Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №537 від 26.01.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#ДТП

Криваве Водохрещє:

Криваве Водохрещє:

помилка водія чи чиновників?

На свято Водохреща сталася найжахливіша в історії Рівненщині дорожньо-транспортна пригода, а святкові 21-22 січня стали для Рівненщини жалобними днями. Дев’ятьом із 18 прочан, які їхали з богослужіння із села Прилипче Заставнянського району Чернівецької області, так і не судилося повернутися додому.

Останнім часом наші дороги все частіше нагадують поле бою, а в засобах масової інформації розповіді про страшні дорожні пригоди займають все більше місця. Тільки за перші дні 2012 року на Рівненщині сталося 32 ДТП, в яких 43 мешканця області постраждали, а вісімнадцять чоловік загинули. Для прикладу, за той самий період минулого року на Рівненщині у ДТП загинуло лише троє.

За офіційними даними ДАІ, близько 17 години за півтора кілометра до Рівного, 41-річний водій автобуса “Фольксваген ЛТ” Олег Степанюк, рухаючись з боку Дубна у напрямку Рівного не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху та допустив зіткнення з вантажним автомобілем “Рено Магнум” з напівпричепом, за кермом якого знаходився 49-річний львів’янин. Вантажівка прямувала у бік Дубна.

Аварія сталася на очах рівнянина Олександра, який їхав тією ж дорогою зі швагром. Вони негайно загальмували, побігли до маршрутки і викликали швидку. До речі, це було єдине авто, яке зупинилося, щоб допомогти людям. Трупи, стогін, волання про допомогу, плач… У розгубленості навколо маршрутки у шоковому стані бігає водій Олег… Не чекаючи швидкої, Олександр приймає рішення - вони зі швагром обережно витягують із салону хлопчика, кладуть на заднє сидіння свого автомобіля і самотужки везуть до лікарні. Саме це, скажуть потім лікарі, і врятувало життя хлопцю.

У швидку зателефонувала і Тетяна Абрамчук, яка також знаходилася біля водія і зрештою організувала цю поїздку для родичів, кумів і друзів. Зараз, перебуваючи на лікарняному ліжку, вона не знаходить відповідь на запитання: чому вижила вона, тому і не може відповісти на інше: як таке могло статися?

Тим часом, на місце пригоди починають приїздити перші машини правоохоронців, лікарів, ДАІшників та інших служб. І що важливо і найбільш незрозуміло, саме туди прямують і піскорозкидачі, які починають на очах у всіх… чистити дорогу. Між тим, за словами очевидця Олександра та Тетяни Абрамчук, на момент аварії стан дороги був незадовільний, товстий шар льоду вкривав сніг. До того ж маршрутка їхала на зимовій гумі - це підтвердив сам начальник обласної міліції Василь Лазутко.

Наслідки зіткнення двох автомобілів жахливі: сім пасажирів маршрутки, серед яких 10-річна Аня, загинули на місці пригоди, двоє - згодом у реанімації. Деякі пасажири і досі знаходяться у Рівненській центральній міській лікарні з травмами різних ступенів важкості. За життя двох з них - 10-річного Віталія і 15-річної Зіни щохвилини борються лікарі.

Неможливо повірити, але одними лише синцями і переляком у цій автопригоді відбулися водії транспортних засобів. Незначних пошкоджень зазнав і 13-річний Ілля, який в останній момент, через погане самопочуття пересів ближче до водія. Згодом, саме він розповідатиме правоохоронцям про останні хвилини перед зіткненням.

“Не міг заснути і дивився то на дорогу, то на спідометр. Стрілка весь час коливалася між 80 і 90. Раптом нас понесло на фуру… Я заплющив очі. Удар, на мене почали сипатися речі… Що було потім, я пам’ятаю погано: якось виліз через лобове скло, почав шукати свого брата і рідних, а потім зателефонував мамі…”

Що саме стало причиною трагедії: помилка подія чи стан дороги, наразі з’ясовують працівники слідчо-оперативної групи. Тим часом, працівники міліції порушили кримінальну справу. “Кримінальна справа порушена за ч.3 ст.286 ККУ “Порушення правил дорожнього руху, що спричинило загибель людей”, - зазначив начальник слідчого управління УМВС України в Рівненській області Анатолій ГРИЦИШИН. - Водій “Фольксвагена” затриманий. 23 січня Рівненський міський суд арештував Олега Степанюка, який має 21-річний водійський стаж, строком на два місяці.

У цій страшній аварії загинули: мешканці Рівного - 43-річна Надія Хомич, 50-річна Лариса Нестерук, 63-річна Олеся Гланська, 47-річна Марина Поварчук, 58-річна Галина Дубровик, 61-річний Ростислав Баранович, 10-річна Анна Миронець (онучка Галини Дубровик), 53-річна Галина Шевчук із села Спасів Здолбунівського району та 42-річна Наталія Глущик із села Деражне Костопільського району.

Між тим, обраний мікроавтобус був невипадковим. Три роки поспіль у перший день Хрещення Господнього місцеві прочани їздили у Свято-Успенську церкву Чернівецької області, аби доторкнутися до святих мощів, що допомагають вилікувати будь-яку недугу. І щоразу вони замовляли один і той самий мікроавтобус, з тим самим водієм. До речі, у ЗМІ, і на Першому Національному зокрема, з’явилася інформація, нібито перевізник працював без ліцензії. За словами рівненського транспортного прокурора Олексія КОРОЛЬОВА, Олега Степанюка і справді позбавляли ліцензії на право перевезення пасажирів. Але це було 27 квітня 2011 року, а вже 25 травня 2011 він отримав нову ліцензію.

