Для оздоблення: 30гр.масла, 70гр.цукрової пудри
Масло кімнатної температури збити з цукром до кремоподібного стану, додати яйце, ванільний екстракт, творог, ще раз добре збити.
Додати замочені сухофрукти, просіяти зверху борошно з розпушувачем, замісити тісто.
На папері для випічки розкачуємо тісто овалом, ребром долоні ділимо овал на дві нерівні половинки. Меншу половинку закладаємо на більшу. Ставимо духовку при 200С° на 10 хвилин, далі зменшуємо вогонь до 170С° і печемо ще 45-50 хвилин.
Готовий, гарячий штолен щедро змазуємо розтопленим маслом, а зверху присипаємо цукровою пудрою товстим шаром. По-перше, це новорічно-гарно, а по-друге, збереже наш штолен від висихання.
Даємо повністю охолонути, загортаємо у фольгу і в прохолодному місці зберігаємо: алкогольний (сухофрукти замочені в алкоголі) варіант – 2-3 тижні, безалкогольний (сухофрукти замочені в чаї або соці) -1 тиждень.