Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №970 від 25.06.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Червень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Липень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Замість яєць – аквафаба

Замість яєць – аквафаба

Що це і як приготувати

Аквафаба – новомодний інгредієнт, замінник яєчного білка. Завдяки аквафабі можна зробити і майонез, і безе, і бісквіти, і зефір абсолютно без яєць! Аквафабу можна приготувати в домашніх умовах.

Що таке аквафаба і кому вона потрібна

Якщо ви боїтеся вживати сирі яйця, якщо ви з релігійних або інших причин уникаєте вживання яєць або дотримуєтеся дієти, вам буде корисно дізнатися про про таку речовину як аквафаба. Це рослинний замінник яєчного білка.

За своєю суттю це рідина, яка залишається після варіння бобових, як-то нут, квасоля або горох. Ця рідина здатна імітувати властивості яєчного білка, зокрема, при збиванні вона перетворюється на таку ж білу щільну піну, як яєчні білки.

Аквафаба складається з вуглеводів, білків та інших розчинених сухих речовин рослин, які проникають з бобів у воду в процесі варіння. Завдяки цьому аквафаба має емульгуючі, піноутворюючі, в’яжучі, желеутворюючі і загущуючі властивості.

Для чого використувують аквафабу

Збиту аквафабу використовують для приготування капкейків, мафінів, бісквітів, млинців, зефіру, пташиного молока, морозива, тірамісу, безе, меренги. А ще її можна збити з цукром й отримати чудові збиті вершки без вершків.

З яких бобових можна приготувати аквафабу?

Для приготування аквафаби згодиться нут, квасоля і консервований зелений горошок. Аквафаба не має смаку, за винятком води від зеленого горошку! Розсіл від горошку найкраще підходить для приготування майонезу, але не для десертів.

Як приготувати аквафабу в домашніх умовах?

Аквафабу найкраще готувати із нуту, адже у нього найменш виражений смак і запах з-поміж усіх бобових.

Щоб зварити нут, треба 1 скл. гороху залити 4 скл. води, залишити на ніч набрякнути. За 12 годин нут збільшиться в об’ємі в кілька разів. Злити воду, залити нову (3–4 скл.), довести до кипіння, зменшити вогонь і варити не менше 2 год, накривши кришкою.

Через 2 год злити аквафабу в окрему ємність і дати повністю охолонути. Краще потримати її трохи в холодильнику.

Якщо немає часу, можна просто купити консервований нут або білу квасолю і злити воду з нього. Уважно читайте склад! В такому нуті не повинно бути ніяких додаткових добавок, ароматизаторів, барвників, консервантів.

Як використовувати аквафабу для приготування десертів?

Замість 1 яйця додайте 30–40 мл аквафаби (2–2,5 ст. ложки). Для приготування більшості десертів додавати треба збиту аквафабу.

Важливо! Збивати аквафабу як і білок потрібно в чистій, сухій посудині. Вінички також повинні бути ідеально чистими. Не можна спочатку збити масло для крему, а потім в тій же мисці збивати аквафабу. Посуд і віночки повинні бути чистими!

На відміну від яєчних білків, аквафаба досить примхлива і після вимішування тіста сильно опадає. Стабілізувати її (не дати впасти при додаванні інших інгредієнтів) можна декількома способами: за допомогою додавання цукру, завареного сиропу, лимонного соку (0,5 ч. ложки).

Найкраще – заварити її цукровим сиропом. Для цього потрібно взяти зазначений в рецепті об’єм цукру і розділити його приблизно на 70?% і 30?%. 30?% поступово всипати в аквафабу при збиванні, а 70?% насипати в сотейник, додати трохи води і уварювати до загусання або поки при піднятті ложки сироп буде стікати з ложки рівною цівкою назад в сотейник. Не помішуйте сироп або робіть це рідко і дуже акуратно, інакше отримаєте купку дуже гарячого і неїстівного цукру! Потім продовжуючи збивати аквафабу дуже тонкою цівкою по стінці чаші ввести гарячий сироп в аквафабу. Не поспішайте і не опускайте міксер занадто глибоко інакше сироп намотається на вінички! Збивати 5–15 хв. Якщо перевернути каструлю догори дном і збита аквафаба не випадає – вона готова.

Як зберігати аквафабу?

У холодильнику аквафаба може зберігатися тиждень. Але якщо ви не плануєте використовувати її найближчим часом, перелийте в зручну ємність або щільний пакет і заморозьте. Перед тим як використовувати, необхідно розморозити при кімнатній температурі. Збивати краще холодною.

25.06.2020


Переглядів: 85

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 970 від 25.06.2020p.
¤ 
Катерина Репяхова зробила резонансну заяву про залежність Павліка: «Наступного разу не врятують»

Катерина Репяхова зробила резонансну заяву про залежність Павліка: «Наступного разу не врятують»

Катерина Репяхова, яка раніше офіційно розписалася зі співаком Віктором Павліком, розповіла про його залежність. На своїй сторінці в Instagram дівчина опублікувала пост-зізнання, в якому повідомила, що неодноразово «збирала життя Віктора по крупинках»....

¤ 
На мотоцикліста склали вісім адмінпротоколів

На мотоцикліста склали вісім адмінпротоколів

21 червня близько 12:40 під час патрулювання у місті Вараш, поліцейські сектору реагування патрульної поліції на проспекті Шевченка помітили водія мотоцикла, який їхав без захисного мотошолома та без номерного знака....

¤ 

Мітинг у Березному: поліцейські затримали 15 осіб

Після першочергової перевірки їх діям буде надана правова оцінка....

¤ 
Вбив сусіда

Вбив сусіда

Тіло 42-річного жителя села Більчаки Березнівського району на подвір’ї сусіда виявила 22 червня близько 15:40 рідна сестра загиблого. Про подію жінка одразу повідомила до поліції....

¤ 
Велике будівництво: Віталій Коваль оглянув об’єкти Рівненського та Здолбунівського районів

Велике будівництво: Віталій Коваль оглянув об’єкти Рівненського та Здолбунівського районів

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль в рамках робочого візиту проінспектував об’єкти «Великого будівництва» Рівненського та Здолбунівського районів. Це реконструкція навчальних закладів та важливих ділянок доріг....

¤ 
З 1 липня запроваджується кримінальна відповідальність за водіння в нетверезому стані

З 1 липня запроваджується кримінальна відповідальність за водіння в нетверезому стані

1 липня 2020 року набуває чинності Закон від 22.11.2018 № 2617-VIII, яким запроваджується інститут кримінальних проступків. Зокрема, кримінальним проступком стане управління транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння....





Найпопулярніші статті:

• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (1127)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (1083)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (1080)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (1079)
• Живи до ста! [965] (1076)
• Бюджет і ми… [965] (1073)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (1063)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (1055)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (1054)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (886)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (840)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (839)
• Допомога під час карантину [967] (838)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (835)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (819)
• Пиріг з зеленою цибулею [964] (818)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (816)
• Гостра бюджетна пандемія… [964] (812)

ТОП-15 свіжого номера:

• Донавчались... (107)
• Велике будівництво: Віталій Коваль оглянув об’єкти Рівненського та Здолбунівського районів (104)
• Вбив сусіда (104)
• З 1 липня запроваджується кримінальна відповідальність за водіння в нетверезому стані (97)
• Катерина Репяхова зробила резонансну заяву про залежність Павліка: «Наступного разу не врятують» (95)
• Мітинг у Березному: поліцейські затримали 15 осіб (92)
• На мотоцикліста склали вісім адмінпротоколів (92)
• Замість яєць – аквафаба (85)
• Конфітюр з полуниці та базиліку (82)
• Як правильно зберігати сухофрукти (80)
• Зцілені вірою (76)
• Чому влітку болять вушка (76)
• Кілька порад досвідчених кулінарів, щоб шинка вийшла м’яка та смачна (76)
• 10 причин звернутися до лікаря-мамолога (75)
• «Бо потім каяття буде нестерпним…» (74)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс