Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №970 від 25.06.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Серпень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Вересень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Замість яєць – аквафаба

Замість яєць – аквафаба

Що це і як приготувати

Аквафаба – новомодний інгредієнт, замінник яєчного білка. Завдяки аквафабі можна зробити і майонез, і безе, і бісквіти, і зефір абсолютно без яєць! Аквафабу можна приготувати в домашніх умовах.

Що таке аквафаба і кому вона потрібна

Якщо ви боїтеся вживати сирі яйця, якщо ви з релігійних або інших причин уникаєте вживання яєць або дотримуєтеся дієти, вам буде корисно дізнатися про про таку речовину як аквафаба. Це рослинний замінник яєчного білка.

За своєю суттю це рідина, яка залишається після варіння бобових, як-то нут, квасоля або горох. Ця рідина здатна імітувати властивості яєчного білка, зокрема, при збиванні вона перетворюється на таку ж білу щільну піну, як яєчні білки.

Аквафаба складається з вуглеводів, білків та інших розчинених сухих речовин рослин, які проникають з бобів у воду в процесі варіння. Завдяки цьому аквафаба має емульгуючі, піноутворюючі, в’яжучі, желеутворюючі і загущуючі властивості.

Для чого використувують аквафабу

Збиту аквафабу використовують для приготування капкейків, мафінів, бісквітів, млинців, зефіру, пташиного молока, морозива, тірамісу, безе, меренги. А ще її можна збити з цукром й отримати чудові збиті вершки без вершків.

З яких бобових можна приготувати аквафабу?

Для приготування аквафаби згодиться нут, квасоля і консервований зелений горошок. Аквафаба не має смаку, за винятком води від зеленого горошку! Розсіл від горошку найкраще підходить для приготування майонезу, але не для десертів.

Як приготувати аквафабу в домашніх умовах?

Аквафабу найкраще готувати із нуту, адже у нього найменш виражений смак і запах з-поміж усіх бобових.

Щоб зварити нут, треба 1 скл. гороху залити 4 скл. води, залишити на ніч набрякнути. За 12 годин нут збільшиться в об’ємі в кілька разів. Злити воду, залити нову (3–4 скл.), довести до кипіння, зменшити вогонь і варити не менше 2 год, накривши кришкою.

Через 2 год злити аквафабу в окрему ємність і дати повністю охолонути. Краще потримати її трохи в холодильнику.

Якщо немає часу, можна просто купити консервований нут або білу квасолю і злити воду з нього. Уважно читайте склад! В такому нуті не повинно бути ніяких додаткових добавок, ароматизаторів, барвників, консервантів.

Як використовувати аквафабу для приготування десертів?

Замість 1 яйця додайте 30–40 мл аквафаби (2–2,5 ст. ложки). Для приготування більшості десертів додавати треба збиту аквафабу.

Важливо! Збивати аквафабу як і білок потрібно в чистій, сухій посудині. Вінички також повинні бути ідеально чистими. Не можна спочатку збити масло для крему, а потім в тій же мисці збивати аквафабу. Посуд і віночки повинні бути чистими!

На відміну від яєчних білків, аквафаба досить примхлива і після вимішування тіста сильно опадає. Стабілізувати її (не дати впасти при додаванні інших інгредієнтів) можна декількома способами: за допомогою додавання цукру, завареного сиропу, лимонного соку (0,5 ч. ложки).

Найкраще – заварити її цукровим сиропом. Для цього потрібно взяти зазначений в рецепті об’єм цукру і розділити його приблизно на 70?% і 30?%. 30?% поступово всипати в аквафабу при збиванні, а 70?% насипати в сотейник, додати трохи води і уварювати до загусання або поки при піднятті ложки сироп буде стікати з ложки рівною цівкою назад в сотейник. Не помішуйте сироп або робіть це рідко і дуже акуратно, інакше отримаєте купку дуже гарячого і неїстівного цукру! Потім продовжуючи збивати аквафабу дуже тонкою цівкою по стінці чаші ввести гарячий сироп в аквафабу. Не поспішайте і не опускайте міксер занадто глибоко інакше сироп намотається на вінички! Збивати 5–15 хв. Якщо перевернути каструлю догори дном і збита аквафаба не випадає – вона готова.

Як зберігати аквафабу?

У холодильнику аквафаба може зберігатися тиждень. Але якщо ви не плануєте використовувати її найближчим часом, перелийте в зручну ємність або щільний пакет і заморозьте. Перед тим як використовувати, необхідно розморозити при кімнатній температурі. Збивати краще холодною.

