Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1066 від 05.05.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"



  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2022p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Травень 2022p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Що краще використовувати для випічки: соду чи розпушувач

Що краще використовувати для випічки: соду чи розпушувач

Секрет пишної, пористої і смачної випічки не завжди полягає в добре збитих яйцях, просіяному борошні або уміннях господині. Щоб текстура готового виробу вийшла м’якою і ніжною, тісту потрібно трохи «магії», а точніше, вуглекислого газу. На допомогу прийде знайомий всім розпушувач. Чи вийде приготувати смачну випічку без нього, в яких пропорціях замінювати розпушувач содою, скільки чайних ложок відміряти для успішного результату – розповімо в нашій статті.

Що таке розпушувач і навіщо він потрібен

Перш за все, розпушувач (друга його назва, часто зустрічається в рецептах, – пекарський порошок) – це харчова добавка, яка використовується у виробництві випічки і кондитерських виробів. По виду розпушувач нагадує білий сипучий порошок. Його природа – хімічна, а до складу, зазвичай, входить три компоненти:

сода (гідрокарбонат натрію);

кисла сіль;

нейтральні інгредієнти (борошно, різні види крохмалю).

При тепловому впливі з соди виділяється необхідний для пишності випічки вуглекислий газ. Але, на жаль, вже при 90 °C сода перестає працювати. На допомогу приходить кислий компонент (кисла сіль). Вступаючи в реакцію з содою і змішуючись з іншими інгредієнтами випічки, вона продовжує процес реакції, тому виділення вуглекислого газу не припиняється.

Нейтральні інгредієнти в складі пекарського порошку потрібні для того, щоб загальмувати виділення газу до безпосереднього початку випічки. Розпушувачу потрібен додатковий відчутний обсяг – це допомагає в точності підрахунку інгредієнтів при замішуванні тіста. Саме тому в складі ви можете виявити крохмаль або борошно. Пам’ятайте, що у різних виробників склад розпушувача може відрізнятися.

Сода – гідна альтернатива розпушувача

Господині, яким вже набрид у використанні промисловий пекарський порошок для своєї домашньої випічки, ставлять собі питання, чи можна замінити розпушувач содою? Так, але пропорції цих «кулінарних помічників» не будуть однаковими. Для зручності вкажемо пропорції не в грамах, а у звичних чайних ложках.

Співвідношення: 1 чайну ложку соди можна замінити 2 чайними ложками магазинного розпушувача.

Сода надасть тісту потрібну текстуру, але якщо з нею переборщити, смак і колір випічки може змінитися не в кращу сторону.

Якщо ви з якихось причин не хочете використовувати розпушувач, його сміливо можна замінити содою, але хімічна природа цієї добавки залишиться незмінною. До речі, біологічний розпушувач – це дріжджі. Вони забезпечують рихлість тісту за рахунок бродіння цукрів.

Тепер ви знаєте, в якій пропорції замінити розпушувач содою. Але пам’ятайте: для того, щоб нівелювати своєрідний смак соди і запустити хімічний процес вивільнення вуглекислого газу, її необхідно погасити оцтом, мінералкою або лимонним соком.

Якщо ви гасите соду оцтом, то пропорції наступні: 1 частина оцту до 2 частин соди.

Гасіння соди в столовій ложці і подальше додавання отриманої суміші в тісто, на жаль, не дуже ефективне. Цей спосіб вже застарів. Весь вуглекислий газ за секунду випаровується, так і не діставшись до борошна та інших інгредієнтів майбутнього кексу або пирога. Не бійтеся застосовувати розпушувач як альтернативу соді: він нешкідливий і простий у використанні.

05.05.2022


Переглядів: 175

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1068 від 19.05.2022p.
¤ 
Викрили на незаконному перевезенні бурштину-сирцю

Викрили на незаконному перевезенні бурштину-сирцю

Днями під час патрулювання селища Володимирець на вулиці Поліській у поле зору екіпажу сектору реагування патрульної поліції відділення №1 (смт Володимирець) Вараського ВП потрапив автомобіль «ВАЗ-2101», водій якого під час виконання повороту не увімкнув відповідний покажчик....

¤ 
Свій до свого по своє

Свій до свого по своє

Це гасло західноукраїнських товаровиробників двадцятих років минулого сторіччя сьогодні, як ніколи, актуальне. Підтримка і розвиток місцевих підприємств є дуже необхідними в наш час. Це додаткові робочі місця, зарплати, гроші в бюджети усіх рівнів, наповнення пенсійного фонду....

¤ 
Виробник овочевих консервів з Рівненщини не збавляє обертів

Виробник овочевих консервів з Рівненщини не збавляє обертів

Під час війни місцеве підприємство «Щедра нива» працює на максимальній потужності. Постачає на український ринок якісні консерви горошку, кукурудзи, квасолі....

¤ 
«Аграрії, ЗСУ та критична інфраструктура першочергово забезпечуються пальним», - – Віталій Коваль

«Аграрії, ЗСУ та критична інфраструктура першочергово забезпечуються пальним», - – Віталій Коваль

Відбулася селекторна нарада під головуванням начальника Рівненської ОВА Віталія Коваля та за участі голів районних адміністрацій, територіальних громад....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (14753)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (13092)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (10800)
• Допомога під час карантину [967] (10745)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (10590)
• Живи до ста! [965] (10256)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (10190)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (10185)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (10119)
• Бюджет і ми… [965] (10109)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (10077)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (10056)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (9989)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (9978)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (9945)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (9752)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (9535)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (9491)

ТОП-15 свіжого номера:

• Марафон на виживання… (84)
• «Аграрії, ЗСУ та критична інфраструктура першочергово забезпечуються пальним», - – Віталій Коваль (43)
• Незвичайні способи використання звичайної крейди в господарстві (42)
• Викрили на незаконному перевезенні бурштину-сирцю (41)
• Печена картопля (40)
• Свій до свого по своє (40)
• Як за допомогою невеликої порції піни для гоління очистити пральну машину та прибрати всі неприємні запахи (40)
• Виробник овочевих консервів з Рівненщини не збавляє обертів (39)
• Рецепт чистячого засобу, який дозволить вимити не тільки підлогу (39)
• Навіщо додавати чорний мелений перець у пральну машину? (39)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс