Для тіста змішати опару, воду, мед, борошно і сіль, замісити тісто. Борошна не підсипаємо, а вимішуємо поки тісто не почне відставати від рук. Я роблю це методом складання – розтягую тісто, а потім складаю як конверт і так кілька раз.
Готове тісто залишаємо в покої на 20 хвилин. Тоді ділимо його на 12 кульок. Кожну кульку пробиваємо посередині пальцем і крутимо, щоб утворився великий отвір. Викладаємо заготовки на деко, прикриваємо рушником і залишаємо на годину.
Готуємо луг: воду довели до кипіння, додали соду. По черзі занурюємо наші бублики на секунд 30 з кожного боку, викладаємо на підніс, щоб трохи стікла води. Заготовки трохи поморщаться, але в духовці розійдуться. Тепер викладаємо бейгли на деко, але перед цим їх можна занурити у мак, кунжут, насіння льону чи просто присипати крупною сіллю.
Випікаємо при 240С 15 хвилин, до золотистого кольору.