Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №676 від 02.10.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Сесія облради

"Смітниковий" скандал

"Смітниковий" скандал

Тим, що сесію Рівненської обласної ради останнім часом пікетують, вже нікого не здивувати. Протестувати під стіни облради та в її сесійний зал приходять чимало людей різних вікових категорій. А ось на останнє сесійне засідання прийшли протестувати… діти. Такого, за свідченням фахівців, які висвітлюють діяльність ради, за всю її історію ще не було. Не було й такого, щоб першого заступника голови облради несли за руки і за ноги з третього поверху та викидали у смітник, і міліція при цьому споглядала цю картину та не втручалася.

Сесія Рівненської обласної ради, яка відбулася минулої п’ятниці, безумовно, увійде в історію. Кадри, відзняті на ній представниками ЗМІ, вже “порвали” Інтернет та побили рекорди за кількістю переглядів і в черговий раз “прославили” Рівненщину на весь світ.

Про те, що ексцеси під час сесійного засідання очікуються, знали всі. Як ми вже повідомляли, під час минулого сесійного засідання, яке було позаплановим, громадські активісти поставили депутатам екс-регіоналам ультиматум: або вони складають депутатські пов­новаження, або їх повиносять із зали засідань на смітник.

Незадовго до планової сесії, за неофіційною інформацією, депутати, яких планували викинути на смітник, заручилися підтримкою інших активістів. Дехто з аналітиків навіть робив ставки стосовно того, чия група підтримки отримає перемогу у випадку фізичного протистояння.

Ще задовго до засідання перед сесійною залою зібралося більше сотні людей - громадських активістів та тих, яким політика байдужа. Останні, за їх словами, вимагали, аби з обласного бюджету розрахувалися з ними за споруджені об’єкти та виплатили заборговану зар­плату.

Як вдалося з’ясувати, об’єкти розпочали будувати ще за попереднього уряду. Тепер грошей з централізованого бюджету годі й чекати, і все має “лягти” на обласний бюджет. Щоправда, дехто казав, що деякі депутати облради наближені до організацій, які зводили об’єкти, і що на покриття витрат з обласної скарбниці слід виділити не мало, не багато – 14 мільйонів гривень. Скільки цих грошей перепаде власникам організацій або людям, які за ними стоять – невідомо.

Прийшли з протестами на сесію навіть дітки-дошкільнятка. Щоправда, не самі. Їх привезли мешканці села Курозвани Гощанського району.

Як повідомили батьки дітей, в їхньому селі є проблема з дитячим садком. Він не функціонує вже близько 14 років. Для того, аби ввести в експлуатацію новозбудований дитячий заклад, бракує коштів. Проте до розгляду “дитячого” питання справа так і не дійшла, але присутність дітей врятувала Рівненську обласну раду від ще одного конфлікту. Та про це згодом.

Перед початком сесійного засідання до залу увійшов перший заступник голови Рівненської обласної ради Олександр Данильчук. Однак пройти йому вдалося лише кілька метрів. Чоловіка одразу оточили кільцем активісти і дійти до свого робочого місця йому не дали - вивели в коридор, де звинуватили в співпраці з Партією регіонів.

Ці звинувачення Олександр Данильчук відкидав та запевняв, що ніколи не був членом Партії регіонів, вимагаючи доказів. Але наведені ним аргументи не подіяли на громадських активістів. Доказів звинувачень ні йому, ні тим людям, які намагалися вступитися за нього, громадські активісти не надали. Виникла навіть штовханина. Після цього натовп накинувся на посадовця та за руки і за ноги виніс його з приміщення і кинув у смітник, який стояв перед входом у будівлю. У цей час міліція в конфлікт не втручалася.

Поспілкувавшись з протестувальниками вже зі смітника, Олександр Данильчук вибрався з нього та повернувся до сесійної зали, де й зайняв своє місце в президії. У якому стані був його костюм – не варто описувати.

Після цього аналогічна процедура чекала на іншого депутата. Громадські активісти, використовуючи мегафон, настійно закликали своїх однодумців проробити таку ж процедуру з депутатом, який, на їх переконання, пов’язаний з Партією регіонів. Заклики народних депутатів Миколи Кучерука та Юрія Вознюка дати депутатам працювати реакції не мали. Навпаки – звучали пропозиції і їх долучити до “смітникової” акції. Та ось діти, які сиділи на перших рядах, побачивши це все, злякалися й почали плакати. Можливо, це й спонукало народних обранців та активістів до того, аби сесія нарешті розпочалася.

З-поміж пропозицій для залагодження конфліктної ситуації прозвучала й пропозиція про саморозпуск ради. Схоже на те, що вона не сподобалася громадським активістам, які щойно проводили “сміттєву” акцію, і вони дружно почали скандувати “Сесія!”

На розгляд депутатів, як і прогнозувалося, було винесено питання про недовіру керівництву ради. Його ініціювала фракція ВО “Батьківщина”. Однак воно не отримало підтримки та до порядку денного не увійшло.

Депутати розглянули питання про допомогу військовим, про шефство над військовим госпіталем. Депутатська ухвала передбачає розроблення програми шефства та погодження її з депутатським корпусом. У програмі мають бути передбачені побажання керівництва госпіталю.

Наступне сесійне засідання мало відбутися у вівторок. Однак у понеділок прес-служба облради розповсюдила повідом­лення, що сесія переноситься на невизначений термін.

У прес-службі прогнозували, що потрібного для проведення сесії кворуму, можливо, не буде - близько 50 депутатів ради (а всього в Рівненській облраді є 80 депутатів) заявили, що вони не зможуть прийти до сесійної зали у вівторок.

Як повідомили кореспонденту “Рівне-Ракурса” у приватних розмовах депутати Рівненської облради, вони бояться того, що з кожним із них може повторитися історія, яка трапилася з першим заступником голови Рівненської обласної ради Олександром Данильчуком.

До речі, як повідомила керівник сектора зв’язків із громадськістю УМВС України в Рівненській області Тамара Лисенко, за фактом п’ятничних подій у Рівненській обласній раді, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 2-ю статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Санкція статті передбачає обмеження волі до 5 років або позбавлення волі до 4 років.

Запам’ятається п’ятничне сесійне засідання ще й тим, що представникам ЗМІ, аби виконати свій професійний обов’язок, доводилося займати в сесійній залі столи депутатів ради. Це було викликано тим, що місць для преси, які, зазвичай, резервувалися під час попередніх сесійних засідань, просто не було.

Коли матеріал був підготовлений до друку, з Рівненської обласної ради надійшло повідом­лення, що сесія все-таки відбудеться. Її намічено провести цієї п’ятниці. Але гарантувати місця для журналістів і на наступній сесії ради в прес-службі Рівненської облради так і не змогли. Кажуть, що минулої п’ятниці активісти зайшли в сесійну залу ще за дві години до початку сесії та зайняли місця для журналістів. Допускають, що й на наступному засіданні це цілком може повторитися. Як зарадити цьому – не знають.

Тож про перебіг подій п’ятничної сесії читайте у нас­тупному номері.

02.10.2014Ярослав Тарасенко


Переглядів: 929

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21069)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14466)
• Допомога під час карантину [967] (14380)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13879)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13852)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13777)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13504)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13117)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13099)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (820)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (87)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (80)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (79)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (79)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (68)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"