Відтак, Олег Степанюк працював - легально.

Після того, що сталося, губернатор Рівненщини Василь Берташ скасував свою відпустку і разом з міським головою Володимиром Хомком відвідав у лікарні постраждалих. “Витрати на лікування постраждалих та поховання загиблих у ДТП візьме на себе влада”, - зазначили чиновники.

Відтак, кожен із восьми постраждалих отримає по 10 тисяч гривень, а родини тих, хто загинув, - 20 тисяч гривень. Це гроші з обласного та міського бюджетів, а також тих районів, жителями яких є потерпілі чи загиблі. Крім того, в області створили комісію, яка займатиметься організацією безкоштовного поховання жертв дорожньо-транспортної пригоди, зазначив очільник області. За кожною родиною, де є загиблі, закріпили посадовця, який відповідатиме за це.

Любов РОМАНЮК

Розповідь очевидця:

Автор їхав у той день Дубенською трасою приблизно через півгодини після аварії. Перед виїздом із Тинного рух транспорту був перекритий і лише машини швидкої допомоги з увімкненими сиренами прямували кудись вперед. Всім, хто в той момент знаходився на трасі, було зрозуміло - сталася аварія. Коли за першою швидкою приїхала друга, потім третя, четверта, п’ята і шоста карети стало очевидно - трапилась трагедія. Як тільки остання машина швидкої допомоги із постраждалими відбула в напрямку Рівного, працівники ДАІ поновили рух транспорту і автор побачив на власні очі наслідки ДТП. Біля місця зіткнення на землі лежали тіла загиблих, а все, що залишилося від маршрутки, менше всього нагадувало транспортний засіб. Було тихо і моторошно.

Чому так трапилося? Автор дуже добре знає ту ділянку дороги, де сталося найстрашніше в новітній історії області ДТП. Щоб не розповідали про стан дорожнього полотна, у той день автор на власні очі бачив, що дорога була слизькою. Ця ділянка не освітлюється, хоча як в Тинному, так і у районі аеропорту вуличні ліхтарі працюють. Не дивно, що водій маршрутки не впорався з керуванням і вилетів на зустрічну смугу. Досвідчені водії знають, наскільки небезпечно потрапляти з освітленої дороги на неосвітлену ділянку, а в умовах ожеледиці ризик не впоратися з керуванням зростає в рази.

Хотілося б сказати добре слово про дії нашої міліції після ДТП. Вразило наскільки чітко та професійно вони спрацювали. У суспільстві прийнято наших правоохоронців критикувати і буває не без причини, але потрібно бути об’єктивним. Працівники ДАІ зробили після страшної аварії все можливе для того, щоб максимально швидко відновити рух. Міліціонери перенаправили транспорт біля об’їзної дороги в інший бік, і навіть наступного тижня біля покинутої фури чергував наряд міліції, аби її вантаж не розтягли. Все це робили наші правоохоронці спокійно, без емоцій. Чого це їм коштувало, можна лише здогадуватися, бо саме по собі місце катастрофи більше нагадувало кадри з фільму жахів, але на відміну від фільму, цю “картинку” не можна було вимкнути.

У зв’язку з аварією Державтоінспекція Рівненщини проводить комплекс організаційно-профілактичних заходів з недопущення ДТП за участю пасажироперевізників. Лише за чотири дні відпрацювання працівниками ДАІ області складено 207 адміністративних протоколів на маршрутні транспортні засоби при виїзді на лінію та під час нагляду за дорожнім рухом. Серед основних порушень, які були зафіксовані працівниками ДАІ - порушення правил перевезення пасажирів, керування транспортними засобами з технічними несправностями, порушення правил зупинки під час здійснення посадки та висадки пасажирів. За низку суттєвих недоліків п’ятьом маршрутним транспортним засобам заборонено подальшу експлуатацію.

Редакція “РР” висловлює щирі співчуття родинам загиблих у цій страшній аварії

і бажає якнайшвидшого одужання усіх, хто зараз знаходиться у лікарні.

З глибоким сумом сприйняли рівняни звістку про

трагедію, що сталася біля Рівного і призвела

до людських жертв. У цей скорботний час висловлюю

щирі співчуття рідним і близьким загиблих.

Важко знайти слова розради для людей, які через

трагічний випадок втратили найдорожче - своїх близьких. Разом з вами розділяю горе непоправної втрати.

Усім тим, за чиє життя продовжують боротися лікарі,

бажаю швидшого одужання.

З глибокою скорботою в серці, депутат Рівненської міської ради Олександр НЕСТЕРУК

Висловлюємо щирі співчуття своєму другу і колишньому колезі Володимиру Дубровику у зв’язку з втратою у цій жахливій аварій мами Галини і племінниці Анни. Нехай земля їм буде пухом!

Молимося за здоров’я Зіни,

яка і досі перебуває у реанімації,

і віримо, що Бог допоможе

їй одужати.

Редакція ВГ “Ракурс”

26.01.2012Володимир КОНЄВ


Переглядів: 941

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21067)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17208)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14465)
• Допомога під час карантину [967] (14379)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14223)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14032)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13877)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13859)
• Живи до ста! [965] (13849)
• Бюджет і ми… [965] (13784)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13776)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13656)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13566)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13564)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13503)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13115)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13097)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (777)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (85)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (78)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (77)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (75)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (75)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (74)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (74)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (73)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (72)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (72)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (72)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (68)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (66)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"