Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №450 від 27.05.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Травень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне

#Сезон

Ранні овочі: користь чи шкода?

Ранні овочі: користь чи шкода?

Весна... З’являється все більше апетитних овочів, які рука так і тягнеться купити. Здається, що нарешті, ми наповнимо наш організм вітамінами, яких так не вистачає. І все було б добре, якби не одне але - нітрати, які є майже у всіх овочах.

Перелік хвороб, які може спричинити велика концентрація непотрібних організму речовин - величезний. Але, якщо на-ша природа, незважаючи на застереження лікарів, таки переможе і ми наповнимо кошик різноманітними свіжими овочами, маємо пам’ятати про вкрай важливі речі.

Як захистити себе від нітратів?

1. Вміст нітратів у овочах закритого ґрунту у 1,5-2 рази більше, ніж у відкритому.

2. Краще споживати сезонні овочі.

3. Якщо є підозра, що куплені овочі “багаті на нітрати”, зберігати їх потрібно протягом короткого часу, бажано у прохолодному темному місті чи холодильнику.

4. Перед вживанням овочів з підвищеним вмістом нітратів можна випити аскорбінову кислоту чи фруктовий сік, а також додати у продукти аскорбінову кислоту (декілька сот міліграм кислоти на кілограм продуктів).

5. Вимочуйте овочі в 1-відсотковому розчині аскорбінової кислоти або ж у 1%-му розчині столової солі та аскорбінової кислоти протягом доби. Але, варто зазначити, що при вимочуванні з овочів разом із нітратами переходять у воду також і вітаміни.

6. Салати необхідно готувати безпосередньо перед вживанням та з’їдати відразу.

7. Перед споживанням, не бажано довго витримувати очищені, подрібнені, протерті плоди та овочі. Не використовуйте механічно пошкоджені плоди.

Як правильно готувати овочі?

Купивши овочі, ви зробили лише половину справи. Треба ще вміти правильно їх вживати. Не можна, наприклад, їсти корінь, шкіру, поверхневі шари овочів та фруктів, де накопичується найбільша кількість нітратів. До списку, чого не можна належать: стебла петрушки, капусти, кропу, селери (нітратів там на 50-60% більше ніж в листі), шкірка огірків, динь, баклажанів, кабачків, “кінцівки” огірків, буряка, редьки.

Позбутися нітратів повністю неможливо, а ось зменшити їх кількість - реально. Важливо знати, що під час зберігання і приготування їжі, вміст нітратів в овочах може змінюватися. Під час варіння, бланшування, консервування, засолення, очищення, рівень нітратів в овочах значно знижується.

Якщо довго, протягом 2 годин, вимочувати листові овочі, з них вимиваються 15-20% нітратів. Щоб знизити на 25-30% вміст нітратів у коренеплодах та капусті, достатньо протягом години потримати їх у воді, попередньо нарізавши на невеликі шматочки.

Якщо варити картоплю, то вона втрачає до 80% нітратів, морква, капуста, бруква - до 70%, столовий буряк - до 40%. Салати, плодово-овочеві соки, готові до вживання овочі бажано їсти відразу після приготування. Нетривале зберігання навіть у холодильнику сприяє розмноженню мікрофлори, яка перетворює нітрати у нітрити. Також не можна зберігати пошкоджені та забруднені овочі при кімнатній температурі.

Сподіваємось, що наші поради допоможуть вам насолодитися смаком ранніх овочів без шкоди для здоров’я.

27.05.2010За матеріалами УНІАН


Переглядів: 4

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 964 від 14.05.2020p.
¤ 
У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий

У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий

Ведучий Нового каналу згадав незвичайну історію, яка колись трапилася з ним під час подорожі....

¤ 

«Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень

На гачок псевдомедиків ще шостого травня потрапило подружжя рівнян похилого віку. Восьмого травня вони виявили відсутність 10300 гривень та повідомили до поліції....

¤ 
ЗНО під час карантину: як складати?

ЗНО під час карантину: як складати?

Через карантин навчальний рік для учнів завершиться вдома. І якщо дев’ятикласники радіють скасованим іспитам, то одинадцятикласники хвилюються. Адже їм ще складати ЗНО та вступати до університетів. Президенту навіть написали петицію з проханням скасувати цьогорічне зовнішнє незалежне оцінювання. Втім, ЗНО відбудеться, як і коли, дізнався Центр громадського моніторингу та контролю....





Найпопулярніші статті:

• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (415)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (415)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (401)
• Пиріг з зеленою цибулею [964] (398)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (395)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (387)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (386)
• 5 хитрощів, як правильно використовувати фольгу [964] (384)
• Гостра бюджетна пандемія… [964] (382)
• На Рівненщині пропонують утворити чотири райони [963] (166)
[207] (164)
• Навіщо мульчувати грядки, та як це робити [963] (161)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (158)
• Рівнянин обікрав регіональний офіс центрального телеканалу [963] (154)
• Грибок на ногах вилікують ванни з квітів бузини [963] (152)
• Каша, як мітла, вимете непотріб з організму [963] (150)
• Навчальний рік у школах по всій країні завершиться дистанційно [963] (145)
• З карантину – на вибори [963] (144)

ТОП-15 свіжого номера:

• Чому не варто кип’ятити воду двічі (415)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку (415)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність (401)
• Пиріг з зеленою цибулею (398)
• ЗНО під час карантину: як складати? (395)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень (387)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий (386)
• 5 хитрощів, як правильно використовувати фольгу (384)
• Гостра бюджетна пандемія… (382)
• Настоянка з бузку допомагає знизити цурок в крові (136)
• Оля Полякова розкрила подробиці конфлікту з Лободою (136)
• Чим підживити полуницю, (134)
• Настоянка на соснових шишках – (134)
• Акацієвий напій – цілюще зілля від всіх жіночих хвороб (130)
• Розчин з йоду і молока захищає помідори від фітофтори (128)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс