Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1102 від 26.01.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Травень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс здоров'я

Рейтинг напоїв за ступенем похмілля на наступний день

Рейтинг напоїв за ступенем похмілля на наступний день

1 місце (найсильніше похмілля) – коктейлі з газованою водою

«Ром-кола», «горілка – кола», всілякі варіанти сиропів з шампанським, відкривають двері в огидну країну похмілля, набагато швидше за всіх інших. Так як напої такого роду самі по собі досить солодкі, то випивають їх багато. Діоксид вуглецю («бульбашки»), завдяки якому напій стає газованим, додають гарантії наявності похмілля на ранок.

2 місце – солодкі коктейлі

При інших рівних, при вживанні напоїв на кшталт «Піна Колади» і «Мартіні з вишневим соком» теж будьте готові з ранку просити розсолу. Причина прихована в їх смаку. Алкоголь ви часто не відчуваєте і можете випити досить багато таких напоїв. Особливо небезпечні подібні «експерименти» в нічних клубах.

3 місце – шампанське, ігристі вина

Причиною цьому – все ті ж «бульбашки», через які спирт швидше потрапляє в кровотік. Однак напій в чистому вигляді менш небезпечний, ніж всі варіанти коктейлів на його основі.

4 місце – бурбон

Дослідник Дамаріс Рохсеноу з Університету Брауна і його колеги встановили, що в бурбоні в 37 разів більше шкідливих сполук, ніж у горілці. Серед них такі небезпечні речі, як ацетон, ацетальдегід, дубильні речовини та фурфурол.

5 місце – бренді

Експерти Національного центру Лондона, які спеціалізуються на неврології та нейрохірургії, за підсумками досліджень зробили висновок про збільшення шкідливих речовин зі збільшенням терміну витримки напою. А невитриманий бренді нерідко виявляється просто неякісним – в особливій групі ризику ті напої, які продаються в неспеціалізованих торгових точках.

6 місце – віскі

Віскі складається не тільки зі спирту і води, але і містить безліч всіляких добавок, олій. Ці «інгредієнти» дають навантаження на печінку, а також роблять похмілля більш важким. До слова, у токсикологів віскі вважається алкоголем того ж класу, що і неякісний самогон.

7 місце – абсент, самбука

Ще одні «рекордсмени» за рівнем шкідливих сполук. Однак у них є невелика своєрідна перевага перед віскі. У якийсь момент вечора ці напої банально набридають – самбука починає здаватися нудотно, а від абсенту у присутніх починає дерти в горлі. Всьому виною реакція сполук, які є в складі абсенту і самбуки, на нагрів. Адже обидва ці напої найчастіше підпалюють перед вживанням. І так – у якусь мить і це «шоу» стає нецікавим.

8 місце – ром

Найбільш «безпечним» видом рому є світлий. Далі – золотистий, і вже на останньому місці – темний. Вся справа в кількості шкідливих добавок. Однак складність складу ніяк не впливає на частоту підробок: підробляють всі види.

9 місце – джин

В цьому напої, так само як і будь-якому іншому, потрібно дивитися на склад настільки ж уважно, як і на термін придатності кефіру. Одна найменша помилка може обернутися огидними наслідками. Варіацій рецепта існує безліч, проте потрібно звернути увагу на вид спирту, який використовується в напої: чим вище якість – тим краще (в ідеалі – ступеня «альфа», в крайньому разі – «люкс»). Крім того, в ньому повинні бути «екстракти натуральних» (далі залежить від фантазії виробників – від ягід до частинок дерев).

Останнє місце – горілка

Знову ж таки, ми говоримо про горілку високої якості, склад якої зводиться практично до двох складових – спирту високої якості і води. Все інше, на жаль, горілкою можна назвати насилу. «Отрута» – ось, мабуть, найкраще найменування продукту з довгим складом і безліччю хімічних сполук в неї.

26.01.2023


Переглядів: 638

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1167 від 01.05.2024p.
¤ 
Як правильно розріджувати кров?

Як правильно розріджувати кров?

Стежити за в’язкістю крові дуже важливо, адже хоч «густа кров» не класифікується як клінічний стан, вона може сприяти ризику формування тромбів. Для визначення в’язкості крові необхідно здати аналіз крові, хоча деякі симптоми також можуть вказувати на цю проблему....

¤ 
Бурштин та гвинтівку вилучили здолбунівські поліцейські

Бурштин та гвинтівку вилучили здолбунівські поліцейські

Санкціонований обшук у господарстві 22-річного жителя села Ільпінь поліцейські за процесуального керівництва окружної прокуратури провели 19 квітня....

¤ 
На Рівненщині запрацює школа у лікарні

На Рівненщині запрацює школа у лікарні

На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв. Освітній осередок, розташований в Рівненській обласній дитячій лікарні, де будуть навчатись маленькі пацієнти, які вимушені довгий час перебувати на лікуванні. Нині ідуть ремонті роботи в навчальному просторі та формують колектив вчителів та вихователів. Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін....

¤ 
Кличко: «Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів»

Кличко: «Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів»

Кияни, які взяли участь в благодійному забігу на Трухановому острові та аукціоні зі збору коштів на дрони, зібрали понад 3 мільйони гривень. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21290)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17411)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14630)
• Допомога під час карантину [967] (14548)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14379)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14200)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14076)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14045)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14044)
• Живи до ста! [965] (14016)
• Бюджет і ми… [965] (13955)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13950)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13827)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13731)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13726)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13665)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13286)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13257)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко: «Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів» (529)
• Бурштин та гвинтівку вилучили здолбунівські поліцейські (83)
• Чилбир – яйця по-турецьки (83)
• Їхав п’яним за кермом: загинула 19-річна пасажирка (82)
• Чому залізний купорос не варто використовувати на ділянці навесні? (82)
• 12 кращих джерел вітаміну Е: чиста шкіра, добрий зір, міцний імунітет та збереження молодості (80)
• Як правильно розріджувати кров? (79)
• У Рівному нарешті впорядкують вуличну торгівлю на вулицях Шевченка та Базарна (77)
• Вітамін D і не тільки: популярні добавки, які можуть бути небезпечними для вашого серця (76)
• Лікарі назвали фрукт, який стає кориснішим після термічної обробки (75)
• На Рівненщині запрацює школа у лікарні (75)
• Переваги паперових форм для пасок (73)
• Що не варто чистити харчовою содою? (73)
• Ефективний спосіб збільшити горіння свічки (69)
• Які шкідники бояться чорнобривців? (69)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"