою, без темних плям і тріщин (плями і тріщини - ознаки перезрілості). При натисканні пальцем плід повинен легко подаватися. Якщо авокадо твердий, покладіть його на кілька днів на “дозрівання”.

Споживання авокадо в сирому вигляді.

Авокадо нарізають вздовж , не знімаючи шкірки, потім дістають кісточку (її піддівають кінчиком чайної ложки). Кістку можна виймати з половинки авокадо (у цьому випадку половинку кладуть шкіркою догори, ножем піддівають кісточку з більш звуженого кінця авокадо і тягнуть догори); або розрізають авокадо на шматки, а вже потім чистять.

Як виростити авокадо?

Виявляється, авокадо - це не тільки смачно і корисно, а ще й дуже красиво! Але вирощування авокадо - справа непроста. Ця рослина розмножується насінням. Ви вже поласували авокадо? Тепер посадіть кісточку тупим кінцем у землю, а гострий повинен залишатися на рівні грунту. До появи листків вирощуйте авокадо при 18° С, а потім перенесіть у прохолодне місце.

Салат із авокадо

Вам потрібно: листи салату - 70 гр, авокадо - 1 шт., ріпчаста цибуля - 1/2 шт., помідори “Черрі” - 100 гр, бринза - 100 гр (або сир “Моцарелла”), лимон - 1шт., оливкова олія - 6 ст. ложок, гірчиця - 1 чайна ложка.

Авокадо порізати й змішати з 1 ложкою лимонного соку. Цибулю нарізати тонкою соломкою (можна замаринувати в залишках лимонного соку), подрібнити салат, бринзу порізати кубиками, помідори розрізати на половинки. Цедру лимона натерти на дрібній тертці. Полити оливковою олією. Всі інгредієнти змішати.

Це цікаво:

- щоб м’якоть авокадо не змінила колір, її потрібно побризкати лимонним соком;

- колір шкірки авокадо залежить від сорту. Вона може бути бугристою темно-зеленого або чорного кольору, гладкою зеленого кольору - не дуже світлого і не дуже темного;

- якщо потрібно зберегти авокадо довго, тримайте його в холодильнику;

- плід авокадо зріє від 6 до 13 місяців!

- плоди авокадо за енергетичною цінністю перевершують м’ясо і яйця;

- споживання авокадо знижує ризик серцево-судинних захворювань;

- у 1998 році авокадо було занесено до Книги рекордів Гіннеса як найпоживніший у світі фрукт.

15.11.2007


Переглядів: 3791

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 912 від 10.05.2019p.
¤ 
У Рівному депутати зібралися на позачергову сесію

У Рівному депутати зібралися на позачергову сесію

7 травня, депутати Рівненської міської ради зібралися на позачергове засідання сесії міськради....

¤ 

Покусала за повістку...

По-різному громадяни «косять» від служби в Збройних силах. Однак випадок, який днями стався у Млинові, має всі шанси стати унікальним у нелегкій роботі територіальних центрів комплектування....

¤ 
Що потрібно знати про субсидії

Що потрібно знати про субсидії

Чи потрібно у травні повторно звертатися з документами?...

¤ 

Кінець періоду розмитнення

Чого чекати власникам авто на єврономерах?

Залишилось менше місяця до того, як набудуть чинності санкції щодо власників авто на єврономерах. Згідно із законом, від 24 травня поліція почне зупиняти, штрафувати та відправляти нерозмитнені авто на штраф-майданчики. Залежно від строку порушення митних правил доведеться заплатити від 8,5 до 170 тисяч гривень. Чому слід поспішити із розмитненням авто з іноземною реєстрацією, і до чого готуватись в іншому випадку, дізнавались наші експерти....

¤ 

Побив до смерті співмешканку

Іще четвертого травня до поліції повідомив 38-річний житель села Хрінники, що за місцем проживання померла його 60-річна братова. Як встановили правоохоронці, причетним до її смерті виявився співмешканець....

¤ 
Зміцнюйте імунітет

Зміцнюйте імунітет

Насправді, імунітет не потрібно зміцнювати, він має працювати постійно. Просто восени і взимку з’являються різні віруси і бактерії, змінюється погода, це ослабляє організм і ми стаємо чутливішими до всього, тому саме імунітету потрібно приділити більше уваги. Особливо це стосується печінки: саме в ній міститься 70% імунних клітин, отже вона є своєрідним регулятором імунітету. Печінку не можна перевантажувати, вона реагує на режим харчування, яке має бути правильним, збалансованим. Досягають цього за рахунок частого прийому їжі (4-6 разів на день) невеликими порціями....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (9645)
2. Моє місто - найкраще [427] (5143)
3. Як правильно приймати вітаміни? [749] (4428)
4. Секс із мусульманином [271] (3950)
5. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (3791)
6. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (3632)
7. Догляньте мене до смерті [278] (3584)
8. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (3459)
9. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (3162)
10. Якщо у сні приснився вуж [219] (2485)
11. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (2401)
12. Коли розпочинати садити городину [599] (2334)
13. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (2190)
14. Розклад руху автобусів [253] (2189)
15. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (2162)

ТОП-15 свіжого номера:

1. У Рівненському районі під колесами вантажівки загинув пішохід (161)
2. Позбавлена титулу «Міс Україна» Вероніка Дідусенко поділилася деталями майбутнього весілля (143)
3. Депутатство – зайняття пожежонебезпечне (134)
4. «Культурний» травень. Які фестивалі та свята відбудуться на Рівненщині (130)
5. Аудит замість атестації (130)
6. 75 тисяч жителів Рівненщини (126)
7. На Рівненщині зростають площі посівів (124)
8. Навики не підвели: службовий пес знайшов метамфетамін (124)
9. Жителя Квасилова обікрав односельця (122)
10. Кінець періоду розмитнення (121)
11. Кілька речей, які варто знати про хлібопічку (120)
12. Мотоцикліст скоїв наїзд на пішохода (120)
13. Лінивий рулет з вишнею (118)
14. Оля Полякова жорстко розкритикувала шоу «Холостяк» (118)
15. Платники податків Рівненщини сплатили понад 2,6 мільярда гривень податків і зборів (117)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс