Готувати порошок дуже просто. Треба ретельно вимити фрукти (мандарини, апельсини або лимони), зняти шкірку (мандарини можна просто полупити, а з апельсинів та лимонів шкірку зрізати). Далі покласти на рушничку біля батареї, щоб шкірки добре висохли.
Потім скласти у щільний пакет і трохи потовкти молотком для відбивних. А далі змолоти у кавомолці, щоб вийшло дрібно або з крупинками.
Цитрусовий порошок виходить дуже ароматний! Його треба зберігати у баночці, яка щільно закривається. Можна ще додати ванілі. При додаванні у тісто або крем, порошок додає йому гарного золотавого кольору і неймовірний аромат.
Якщо готувати порошок зі шкірок мандаринів, білу м’якоть можна не обрізати. Після висушування вона не гірчить – перевірено! Вона трошки менш ароматна, але дає тісту (особливо дріжджовому) дуже красивий колір.
А шкірку з лимонів та апельсинів краще обрізати, а потім сушити.