Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №392 від 16.04.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

Актальні ціни на бензин, дизель.
Олас - якісне пальне.

  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Вересень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Жовтень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Новини Рівне

#До свята

Традиції Великодньої паски

Традиції Великодньої паски

Майже по всій Україні Великодній хліб називають “паска”, у деяких регіонах побутують ще назви: “баби”, “калачі” і “золоті баби”. Паски мають різні розміри і форму. Вони бувають круглі, прямокутні, овальні, шестигранні.

Випікають паски з найкращих сортів пшеничного борошна. До тіста додають масло, олію, молоко, яйця, цукор, різні спеції (гвоздику, імбир). Звісно, кожна господиня випікає паску по-своєму. З покоління в покоління сотні років передаються секрети приготування паски.

У кожному домі перед тим, як випікати паску, господиня білила і прибирала хату. Сама вона чистенько вбиралася, одягала білу сорочку. З чистими і світлими думками, з веселим настроєм перед змішуванням паски молилася і просила Бога, щоб допоміг випекти добру паску. Пізніше замішувала тісто. Спекти добру паску вважалося найважливішою подією на Великдень, бо з того, якою вона спечеться, судили про долю всієї сім’ї.

Паски, як правило, випiкали в чистий четвер, i кожна господиня дотримувалася усталених звичаїв: пiч розпалювала полiнами, якi вiдкладала кожного четверга Великого Посту, пiдпалювала їх галузками освяченої верби, саджаючи паски, промовляли спе-цiальну молитву. В суботу жiнки фарбували крашанки в лушпиннi з цибулi. Крашанки дозволялось фарбувати в рiзнi кольори, але перевагу надавали червоному, який символiзував кров Iсуса Христа.

Рецепт самої звичайної паски дуже простий, але вимагає хорошого знання традицій.

Паска звичайна

Просіяти борошно. 300г борошна заварити гарячим молоком, ретельно розмішати, щоб не було грудочок, і поставити у теп-ле місце, щоб підійшло. Після того, як тісто добре підійде, додати розтерті яйця, решту борошна і продовжувати місити тісто. Під кінець додати розтоплене масло, цукор, ваніль, шафран.

Підготувати форми, змастивши стінки маслом і притрусивши меленими сухарями. Викласти тісто у форми на половину їх висоти. Форми поставити у тепле місце і, як тільки тісто підійде, обережно поставити у гарячу духовку на 1,5 год. На 6 скл. борошна - 2 скл. молока, 12 яєць, півсклянки масла, 1 скл. цукру, щіпка ванілі.

Шоколадно-лимонна

Для тіста:· 2,5 склянки борошна, 1 склянка води, 2 пакети сухих дріжджів, 8 яєць, 1 лимон, 1 склянка цукру, 1 склянка подрібненого мигдалю, 1 плитка гіркого шоколаду, півсклянки коньяку або рому, півсклянки сухого червоного вина, 2 ст. ложки вершкового масла, півсклянки апельсинових цукатів, гвоздика, половина чайної ложечки кориці.

Для помадки: 3 ст. ложки какао, 3 яєчних білки, півсклянки цукру.

Спосіб приготування тіста: дріжджі розвести в теплій воді. Додати борошно і замісити тісто. Поставити його на 2 години в тепле місце. Коли підійде, ще раз ретельно вимісити. Білки відділити від жовтків. Білки збити міксером, а жовтки розтерти з цукром. Шоколад натерти на дрібній тертці. Витиснути сік з лимона. У тісто додати жовтки з цукром, мигдаль, шоколад, вино, ром (коньяк), лимонний сік, цукати, корицю і гвоздику. Перемішати, влити білки і ще раз ретельно перемішати.

Форму для випікання змастити маслом. Викласти тісто (важливо, щоб тісто не доходило до країв посудини, так як буде підніматись). Пекти в добре розігрітій духовці при температурі 1600 С, впродовж 60-90 хвилин.

Приготування помадки: білки збиваємо міксером до густої піни. Додаємо цукор і какао, все перемішуємо.

Бажаємо всім миру, любові, злагоди, достатку, радісних Великодніх свят і смачної паски!!!

16.04.2009


Переглядів: 188

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 934 від 10.10.2019p.
¤ 
Цікаве про лікарські засоби і не тільки

Цікаве про лікарські засоби і не тільки

Давньоримському філософові Луцію Сенеці належить наступний афоризм: “Певні ліки небезпечніші, ніж самі хвороби”. З цим складно не погодитися, але тільки шляхом перевірок і помилок людство створює високоефективні медичні препарати, які рятують життя. А в процесі таких відкриттів відбувається немало курйозних випадків, цікавих подій і оригінальних рішень....

¤ 
Перші ISF World Cool Games в Україні!

Перші ISF World Cool Games в Україні!

З 10-14 жовтня 2019 року, тиждень, повний спорту і культури, пройде у Києві. Участь у цьому Заході братимуть  школярі з 10 країн світу: Азербайджану, Білорусі, Грузії, Казахстану, Китаю, Молдови, Польщі, Франції, Хорватії і України! ...

¤ 
Рівненський плавець Михайло Романчук виграв срібну нагороду в США

Рівненський плавець Михайло Романчук виграв срібну нагороду в США

Рівненський плавець Михайло Романчук виграв срібну нагороду дебютного етапу змагань «International Swimming League» в Індіанаполісі у США....

¤ 
Застосування зеленого чаю у побуті

Застосування зеленого чаю у побуті

Зелений чай славиться своєю користю для організму. Його позиціонують, як джерело енергії і великої кількості вітамінів....

¤ 
Доля освітньої реформи:

Доля освітньої реформи:

чого чекати від нового міністерства?

Минуло трохи більше місяця, як міністерство освіти отримало нову очільницю. Нею стала одна з наймолодших членів уряду – 29-річна Ганна Новосад. За цей час міністерка встигла призначити заступників, які відповідатимуть за ключові напрямки роботи, і презентувати план дій. Чи продовжуватиме МОН реформу нової української школи і чи чекати вчителям підвищення зарплат, обіцяного попереднім урядом, дізнавались наші експерти....

¤ 
Віктор Осницький: «Діючий тариф збитковий для «Рівнегазу»

Віктор Осницький: «Діючий тариф збитковий для «Рівнегазу»

Напередодні старту опалювального сезону дуже цікаво, як його зустрічає наша регіональна газова компанія АТ «Рівнегаз». Про стан справ на підприємстві ми попросили розповісти комерційного директора АТ «Рівнегаз» Віктора Осницького:...





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (20623)
2. Як правильно приймати вітаміни? [749] (7278)
3. Моє місто - найкраще [427] (6995)
4. Секс із мусульманином [271] (5928)
5. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (5854)
6. Як позбутися шпори на п’яті [850] (5587)
7. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (5333)
8. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (5273)
9. Догляньте мене до смерті [278] (5232)
10. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (5220)
11. Кращі засоби для потенції чоловіків - ТОП-10 [891] (4903)
12. Якщо у сні приснився вуж [219] (3662)
13. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (3608)
14. Коли розпочинати садити городину [599] (3329)
15. Розклад руху автобусів [253] (3258)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Приворот. Сімейна ідилія за 500$ (56)
2. «Перезавантаження влади» (52)
3. Чорна вдова (51)
4. Вбив металевим совком (49)
5. Застосування зеленого чаю у побуті (48)
6. Рівненський плавець Михайло Романчук виграв срібну нагороду в США (48)
7. Віктор Осницький: «Діючий тариф збитковий для «Рівнегазу» (48)
8. Фаршировані баклажани (47)
9. Доля освітньої реформи: (47)
10. Поліцейські затримали рецидивіста за замах на умисне вбивство та зґвалтування рівнянки (46)
11. Цікаве про лікарські засоби і не тільки (46)
12. ДТП за участю двох вантажівок (45)
13. Ольга Сумська розповіла, хто її врятував після складних пологів (45)
14. Перші ISF World Cool Games в Україні! (44)
15. Відвар із вівса – і животик не болить (44)




 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс