Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №984 від 01.10.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Вересень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Жовтень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Кілька порад, як доглядати за кухонними ножами

Кілька порад, як доглядати за кухонними ножами

Кухонний ніж – абсолютно незамінний інструмент на кожній кухні.

Будь-який кухонний ніж повинен бути зручним у використанні, мати хорошу міцність та бути стійким до появи іржі. А щоби ніж прослужив вам якомога довше, потрібно правильно за ним доглядати.

То ж давайте розбиратися, як без надмірних зусиль продовжити термін служби ваших кухонних ножів.

Зберігайте ножі окремо від інших столових приладів

На кухні у більшості людей ножі зберігаються разом з іншими столовими приладами, і це вже увійшло у звичку. Але, якщо ви хочете, щоб ножі прослужили вам якомога довше, зберігайте їх окремо від ложок, виделок та іншого кухонного інвентарю. Справа в тому, що контакт ножів з іншими кухонними приладами призводить до швидкого затуплення їх лез. Крім того, нерідко в лотку з посудом з’являється волога, яка сприяє появі іржі. Тому заведіть для ножів окремий лоток або зберігайте їх на спеціальних магнітних тримачах.

Якщо ви хочете, щоб ножі прослужили вам якомога довше, зберігайте їх окремо від ложок, виделок та іншого кухонного інвентарю.

Не кидайте ножі в раковину

Навіть якщо до ножа присохло щось, не варто кидати їх у раковину та залишати там на довгий час. По-перше, це небезпечно, оскільки так можна поранитися під час миття посуду. А по-друге, від тривалого перебування у воді ножі навіть з нержавіючої сталі можуть покритися плямами іржі.

Намагайтеся мити ножі відразу після їх використання, і особливо це потрібно робити відразу після нарізки фруктів і томатів. Через те, що в їх складі містяться кислоти – на лезі також можуть з’явитися іржаві плями.

Мийте ножі вручну

Відомий шеф-кухар Еліас Кайро (Elias Cairo) досі користується ножами, які були придбані ним ще 15 років тому. На його думку, головний секрет довголіття ножів криється в якісному догляді за ними. Свої ножі шеф-кухар ніколи не миє грубими миючими засобами. Для цих цілей Еліас використовує звичайне рідке мило. Ножі він миє тільки вручну, акуратно протираючи леза та після цього ретельно витираючи їх м’якою серветкою.

Тому, якщо ви миєте ножі в посудомийній машині, та ще й з іншими кухонними приладами, швидше відмовтеся від цієї затії. У такого підходу набагато більше мінусів, ніж ви могли подумати. По-перше, через якийсь час на ножах з’являться сліди іржі. А по-друге, після певної кількості миття ручка ножа почне деформуватися.

Тому, якщо вам не хочеться витрачати гроші на покупку ножів, мийте їх вручну. І хоча такий спосіб займає більше часу, результат такого догляду перевершить всі очікування.

Окремі ножі для різних видів продуктів

На кухні у всьому повинен бути порядок, і ножі тому не виняток. Щоб уникнути швидкого затуплення лез, радимо використовувати окремі ножі для різних видів продуктів.

До прикладу, якщо на кухні є необроблений кусок м’яса, який вимагає відділення сухожиль, кісток та інших частин, то ні в якому разі не можна його обробляти ножем для шинкування та нарізки. Для таких робіт потрібно використовувати обвалочний ніж, який призначений саме для обробки м’ясних туш. Використання такого кухонного інструменту дозволить уникнути затуплення леза та пошкоджень його поверхні.

Вчасно заточуйте ножі

Ще одним не менш важливим етапом догляду за ножами вважається їх своєчасне заточування. Працювати з тупим ножем важко та небезпечно. До того ж ви витратите набагато більше часу на готування, якщо ніж погано заточений.

Частота заточування леза безпосередньо залежить від того, як часто ви використовуєте ніж, а також те, з якого матеріалу зроблена обробна дошка. Значно скорочують термін служби ножів поверхні з металу, каменю та кераміки.

Заведіть звичку вчасно точити ножі. Працюючи з гострим ножем, ви не тільки заощадите свій час, але і виконаєте порізку всіх продуктів максимально якісно.

А щоб ножі прослужили вам якомога довше, важливо не тільки їх періодично заточувати, але і робити це правильно. Під час заточування потрібно витримувати певний кут: для кухонних ножів цей параметр коливається в межах 10-30 градусів.

А перевірити, наскільки гостро заточений ніж, завжди можна на помідорі. Якщо він дійсно гострий, овоч можна буде розрізати без особливих на те зусиль.

Дотримуючись цих простих рекомендацій, ви зможете набагато довше продовжити термін служби кухонних ножів.

01.10.2020


Переглядів: 200

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 987 від 22.10.2020p.
¤ 
8 важливих речей, про які вам рідко скажуть перукарі

8 важливих речей, про які вам рідко скажуть перукарі

1. Філірувальні ножиці підходять не всім Дуже часто перукарі запитують, філірувати чи ні волосся. Позитивну відповідь давайте тільки в тому випадку, якщо вас вже стригли філірувальними ножицями і вам після цього було зручно укладати волосся....

¤ 
Сівозміна на дачі

Сівозміна на дачі

Обробляючи ті самі культури на тому самому місці, господарі переконуються, що врожай з кожним роком зменшується. Це явище отримало назву ґрунтовтома. Досвід показує, що зняти його не можна навіть високою агротехнікою. Внесення мінеральних і органічних добрив, а також обробка ґрунту при беззмінних посівах лише частково відновлюють його родючість....

¤ 
Юрій Вознюк: відверто про те, що пов’язує з Ігорем Палицею та чому йде в мери*

Юрій Вознюк: відверто про те, що пов’язує з Ігорем Палицею та чому йде в мери*

Місцеві вибори вже не за горами – 25 жовтня рівняни обиратимуть голову об’єднаної територіальної громади. Простіше кажучи, за мера Рівного тепер голосуватиме і Квасилів. Яким буде майбутнє Рівного без Володимира Хомка, який дванадцять років керував містом, чи зможе використовувати потенційний міський голова власні важелі впливу, і склад нової Рівненської міської ради – хто у списках? Про це та більше ми поспілкувалися з кандидатом на посаду міського голови Рівного, народним депутатом України VII-VIII скликань Юрієм Вознюком. Розмова видалася насиченою: незручні запитання та відверті відповіді читайте нижче....

¤ 
Віталій Коваль – вибір простих людей*

Віталій Коваль – вибір простих людей*

Кандидат на посаду міського голови Рівного щотижня проводить десятки зустрічей у дворах міста....

¤ 
Волонтери “Рівне Разом” очистили від заростей арку на вході до парку Шевченка*

Волонтери “Рівне Разом” очистили від заростей арку на вході до парку Шевченка*

Ще тиждень тому голова ГО “Рівне Разом” Віктор Шакирзян звернув увагу на дерева, які виросли прямо на бетонній арці на вході у парк Шевченка. Тоді, голова “Рівне Разом” публічно звернувся до комунальників із проханням виконати їхню безпосередню роботу та очистити арку. Однак, пройшов тиждень, а реакції немає....





Найпопулярніші статті:

• Як позбутися шпори на п’яті [850] (2655)
• Бюджет і ми… [965] (2201)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (2155)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (2127)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (2125)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (2120)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (2104)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (2103)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (2082)
• Допомога під час карантину [967] (2075)
• Живи до ста! [965] (2066)
• Розшифровка аналізу крові: [841] (1999)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (1951)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (1904)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (1889)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (1868)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (1850)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (1778)

ТОП-15 свіжого номера:

• Віталій Коваль – вибір простих людей* (76)
• Сівозміна на дачі (75)
• 8 важливих речей, про які вам рідко скажуть перукарі (73)
• Тефтельки з сиром нашвидкоруч (73)
• Юрій Вознюк: відверто про те, що пов’язує з Ігорем Палицею та чому йде в мери* (72)
• «Рівне Разом» та Віктор Шакирзян – лідери електоральних уподобань рівнян* (71)
• Волонтери “Рівне Разом” очистили від заростей арку на вході до парку Шевченка* (68)
• Подбайте про здоров’я на весь рік (42)
• Якщо тріскаються губи, допоможе «золоте» масло (39)
• Густе волосся всього за місяць (38)
• Позбутися пігментних плям, мозолів та опіків допомагають помідори (38)
• Смакотерапія – оздоровлення смаком (38)
• Як підготувати малину до холодів (37)
• Що садити поруч з виноградом (35)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс