Приготування: печемо бісквіт: 3 яйця збиваємо із 100 гр. цукру, ставимо на водяну баню, доводимо до 45С° (коли пальцю буде тепло). Знімаємо з вогню, збиваємо міксером 5-6 хвилин, поки суміш не стане нагадувати заварний крем. Просіюємо зверху 80 гр. борошна та 20 гр. крохмалю. Вимішуємо лопаткою. Виливаємо на деко, випікаємо 15 хвилин, при 170° С.
Готовий корж рвемо на шматки та залишаємо на ніч, щоб підсох. Зранку робимо крем: 130 гр. вершкового масла кімнатної температури збиваємо із 50 гр. згущеного молока, 50 гр. цукрової пудри. Для дітей додаємо 1 ч. л. ванільного екстракту, для дорослих – 1 ст. л. коньяку.
Підсушений бісквіт подрібнюємо до стану крихт. Додаємо крем, вимішуємо. З солодкої маси формуємо тістечка.
Для посипки змішуємо 1ст. какао, 1ст. л. цукрової пудри, кожну картоплину обкачуємо, викладаємо на тарілку та ставимо в холодильник на 2-3 години. Зверху можна прикрасити залишками крему, імітуючи картопляні вічка”.