Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №990 від 12.11.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Листопад 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Грудень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Сир першою хай скуштує ваша кицька

Сир першою хай скуштує ваша кицька

Зі слів господарів цих домашніх чотириногих улюбленців, жодна кицька, яка себе поважає, не їстиме неякісного сиру, легко відрізнивши справжній від підробки. Чого не скажеш про людину, яка, купивши гарний на вигляд чи дешевий за ціною сир, нерідко має проблеми зі шлунком, а то й може опинитися в лікарні. Тож, аби не купитися на підробку, спробуємо запам’ятати, як нам її відрізнити від справжнього сиру, виготовленого лише з молока.

Якщо у разі натискання на твердий сир з нього виділяється рідина, знайте: продукт – прострочений. Це не стосується лише м’яких сирів на зразок бринзи. Якщо сир, який, полежавши 3 години без холодильника, наприклад, на столі, покрився крапельками вологи чи жиру, то в ньому напевне є олії. Купуючи сир, обов’язково перевіряйте термін придатності, хоча нині недобросовісні продавці товару по кілька разів перепаковують його, аби лише збути. Тож ліпше попрохати, аби шмат сиру вам відрізали від головки під час купівлі продукту. Щодо м’яких і плавлених сирків, то їх підробити неважко навіть у домашніх умовах. Наприклад, плавлений сир можна виготовити з відходів виробництва (забракований сир), а ще додати купу різних ароматизаторів, наповнювачів тощо. Тож обов’язково під час купівлі сирків зверніть увагу на етикетку, і на склад продукту зокрема. До слова, у відомому нам «класичному» плавленому сирку «Дружба» у складі мають бути сметана, молоко (або ще якісь молочні(!) продукти) і плавителі. Якщо там на етикетці зазначено ще якісь наповнювачі і Е-шки – не беріть сирок, обійдетеся без шлункових проблем. Якщо на сирку стоїть позначка ГОСТ – можна сподіватися, що він вироблений із якісної сировини. У сири, на етикетках яких бачимо «…виготовлено по ТУ», – найчастіше кладуть різні зовсім не сирні інгредієнти. М’який сир, куплений в магазині чи на ринку в господині, можна перевірити на наявність у ньому крохмалю (додають для маси), капнувши трішки йоду. Якщо продукт синіє – крохмалю таки досипали. Тепер щодо сиркової маси, такої популярної в дітей і дорослих. М’який сир передбачає у своєму складі натуральне молоко і бактерії, а ось сиркова маса – кіт у мішку, куди можна додати все, що заманеться. Тож ліпше придбати сир і додати в нього фрукти-ягоди на власний смак і розсуд. Якщо на поверхні м’якого сиру – нерівності чи сирні крупинки-зерна, є ймовірність, що продукт натуральний. Якщо сир має гладеньку поверхню – перед нами сирний продукт з різними домішками. І ще важливо звернути увагу на термін придатності: справжній м’який сир зберігається 36 годин. Якщо на упаковці вказано строк придатності 4-7 чи більше діб – продукт штучний, а отже, шкідливий. І насамкінець, куплений м’який сир дайте спочатку вашій киці – вона не помилиться однозначно.
12.11.2020


Переглядів: 228

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 992 від 02.12.2020p.
¤ 
На міжнародних змаганнях рівнянин встановив новий рекорд Європи

На міжнародних змаганнях рівнянин встановив новий рекорд Європи

Рівненський плавець Михайло Романчук на змаганнях “International Swimming League”, що відбулися 21 листопада в Будапешті (Угорщина) встановив новий рекорд Європи на дистанції 800 м вільним стилем....

¤ 
«Верес» здобуває перемогу у Краматорську

«Верес» здобуває перемогу у Краматорську

Рівняни на виїзді обігрують «Авангард» завдяки дублю Михайла Шестакова!...

¤ 
Гімалайський суперфуд: чим корисна обліпиха

Гімалайський суперфуд: чим корисна обліпиха

Обліпиха – традиційний лікувальний продукт китайської медицини і Аюрведи, і священний плід в Гімалаях. Її сезон – час скористатися всіма перевагами для здоров’я....

¤ 
Потрійне зіткнення: двох пасажирів та водія вантажівки госпіталізували

Потрійне зіткнення: двох пасажирів та водія вантажівки госпіталізували

На автодорозі «Городище-Рівне-Старокостянтинів» поблизу села Данчиміст Костопільського району 23 листопада сталася дорожньо-транспортна пригода з потерпілими....

¤ 
Агродопомога по-новому:

Агродопомога по-новому:

реєстр фермерів та онлайн-заявки

На аграрну галузь припадає близько 40?% виручки від українського експорту. Однак великі прибутки переважно отримують потужні агрохолдинги, які збувають зерно та олію. Натомість дрібні фермери, які займаються тваринництвом чи вирощують овочі, не можуть пробитись на великі ринки і потребують державної підтримки. На початку листопада Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який розширює держпідтримку сільгоспвиробників та створює Державний аграрний реєстр. Детальніше про зміни дізнався Центр громадського моніторингу та контролю....

¤ 
Що слід знати про COVID-тестування?

Що слід знати про COVID-тестування?

Пандемія коронавірусу набирає обертів, щодоби в країні фіксують по 12-13 тисяч нових випадків. Разом із збільшенням кількості інфікованих зростає і попит на тестування. В Україні роблять кілька видів тестів на COVID-19, їх можна пройти як безкоштовно, так і за гроші, дізнатись результат за день або чекати кілька тижнів. Центр громадського моніторингу та контролю зібрав усю важливу інформацію щодо COVID-тестування....





Найпопулярніші статті:

• Як позбутися шпори на п’яті [850] (3236)
• Розшифровка аналізу крові: [841] (2692)
• Бюджет і ми… [965] (2527)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (2476)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (2475)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (2473)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (2469)
• Допомога під час карантину [967] (2418)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (2402)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (2400)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (2386)
• Живи до ста! [965] (2335)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (2334)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (2236)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (2228)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (2204)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (2165)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (2049)

ТОП-15 свіжого номера:

• На міжнародних змаганнях рівнянин встановив новий рекорд Європи (121)
• Громада, район чи область: (111)
• Наукові відкриття і винаходи людства, які змінили світ до невпізнання (103)
• М’ясо по-французьки під соусом «Бешамель» (101)
• Чому краще купувати засоби для обличчя з помпою (96)
• Осінка (95)
• Дівчина із сумними веснянками (93)
• Як і коли обрізати багаторічні квіти на зиму (92)
• Вибори 2020. Післямова… (85)
• Агродопомога по-новому: (84)
• «Верес» здобуває перемогу у Краматорську (84)
• Що слід знати про COVID-тестування? (81)
• Гімалайський суперфуд: чим корисна обліпиха (81)
• Потрійне зіткнення: двох пасажирів та водія вантажівки госпіталізували (81)
• Картопляний сік зробить волосся здоровим та блискучим (80)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс