Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №967 від 04.06.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Вересень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Жовтень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс розваг

5 рецептів незвичних страв з картоплі зі всього світу

5 рецептів незвичних страв з картоплі зі всього світу

Картопляні страви увійшли в раціон європейських народів порівняно недавно. Тільки після відкриття Колумбом Америки картопля разом з томатами та кукурудзою потрапила на європейські ринки.

Перші записані рецепти з’явилися лише в 1604 році в кулінарній книзі, що належить перу Ланселота де Касто, кухаря князів-єпископів Льєжа.

Іспанська картопляна тортилья

Картопляна тортилья – омлет на маслиновій олії з курячих яєць з картоплею та ріпчастою цибулею. Поряд з паельєю і гаспачо є однією з найбільш пізнаваних страв іспанської кухні. Часто подається на сніданок.

Перш ніж залити яйцями, сирі овочі потрібно обсмажити, відварити або бланширувати, щоб вони не виділяли зайвий сік і встигли приготуватися одночасно з яйцями. Готову тортилью нарізають на порції, як пиріг, і подають остиглою до кімнатної температури.

Інгредієнти:

5 картоплин,

5 яєць,

1 цибулина,

оливкова олія,

1 ст. л молока,

1 ст. ложка борошна,

сіль, перець і зелень за смаком.

Приготування:

Наріжте картоплю маленькими кубиками зі стороною 0,5 сантиметри. Цибулю наріжте тонкими півкільцями й обсмажте на 4 столових ложках олії. Додайте нарізану картоплю і залийте олією, що залишилася, котра має повністю її покривати.

Готуйте 10 хвилин на середньому вогні. У цей час у великій мисці збийте яйця з молоком, борошном, приправами та здрібненою зеленню. Коли картопля буде готова, зменште вогонь, виловіть шумівкою шматочки картоплі, дайте їм обсохнути і з’єднайте з яєчною масою. Все акуратно перемішайте.

Вилийте на гарячу сковорідку яєчно-картопляну масу та готуйте на слабкому вогні, не перемішуючи. Потім переверніть тортилью на інший бік і ще трохи підрум’яньте.

Португальські картопляні крокети

Їх подають з білим соусом і яловичиною. Для посилення смаку до крокетів часто додають гострі сосиски чоризо, чорний перець, рибу бакальяу та перець пирі-пирі. Ось як приготувати класичні португальські картопляні сирні крокети.

Інгредієнти:

8 картоплин,

100 мл молока,

100 г вершкового масла,

100 мл соняшникової рафінованої олії,

200 г сиру,

8 ст. ложок борошна,

2 яйця,

500 г панірувальних сухарів,

сіль і мускатний горіх – за смаком.

Приготування:

Картоплю почистіть, зваріть і приготуйте з неї густе пюре, додавши молоко, вершкове масло, сіль і спеції. Сир натріть і перемішайте з картопляним пюре. В остиглу масу додайте яйця і знову перемішайте. Потім додавайте порціями борошно, поки не вийде тісто потрібної консистенції.

Картопляне тісто для крокетів бажано остудити, так воно затвердіє до більш підходящої для ліплення та смаження консистенції. Вологими руками сформуйте кульки й обваляйте в паніруванні. У каструлі розтопіть вершкове масло разом із соняшниковим. Занурюйте крокети в розпечений фритюр партіями по 3-4 штуки за допомогою шумівки, нею ж перевертайте їх під час смаження та витягайте готові.

Одночасно смажити потрібно таку кількість крокетів, щоб вони не стикалися один з одним, а вільно плавали. Готові крокети викладайте на паперові серветки, щоб видалити надлишки масла.

Французький гратен «Дофінуа»

Традиційна французька страва гратен Дофінуа – це запечена картопля у вершках під скоринкою. У сучасній Франції це досить популярна страва, що зустрічається в багатьох меню французьких бістро та домашніх ресторанчиків. Назва страви походить не від «дофіна», тобто королівського спадкоємця, а від історичної області Дофіні, відомої своїми картопляними стравами. Страва вважається скоріше зимовою, тому що досить ситна.

Для готування гратена краще використовувати не молоду, а вже, що полежала картоплю, з меншим вмістом крохмалю.

Інгредієнти:

1,5 кг картоплі,

1 яйце,

200 мл молока,

200 мл вершків жирністю 35?%,

20 г вершкового масла,

120 г тертого сиру грюер,

1 зубок часнику,

сіль, свіжомелений перець, тертий мускатний горіх – за смаком.

Приготування:

Картоплю нарізати тонкими кружальцями. Обсушити серветкою. Часник почистити, нарубати.

Велику керамічну форму для гратена змазати маслом, викласти в неї часник. Дно покрити шаром картоплі, посолити, поперчити. Залити 1 столовою ложкою вершків, посипати 1 столовою ложкою сиру. Знову покласти шар картоплі, вершки та сир. Продовжувати заповнювати форму, чергуючи інгредієнти, закінчити шаром сиру. Залишити 1 столову ложку вершків. Залити вміст молоком. Духовку розігріти до 2000С і запікати гратен 1 годину. Яйце збити з вершками, що залишилися, посолити, поперчити.

Вийняти гратен з духовки і залити яєчною сумішшю.

Знову помістити гратен у духовку й запікати ще 15 хвилин, до утворення золотавої скоринки. Подавати, не виймаючи з форми.

Американський картопляний салат

У салат з вареної картоплі додають ріпчасту цибулю, смажений шпик, мариновані огірки. Як заправлення використовується майонез, вінігретне заправлення або йогурт. Картопляний салат – популярний гарнір для багатьох страв. Часто подається до сосисок або відбивних, а також смаженої риби. Картопляний салат є класичним гарніром до віденського шніцеля.

Це – рецепт традиційного американського картопляного салату. Замість соусу з гірчиці, оцту та рослинної олії салат можна також заправити звичайним майонезом.

Інгредієнти:

1 кг картоплі,

100 г бекону,

1 ст. ложка яблучного оцту,

5 маринованих огірочків-корнишонів,

1 ст. ложка гірчиці з насінням,

1 велика біла солодка цибулина,

3 ст. ложки рослинної олії,

зелень, сіль і чорний перець за смаком.

Приготування:

Картоплю вимити щіткою, покласти цілою у каструлю з підсоленою киплячою водою, довести до кипіння і варити до м’якості, 25-30 хвилин.

Тим часом нарізати бекон тонкими смужками, обсмажити на сухій розігрітій сковороді на середньому вогні, так щоб витопився жир, а сам бекон став хрустким. Готовий бекон викласти на паперові рушники, жир зберегти.

Дуже тонкими четвертинками кілець нарізати почищену цибулю. Огірки нарізати тонкими кружальцями. У теплу сковороду з жиром від бекону влити рослинну олію й оцет. Додати гірчицю, сіль і перець, перемішати. З готової картоплі злити воду, трохи остудити її, нарізати і покласти в миску. Полити гарячу картоплю заправленням і дати охолонути. Змішати з цибулею, огірками, розкришеним беконом.

04.06.2020


Переглядів: 1036

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 987 від 22.10.2020p.
¤ 
8 важливих речей, про які вам рідко скажуть перукарі

8 важливих речей, про які вам рідко скажуть перукарі

1. Філірувальні ножиці підходять не всім Дуже часто перукарі запитують, філірувати чи ні волосся. Позитивну відповідь давайте тільки в тому випадку, якщо вас вже стригли філірувальними ножицями і вам після цього було зручно укладати волосся....

¤ 
Сівозміна на дачі

Сівозміна на дачі

Обробляючи ті самі культури на тому самому місці, господарі переконуються, що врожай з кожним роком зменшується. Це явище отримало назву ґрунтовтома. Досвід показує, що зняти його не можна навіть високою агротехнікою. Внесення мінеральних і органічних добрив, а також обробка ґрунту при беззмінних посівах лише частково відновлюють його родючість....

¤ 
Юрій Вознюк: відверто про те, що пов’язує з Ігорем Палицею та чому йде в мери*

Юрій Вознюк: відверто про те, що пов’язує з Ігорем Палицею та чому йде в мери*

Місцеві вибори вже не за горами – 25 жовтня рівняни обиратимуть голову об’єднаної територіальної громади. Простіше кажучи, за мера Рівного тепер голосуватиме і Квасилів. Яким буде майбутнє Рівного без Володимира Хомка, який дванадцять років керував містом, чи зможе використовувати потенційний міський голова власні важелі впливу, і склад нової Рівненської міської ради – хто у списках? Про це та більше ми поспілкувалися з кандидатом на посаду міського голови Рівного, народним депутатом України VII-VIII скликань Юрієм Вознюком. Розмова видалася насиченою: незручні запитання та відверті відповіді читайте нижче....

¤ 
Віталій Коваль – вибір простих людей*

Віталій Коваль – вибір простих людей*

Кандидат на посаду міського голови Рівного щотижня проводить десятки зустрічей у дворах міста....

¤ 
Волонтери “Рівне Разом” очистили від заростей арку на вході до парку Шевченка*

Волонтери “Рівне Разом” очистили від заростей арку на вході до парку Шевченка*

Ще тиждень тому голова ГО “Рівне Разом” Віктор Шакирзян звернув увагу на дерева, які виросли прямо на бетонній арці на вході у парк Шевченка. Тоді, голова “Рівне Разом” публічно звернувся до комунальників із проханням виконати їхню безпосередню роботу та очистити арку. Однак, пройшов тиждень, а реакції немає....





Найпопулярніші статті:

• Як позбутися шпори на п’яті [850] (2672)
• Бюджет і ми… [965] (2209)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (2164)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (2139)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (2137)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (2130)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (2116)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (2112)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (2093)
• Допомога під час карантину [967] (2085)
• Живи до ста! [965] (2078)
• Розшифровка аналізу крові: [841] (2025)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (1963)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (1916)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (1901)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (1879)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (1861)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (1787)

ТОП-15 свіжого номера:

• Віталій Коваль – вибір простих людей* (94)
• 8 важливих речей, про які вам рідко скажуть перукарі (93)
• Юрій Вознюк: відверто про те, що пов’язує з Ігорем Палицею та чому йде в мери* (91)
• Сівозміна на дачі (91)
• «Рівне Разом» та Віктор Шакирзян – лідери електоральних уподобань рівнян* (90)
• Тефтельки з сиром нашвидкоруч (90)
• Волонтери “Рівне Разом” очистили від заростей арку на вході до парку Шевченка* (86)
• Якщо тріскаються губи, допоможе «золоте» масло (63)
• Позбутися пігментних плям, мозолів та опіків допомагають помідори (62)
• Подбайте про здоров’я на весь рік (61)
• Як підготувати малину до холодів (59)
• Густе волосся всього за місяць (57)
• Смакотерапія – оздоровлення смаком (56)
• Що садити поруч з виноградом (55)
• ДТП на Радивилівщині: загинув неповнолітній (45)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс