Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №996 від 24.12.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс незвичайного

Народні прикмети, традиції, звичаї і повір’я підкажуть, що можна і що не можна робити на Новий рік

Народні прикмети, традиції, звичаї і повір’я підкажуть, що можна і що не можна робити на Новий рік

Настання чарівного і улюбленого з усіх свят – Нового року – всі чекають з нетерпінням. В цей день відбуваються чудесні події і дива.

Тому напередодні бою курантів люди стають особливо забобонними, починають помічати і шукати пояснення кожній прикметі, прагнуть за допомогою новорічних обрядів і традицій зробити своє життя у новому році більш успішним і щасливим.

За довгий час свого існування свято Новий рік накопичило чимало звичаїв і традицій, багато з яких збереглися до наших днів і не втратили свою актуальність.

І це невипадково – люди зі століття в століття мріють про одне й те ж: про кохання і здоров’я, про сімейний добробут і фінансовий достаток, щастя і удачу. Досягти всього цього в прийдешньому році, залишити в минулому негаразди і проблеми допомагають новорічні традиції і звичаї.

Крім того, свято Новий рік має й певні заборони. Не можна порушувати їх, щоб не відлякати удачу.

Традиції і звичаї, прикмети погоди на Новий рік

• Однією з найпопулярніших новорічних традицій вважається обряд на залучення грошей. В новорічну ніч, щоб у наступному році гроші не переводилися, обізнані люди кладуть у праву кишеню чи під скатертину святкового столу купюри: гривні, долари і євро.

• За святковий стіл слід сідати в колі близьких і коханих людей, щоб здоров’я і добробут, любов і сімейне взаєморозуміння супроводжували протягом всього майбутнього року.

• Новорічний стіл обов’яз­ково накривають білою скатертиною, яка символізує очікування щасливих змін. Під нею ховають монетки, які притягують багатство, а на поверхні розставляють якомога більше делікатесів.

• У багатьох країнах існує традиція під Новий рік позбавлятися від старих речей. Так, наприклад, в Італії їх викидають на вулицю прямо з вікон, і в цьому обряді беруть участь навіть меблі.

• Тим, хто піклується про своє здоров’я, слід незадовго до настання півночі прийняти душ – вода володіє унікальними властивостями, які дозволяють позбавлятися від негативної енергії.

• За народними прикметами, якщо в новорічну ніч багато зірок на небі, це віщує хороший врожай ягід та грибів.

• У Новий рік сильний мороз і невеликий сніг – на врожай хліба.

• Якщо вранці 1 січня густий іній на деревах, – рік буде ситий, а інакше – голодний.

• Якщо новорічна ніч безмісячна і без зірок, то горох і сочевиця не вродять.

• Якщо 1 січня до обіду буде дощ, а після обіду ясно, то сівба буде пізня.

• День в Новий рік холодний і морозний – липень буде сухим і спекотним.

• Похмуро 1 січня – буде пшениця забруднена.

Прикмети у Новий рік – що можна і що не можна робити на свято Новий рік

• Не можна сваритися за новорічним столом – до нещастя.

• Розбитий у святкову ніч посуд принесе родині чвари і розбрат на цілих 12 місяців.

• Якщо в Новий рік порожньо в кишені – весь рік пройде у бідності і злиднях.

• Не рекомендується в перший день Нового року виконувати важку роботу – весь рік пройде без відпочинку.

• 1 січня не можна віддавати борги, оскільки тоді весь рік доведеться розплачуватися.

• В Новий рік не можна робити прибирання в будинку, особливо підмітати та мити підлогу, викидати сміття – це віщує збитки і втрати.

• На новорічне торжество потрібно обов’язково купити новий одяг, в іншому випадку в наступному році не буде удачі в особистому житті, ні в діловій сфері.

• Молода пара, яка давно зустрічається, повинна обов’язково поцілуватися під бій курантів – тоді їх почуття дуже ймовірно призведуть до весілля.

• Якщо дівчина мріє вийти заміж, вона повинна зробити новорічні подарунки семи малюкам. Це приверне енергетику сім’ї і допоможе в новому році знайти чоловіка.

• Якщо під бій курантів загадати бажання, то воно обов’язково збудеться.

• Багатий новорічний стіл – до достатку круглий рік.

• Той, хто багато чхає в ніч на 1 січня, за прикметами, буде щасливий в коханні.

• Чим більше людей привітати зі святом, тим більше удачі і добра повернеться в новому році.

• 1 січня продати першому покупцеві дуже дешево якийсь товар – до фінансової удачі в майбутній рік.

• Напередодні Нового року потрібно купити новий віник, прикрасити його кольоровою стрічкою і поставити в кут прутами вгору. Це приверне багатство і достаток.

• Якщо провести свято Новий рік незвично і цікаво, тоді й весь рік буде таким же. Адже за народними прикметами, як зустрінеш Новий рік – так його і проведеш.

Що краще не дарувати на Новий 2020 рік. Подарунки, які несуть в собі негативний зміст

Забобонні люди часто уникають таких подарунків. Від них варто утриматись, якщо ви прагнете порадувати близьких.

Передсвяткові дні обов’яз­ково проходять в пошуку відповідних подарунків для родичів, друзів, колег і знайомих. Як же хочеться вибрати не тільки оригінальну, але і корисну річ!

Вибираючи подарунок, не варто забувати про народні прикмети! Згідно з деякими з них, не всі подарунки є сприятливими.

Що не можна дарувати на Новий рік

Годинник

Такий подарунок не в пошані в багатьох країнах світу. Китайці вважають, що подарований годинник відлічує час до смерті людини. Ми, звичайно ж, не настільки педантичні, як мешканці Сходу, але і у нас цей подарунок не користується повагою: кажуть, що ця річ обіцяє швидку сварку.

?Ножі

Вважається, що такий подарунок принесе нещастя і сварки в будинок. Але вже якщо тобі подарували ніж, слід віддати дарувальнику монетку, щоб біда пройшла повз.

Шкарпетки

Кажуть, що жінці не варто дарувати коханому чоловікові шкарпетки, оскільки в них він може піти назавжди з дому. Але деякі представниці прекрасної статі примудрилися використовувати цю прикмету собі на благо. Вони підбурюють свекрух дарувати шкарпетки синам, щоб чоловіки якомога швидше вийшли з-під впливу матерів.

Книги

Народні повір’я свідчать про те, що не можна дарувати книги своїм коханим: такий подарунок обіцяє розставання. Також не варто дарувати книги сімейним парам. Цей презент нібито може спровокувати сварки і негаразди в сім’ї.

Перли

Ця прикмета прийшла до нас зі Стародавньої Греції, де вважали, що перлини – це сльози морських німф. Власне, тому подаровані перли є передвісником сліз.

Дзеркала

З дзеркалами в різних культурах пов’язано безліч прикмет і забобонів. Їх також часто використовують для ворожінь. Тому вважається, що такий подарунок може принести неприємності в будинок.

Посуд

У зв’язку з цим хочеться згадати традицію розбивати посуд на весіллі. Молодята роблять це, щоб залишити всі негаразди позаду. Якщо ти все-таки зважилася на подібний подарунок, слід обов’язково покласти що-небудь всередину. Ні в якому разі не можна дарувати порожній посуд, це обіцяє безгрошів’я.

Тварини

Не варто дарувати тварин без попередньої згоди майбутніх господарів. Якщо тварина – бажаний подарунок, варто взяти за нього символічний викуп (монету або дрібну купюру). Інакше, за повір’ями, звір не зможе знайти собі місця в новому будинку, нібито він буде шукати дорогу до колишнього господаря.

Тапочки

Ця прикмета користується популярністю у сільській місцевості. Забобонні люди вважають, що такий подарунок віщує довгу хворобу і навіть смертельний результат. Особливо негативно вони відносяться до тапочків білого кольору.

Краватка

Вважається, що такий подарунок «прив’язує» дарувальника до майбутнього власника речі. Якщо вже і дарувати краватку, то нехай це буде метелик!

Основні правила, щоб бажання здійснилися на 100%

Новий рік – період буму на численні бажання. Чому саме в Новий рік такий ажіотаж? Та тому, що в цей період час як би обнуляється. Вся ця щаслива суєта йде по всьому світу. Чарівна енергетика на піку. Саме тому новорічний час найкращий для загадування своїх найпотаємніших бажань.

1. Як би дивно це не звучало, але для початку визначтеся зі своїми справжніми бажаннями

Зробити це просто. Для цього уявіть собі, що того, чого ви бажаєте, у вас ніколи не буде. Ну не збудеться це бажання у вас і все. Наприклад, ви хочете навчитися шити. Уявіть, що ви ніколи не потрапите на курси крою і шиття. Ну не буде у вас цієї можливості в житті. Уявили? Тепер поживіть із цією думкою днів зо два-три. Що ви будете відчувати? Чи щемить сердечко від болю, що бажане не збудеться? Чи відчуваєте ви смуток? Якщо так, то ви бажаєте серцем. І тільки такі бажання, що йдуть з глибини душі (з серця) виконуються на 100%. Все інше – сміття.

2. Потрібна конкретика

Наприклад, якщо часто говорити ось такі слова: «Я дуже хочу свій кут, нехай маленький, але свій». Бажання неодмінно збудеться.

Якщо мова йде про квартиру, то яку, де, скільки кімнат, яка площа кожної кімнати, які сусіди, який вид з вікна, як далеко від зупинки і т. д. Якщо бажаєте машину, то якої марки, автомат чи механіка, в якому кольорі, з якими функціями і т. д.

3. Табу на частку «не»

Кажуть, що Всесвіт заперечення не сприймає. Тобто загадане «не хочу хворіти», вона сприймає як «хочу хворіти». Відповідно, часті жіночі бажання: «не хочу працювати, як кінь», «не хочу рано старіти», «не хочу, щоб улюблений зраджував», прочитайте без цієї підступної частки і самі зрозумієте, чому до цих пір працюєте на ненависній роботі; старієте не по днях, а по годинах; а улюблений походжає наліво.

4. Запишіть свої бажання

Так Всевишнім виконавцям бажань буде легше сконцентруватися. В іншому випадку ваші бажання просто загубляться в хаотичному потоці власних думок.

5. Мрійте і частіше візуалізуйте бажане

Це як в ресторані потрібно частіше нагадувати зайнятій офіціантці про замовлення, щоб його принесли швидше. Так і з бажаннями. Якщо не будете настирливими, станете в кінець черги.

6. Вірте

Кожною клітинкою будьте впевнені в тому, що ваше бажання здійсниться не дивлячись ні на що. Без віри не буде результату, як би ви не старалися.

На що звернути увагу саме в Новий рік

1. Новий рік – це смачне, ситне застілля і річки спиртного. Ні в якому разі не вимовляйте свої бажання після вживання алкоголю. Коли людина п’яна – вона взаємодіє з низькими енергетичними вібраціями, і ваші бажання «дійдуть» або в спотвореному вигляді, або не дійдуть зовсім.

2. Намагайтеся встигнути загадати бажання (записати) до 12 ночі, щоб під час хвилюючого бою курантів ще раз у голові вимовити всі «хотілки».

3. Вже з 1 січня намагайтеся жити так, як ніби всі ваші бажання збулися. Тут знову-таки важливу роль відіграє віра. Без неї нікуди.

24.12.2020


Переглядів: 1284

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21175)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17327)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14556)
• Допомога під час карантину [967] (14479)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14314)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14129)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14002)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13975)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13964)
• Живи до ста! [965] (13949)
• Бюджет і ми… [965] (13886)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13880)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13753)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13661)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13656)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13603)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13214)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13186)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (412)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (66)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (66)
• Тонкощі заварювання кави (63)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (62)
• Небезпека вологих серветок (59)
• Пиріг «Чорний ліс» (58)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (58)
• Особливості вживання видів води (56)
• Часникові стрілки корисніші за часник (55)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (54)
• А ваш шампунь безпечний? (51)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (51)
• Нецукровий діабет (47)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (39)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"