Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1029 від 19.08.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Як заготовити на зиму домашній ароматний чай з листя малини

Як заготовити на зиму домашній ароматний чай з листя малини

Про корисні властивості чаю з малиновим варенням всі ми добре знаємо з дитинства. Ось чому у справжніх дачників такі заготовки в осінньо-зимовий період завжди під рукою. Але чому б не заготовити на зиму безпосередньо саме листя малини? Ніколи не замислювалися про це? Давайте розбиратися!

Ферментований малиновий чай з листя

Так само як і у випадку зі звичайним листовим чаєм, який ми купуємо в магазинах, для максимального збереження корисних властивостей малинового листа його необхідно ферментувати.

Збирати листя малини слід невеликими порціями протягом усього періоду вегетації, з весни до вересня, й одразу ж переробляти за наведеною нижче схемою. При такому підході ви не здійсните негативного впливу на розвиток кущів.

До речі, кращий чай виходить з листя, зібраного до початку цвітіння.

Етапи ферментації в домашніх умовах виглядають наступним чином:

1. Зірване листя розкладіть в один шар на горищі або під навісом, щоб до нього не було доступу прямих сонячних променів, і підв’яльте його протягом 12 годин.

2. Перекладіть сировину в целофанові пакети, щільно примніть і відправте ще на 24 години в морозильну камеру.

3. Сировину перекрутіть на м’ясорубці, використовуючи сітку з найбільшими отворами в наборі, і складіть її в емальований або керамічний посуд (також підійде нержавіюча сталь).

4. Зверху провернуту масу притисніть пресом (зручно використовувати перевернуту тарілку), поставте на неї вантаж і щільно накрийте вологим лляним рушником. У домашніх умовах зручно використовувати скляну банку з водою.

5. Заготівлю приберіть в притінене місце з кімнатною температурою (близько +22 C). Періодично зволожуйте рушник, він не повинен повністю висихати.

6. Через 2-3 доби можна переходити до сушіння малинового чаю. дійшовши до кондиції сировина починає виділяти насичений малиновий аромат.

Сушити листя зручно на деці в духовці. Також для сушіння можна використовувати звичайну сковорідку або електросушарку в режимі сушіння зелені (+35...+40 C).

Як зберігати ферментований чай

Зберігати саморобний чай перший час рекомендується в полотняних дихаючих мішечках. Бажано починати заварювати його не раніше, ніж через місяць після приготування.

Далі ви можете пересипати готовий продукт в скляні банки або в красиві металеві коробки з-під покупного чаю або продовжувати зберігати його в мішечках з натуральної тканини.

У сухому захищеному від прямих сонячних променів місці ферментований чай з листя малини може зберігатися протягом 2 років.

Навіщо ферментують чай

Якщо ви просто візьмете і просушите сировину, розклавши її рівним тонким шаром на газетах або відразу прибравши в духовку, то на виході отримаєте насичений трав’яний аромат – начебто п’єте чай зі скошеного сіна.

Зовсім інший ефект виходить при ферментації. Такий чай максимально вбирає в себе всі аромати рослини, з якої він був приготований. Взимку ви будете пити гарячий напій, відчуваючи натуральний насичений смак малини. Це вам не який-небудь чайний ароматизатор, ідентичний натуральному.

Експериментуйте: почніть з ферментації листя малини, пробуйте заготовлювати листя груші, яблуні, смородини і персика. Міксуйте готові склади, домагаючись неперевершеного фірмового аромату!

19.08.2021


Переглядів: 1006

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21172)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17326)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14555)
• Допомога під час карантину [967] (14479)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14313)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14127)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14001)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13974)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13963)
• Живи до ста! [965] (13948)
• Бюджет і ми… [965] (13884)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13878)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13751)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13660)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13655)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13601)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13213)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13185)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (371)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (66)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (64)
• Тонкощі заварювання кави (61)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (60)
• Небезпека вологих серветок (58)
• Пиріг «Чорний ліс» (58)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (57)
• Часникові стрілки корисніші за часник (53)
• Особливості вживання видів води (53)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (51)
• А ваш шампунь безпечний? (49)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (47)
• Нецукровий діабет (45)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (37)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"