25.06.2020


Переглядів: 364

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 982 від 17.09.2020p.
¤ 
Чому чорніють і сохнуть кінчики листя у квітів

Чому чорніють і сохнуть кінчики листя у квітів

Сухе повітря та спека Спекотні дні дуже згубно діють на кімнатні рослини. Сухе повітря й низька вологість у приміщенні, не дають змоги рости та розвиватись повноцінно квітам....

¤ 
45 кілограмів бурштину вилучили поліцейські

45 кілограмів бурштину вилучили поліцейські

Автомобіль поліцейські сектору реагування патрульної поліції зупинили 15 вересня близько 16 години поблизу селища Володимирець під час відпрацювань у протидії незаконному видобутку бурштину-сирцю....

¤ 19 вересня – День фармацевта
ОЛЬГА САДОВНИК: «Фармацевт – остання лінія захисту пацієнта»

ОЛЬГА САДОВНИК: «Фармацевт – остання лінія захисту пацієнта»

Корпоративний девіз фармацевтичної династії Синяків: «КОЖЕН ДЕНЬ ДОПОМАГАТИ ЛЮДЯМ»

Моїй співрозмовниці із самісінького дитинства здавалося, що найрозумніші люди працюють в аптеці. Для неї вони були оповиті ореолом таємничості та благородства. З тих пір пройшло вже багато років, а продовжувачка фармацевтичної династії Синяків, заступниця генерального директора ТДВ «Рівнефармація», кандидат фармацевтичних наук, професор КЗВО «Рівненська медична академія» Ольга САДОВНИК (на фото) в обраній професії жодного разу не розчарувалася....

¤ 
Олександр Данильчук відкрив XX Всеукраїнську нараду-семінар з актуальних питань децентралізації

Олександр Данильчук відкрив XX Всеукраїнську нараду-семінар з актуальних питань децентралізації

Розпочала роботу XX Всеукраїнська нарада-семінар з актуальних питань децентралізації. Захід традиційно відбувається в Затоці Одеської області за ініціативи Української асоціації районних та обласних рад за участі міжнародних партнерів. Відкрив захід голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук, який очолив делегацію з Рівненщини....

¤ 
Створення системи екстреної медичної допомоги опинилося під загрозою

Створення системи екстреної медичної допомоги опинилося під загрозою

МОЗ не реагує на запит депутатської групи «Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» про ймовірну корупцію під час закупівлі обладнання

У Міністерстві охорони здоров’я України обмежились звичайною бюрократичною відпискою на депутатський запит групи «Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» щодо ймовірних зловживань при закупівлі обладнання для понад 200 лікарень по всій країні....

¤ 
Олексій Муляренко: “Рівне стає комфортнішим для проживання людей з інвалідністю”

Олексій Муляренко: “Рівне стає комфортнішим для проживання людей з інвалідністю”

В Рівному проживає близько 13 тисяч людей з інвалідністю. Чимало зусиль для привернення уваги до їхніх потреб, вже декілька років підряд докладає депутат Рівнеради, голова Рівненської ОДА (2016-2019 рр.) Олексій Муляренко. Він є ініціатором проєктів, що роблять Рівне доступним для усіх людей, незалежно від їх фізичних можливостей....





Найпопулярніші статті:

• Як позбутися шпори на п’яті [850] (2096)
• Бюджет і ми… [965] (1879)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (1824)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (1807)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (1797)
• Живи до ста! [965] (1788)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (1785)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (1771)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (1770)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (1764)
• Допомога під час карантину [967] (1712)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (1624)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (1560)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (1556)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (1541)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (1540)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (1496)
• Гостра бюджетна пандемія… [964] (1492)

ТОП-15 свіжого номера:

• Створення системи екстреної медичної допомоги опинилося під загрозою (82)
• Олексій Муляренко: “Рівне стає комфортнішим для проживання людей з інвалідністю” (77)
• Олександр Данильчук відкрив XX Всеукраїнську нараду-семінар з актуальних питань децентралізації (76)
• 45 кілограмів бурштину вилучили поліцейські (76)
• Чому чорніють і сохнуть кінчики листя у квітів (76)
• ОЛЬГА САДОВНИК: «Фармацевт – остання лінія захисту пацієнта» (75)
• Біля Радіозаводу впорядковують стадіон «Форт» (74)
• 17 цікавих способів використання кавової гущі в побуті (68)
• Тісто на пельмені, вареники, хінкалі, манти (64)
• 7 засобів, які усувають неприємний запах у шафі (64)
• «Я тобі зрадила… подумки» (52)
• Аферистів із Луганщини, які ошукували рівнян затримали (51)
• На балконі вирощуємо аптеку (49)
• 10 простих щоденних застосувань солі, від яких життя стане легшим (48)
• Розбійний напад на здолбунівчанина (47)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс