Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №624 від 10.10.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Справи партійні

Кучерук сказав - Кучерук зробив

Кучерук сказав - Кучерук зробив

або чи зацвітуть у Рівному “депутатські сади”?

Рівне неодноразово входило до Книги рекордів України. У цьому місті випекли найбільший коровай, встановили найбільшу літеру “Ї”. Список можна продовжувати. А не так давно обласний центр “прославився” і “садово­депутатською” епопеєю. Всій Україні відома скандальна історія про те, що народні обранці Рівного мали намір роздати безкоштовно кілька десятків ділянок землі “потрібним” людям, які в черзі на їх отримання не перебували.

Як ми вже повідомляли, на сесійному засіданні 26 вересня було виділено 20 ділянок на вулиці Київській у Рівному. Голосування проходило в закритому режимі. Наступним питанням мало бути виділення землі “садоводам” уже в Басовому Куті. Але, після протестів опозиції, його спочатку було вирішено провести у відкритому режимі, а потім, взагалі, народні обранці зняли з розгляду.

Представники опозиції тоді пообіцяли звернутися в прокуратуру та оскаржити результати голосування по вулиці Київській. Чи зробили вони це ­ наразі невідомо. А ось незадовго до сесійного засідання прес­конференцію провів виконуючий обов’язки голови РОО ВО “Батьківщина”, народний депутат України Микола Кучерук. Тоді він пообіцяв, що добиватиметься, щоб його партійці голосували виключно у відкритому режимі. Чому ж 26 вересня не послухалися й проігнорували партійного керманича ­ також інформації немає.

Проте реакція в.о. голови РОО ВО “Батьківщина” не забарилася. На початку цього тижня Микола Кучерук знову провів зустріч із пресою, яка відбулася після засідання партійного бюро. Як згодом повідомив сам в.о. керівника обласної “Батьківщини”, це бюро затягнулося надовго, тому Микола Кучерук вибачився перед журналістами за те, що їм майже годину довелося чекати.

За його словами, на бюро розглядалися складні питання, пов’язані з кадровими рішеннями. У підсумку Рівненська міська організація ВО “Батьківщина” не має керівника. Також усунутий з посади керівник депутатської фракції ВО “Батьківщина” в Рівненській міській раді. Своїх “портфелів” вони позбулися за порушення партійної дисципліни. На місце очільника міської організації ВО “Батьківщина” рекомендовано Галину Кульчинську ­ заступника міського голови Рівного з гуманітарних питань. Але її кандидатуру ще має затвердити політрада партії. А місце керівника депутатської фракції ВО “Батьківщина” в Рівнераді займе депутат Віталій Першогуба.

Стосовно ж земельного питання, то, як повідомив Микола Кучерук, депутатів­партійців у Рівнераді зобов’язано відкликати свої голоси щодо скандальних 20­ти земельних ділянок на вулиці Київській, які вони віддали на сесійному засідання 26 вересня.

“Якщо ви пам’ятаєте, я заявив свою позицію. Сьогодні я прийшов і доповів вам про те рішення, яке було прийняте. Я ще раз хочу повторити і сказати всім: моя позиція і позиція обласного бюро полягає в тому, що все, що стосується господарських, бюджетних та інших питань у Рівнераді, як і в будь­якій раді, повинно голосуватися у відкритому і поіменному режимі. Немає чого боятися за свій голос”, ­ повідомив Микола Кучерук.

Чи закінчиться на цьому скандальна земельна епопея, чи навпаки ­ важко спрогнозувати. Фахівці кажуть, що тих 20 людей, яким 26 вересня виділили земельні ділянки, у разі, коли рішення буде визнане таким, що втратило силу, зможуть звернутися до суду і відсудити в міста землю. Подейкують, що одна сотка в цій місцині коштує не один десяток тисяч “зелених”. Так що боротися буде за що.

Світлана КУЩЕНКО

Коментар в.о. голови обласної партійної організації ВО "Батьківщина"

Для того, щoб краще зрозуміти ситуацію, що склалася навколо Рівненської міської організації ВО “Батьківщина”, кореспондент “Рівне Ракурса” попросив прокоментувати її народного депутата, виконувача обов’язки голови обласної організації ВО “Батьківщина” Миколу КУЧЕРУКА.

­ Миколо Герасимовичу, що відбувається у рівненській “Батьківщині”?

­ Нічого екстраординарного. Ми просто наводимо порядок у міській партійній організації для того, щоб вона працювала на благо наших громадян ще ефективніше. Для цього потрібно вжити цілу низку заходів, у тому числі і кадрових.

­ З ініціативи обласного партійного бюро заступнику міського голови Рівного Галині Кульчинській запропонували виконувати обов’язки голови міської партійної організації. Як вона поставилася до цього?

­ Хочу сказати, що сама Галина Григорівна ­ людина, яка вже багато років плідно працює в нашій партії і має великий авторитет як серед членів “Батьківщини”, так і серед широких верств громадськості обласного центру. Звісно, наша пропозиція очолити міську партійну організацію викликала в неї певні застереження, але існує партійна дисципліна і необхідність усім членам партії виконувати партійні доручення. Я вважаю, що Галина Кульчинська стане гідним керівником міської організації ВО “Батьківщина”.

­ Інше кадрове питання, навколо якого точиться багато чуток ­ зміна керівника фракції партії в Рівненській міській раді, тим більше, що ще у липні Юрій Запорожець написав заяву на складання повноважень керівника партії.

­ Написати заяву ­ це одне, але ж на двох останніх засіданнях Рівненської міської ради Юрій Запорожець керував і був представлений, як керівник фракції, отже, він цю роботу виконував. Таким чином ми просто змушені були врегулювати це питання.

­ Чи залишився Юрій Запорожець членом партійної організації ВО “Батьківщина”?

­ Так, залишився.

­ Що можна сказати про депутата міської ради Віталія Першогубу, рекомендованого на посаду виконуючого обов’язки керівника фракції?

­ Я давно знаю та поважаю Віталія Леонтійовича як досвідченого депутата, який минулої каденції Рівненської міської ради очолював фракцію і показав себе з найкращої сторони. Тому його кандидатура ­ цілком логічна. Тим більше, що він сьогодні є заступником керівника фракції нашої партії в міській раді. Також мені б хотілося сказати, що наші дії направлені на те, щоб міська організація працювала ще прозоріше і не було рішень, які б викликали у мешканців Рівного запитання та породжували чутки про нібито наявність особистого інтересу у певних депутатів від “Батьківщини” при вирішенні земельних та інших майнових питань. Для того, щоб цього не було, ми вимагаємо від усіх депутатів міської ради, від нашої політичної сили, письмово відкликати свої голоси (якщо вони були подані) за рішення про виділення садових ділянок і, в майбутньому, голосувати за подібні питання лише у відкритому режимі, щоб усі рівняни бачили, яку позицію займають представники “Батьківщини”. Це потрібно всім нам, адже якраз “Батьківщина” виступає за справедливість та бореться проти корумпованої влади, яка різними шляхами обманює простих українців.

­ Миколо Герасимовичу, Ви відомий мешканцям області не лише як політик, громадський діяч та народний депутат. Ви ­ глибоко віруюча людина та меценат. Що б Ви побажали рівнянам напередодні одного з найбільших православних свят ­ Покрови Пресвятої Богородиці?

­ Дійсно, це велике православне свято. Воно особливо важливе для нас, українців, бо саме воно було найшанованішим у наших козаків, які сторіччями боролися за незалежність України та боронили наш народ від загарбників. Саме на Покрову в 1942 році на Рівненщині були створені перші загони УПА, які боролися за свободу України. Тому ми повинні бути гідними таких великих предків, бути патріотами та робити все можливе для розбудови нашої неньки­України.

Володимир КОНЄВ

Після засідання бюро обласної “Батьківщини” редакція отримала коментар від депутата Рівнеської міськради від “Батьківщини” Віталія ПЕРШОГУБИ:

­ Вважаю, що бюро обласної організації має повноваження лише рекомендувати обрання та звільнення голови фракції в Рівнераді. Тому рішення, прийняті на бюро 7 жовтня, згідно Статуту партії, мають пройти декілька етапів затверджень і погоджень. Рекомендація мене на голову фракції, яка була озвучена на цьому бюро, зі мною не була погоджена, і тому стала для мене цілковитою несподіванкою. Особисто я фізично не маю можливості займатися цією складною і відповідальною роботою, адже зайнятий на основній роботі, часто перебуваю у відрядженнях. У майбутньому фракція обов’язково розгляне кадрові питання і визначиться з кандидатурою голови фракції, яку й подасть на затвердження бюро міської партійної організації ВО “Батьківщина”.

10.10.2013


Переглядів: 835

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21070)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17212)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14467)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14034)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13908)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13861)
• Живи до ста! [965] (13854)
• Бюджет і ми… [965] (13787)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13780)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13568)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13506)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13118)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13100)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (858)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (89)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (81)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (81)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (80)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (78)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (78)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (78)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (71)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (71)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"