Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №994 від 10.12.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Паростки – їжа від старіння

Паростки – їжа від старіння

Один із засновників біоенергетики, лауреат Нобелівської премії Альберт Сен-Дьорді писав про чудодійні властивості паростків пшениці: «Я з дитинства був слабким і хворобливим. Безперервні застуди, загострення гастриту мучили мене все життя. Але з тих пір, як почав щодня з’їдати порцію паростків, перестав хворіти». А почав він їх вживати вже на 70-му році життя.

Цілющі властивості пророслої пшениці були відомі ще за 3 тисячі років до нашої ери. Їх називали еліксиром життя й застосовували як омолоджувальний засіб.

Сьогодні дієтологи рекомендують уживати літнім людям паростки не тільки пшениці, а й гороху, бобів, кукурудзи, проса, соняшнику. Паростки пшениці сприяють відновленню всіх життєво важливих функцій організму: поліпшують роботу травного тракту, печінки, серця, збільшують гостроту зору, допомагають позбутися зайвої маси тіла.

У чому секрет пророслого зерна?

Усі рослини й плоди ростуть і дозрівають під благодатними променями сонця, поглинаючи його енергію. Насіння й зерна накопичують її й щедро діляться з нами. Під час проростання зерна білки, жири й вуглеводи розпадаються, утворюючи легкозасвоювані цукри, жирні кислоти, амінокислоти та вітаміни. Зокрема, значно зростає вміст вітаміну Е, який активізує життєдіяльність організму й уповільнює процеси старіння, нейтралізуючи вільні радикали, що ушкоджують клітини. У їжу йде все зернятко – цілком зі своїми оболонками. А це й вітаміни групи В (кількість їх у паростках пшениці в 10 разів більша, ніж у зерні), й клітковина, яка активно виводить токсини з організму, «рятуючи» від багатьох хвороб травну систему, зокрема, запобігаючи виразці шлунка, поліпам, закрепам і т.ін. Крім пшениці, можна пророщувати й інші злаки та насіння: жито, овес, гречку, всі бобові культури, ячмінь, лущений соняшник, редиску, кукурудзу й навіть арахіс!

Як проростити зерна

1. Промийте холодною водою 50-100 г зерна (це добова норма для однієї людини, проте починати можна й з меншої кількості). 2. Те зерно, яке спливе, потрібно викинути – воно не проросте. 3. Насипте зерно в плоский скляний чи порцеляновий посуд шаром не більш як 2 см для забезпечення рівномірного проростання. Можна насипати або на марлю, або безпосередньо на дно посудини. Зверху накрийте марлею, залийте водою кімнатної температури до верхнього рівня зерна. 4. Поставте в тепле затемнене місце. 5. Стежте, щоб у зерні зберігалася волога, й хоча б один раз перемішайте його для рівномірного змочування водою й ефективного проростання. Проростання зерен до рекомендованих 1-3 мм відбувається приблизно за добу-дві, залежно від температури навколишнього середовища та якості зерна. Можна використовувати в їжу зерна, які ледь проклюнулися або навіть просто набряклі. Проростання відбувається не одночасно, і ті, які ще не проключилися, але вже набрякли, – не менш повноцінний продукт.

Це цікаво

• Паростки гречки мають легкий горіховий смак; підвищують рівень гемоглобіну, зміцнюють капіляри й стінки кровоносних судин. Особливо корисні вони за цукрового діабету, анемії, хвороб серця й гіпертонії, хронічних стресів та застуд.

• У паростках пшениці й жита багато мінеральних речовин. Вони допомагають легше переносити наслідки стресів, поліпшують стан шкіри й волосся, допомагають у разі захворювань травного тракту. І найголовніше – уповільнюють процес старіння.

• Паростки вівса дуже корисні в разі захворювань легень і органів травлення.

• Паростки соняшнику нормалізують кислотно-лужний баланс в організмі.

• У паростках бобових білка не менш як у м’ясі. Їхня цінність також у швидкому приготувати. Це дає змогу зберегти від руйнування вітаміни та інші корисні речовини. Досить протягом 3-7 хв прокип’ятити їх або просто додати в суп і залишити млоїтися.

• Паростки сочевиці стимулюють кровотворення, тому корисні за анемії й крововтрати.

Паростки сої містять повний набір амінокислот, потрібних людині. Це гарний засіб профілактики жовчнокам’яної хвороби. Крім того, паростки сої зменшують здатність згущуватися крові й позбавляють від надміру холестерину, запобігаючи серцево-судинним захворюванням.

10.12.2020


Переглядів: 1379

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 23.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21210)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17346)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14574)
• Допомога під час карантину [967] (14499)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14334)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14148)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14021)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13993)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13987)
• Живи до ста! [965] (13968)
• Бюджет і ми… [965] (13906)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13898)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13772)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13679)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13675)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13624)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13232)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13207)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (220)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (48)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (48)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (47)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (47)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (47)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (47)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (46)
• П’яний водій збив пішохода (34)
• Переходив дорогу і потрапив під авто (33)
• У Березному в ДТП постраждав неповнолітній пішохід (32)
• Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю» (32)
• У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (31)
• Постачали наркотики до колонії (31)
• У Вараському районі загинув мотоцикліст (30)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"