Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1148 від 07.12.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Травень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс здоров'я

Риба чи м’ясо:

Риба чи м’ясо:

що корисніше для здоров’я за рівнем білка та мікроелементів?

Білок: суть здорового харчування? Білок, один з основних макроелементів разом із жирами та вуглеводами, є будівельним матеріалом для клітин організму. Він складається з амінокислот, необхідних для зміцнення м’язів та покращення травлення. Коли доходить до вмісту білка, м’ясо дає бій рибі.

М’ясо. Куряча грудка, одна з найбільш білкових м’ясних страв, містить 27 г білка на 80 г продукту. Це робить її ідеальним вибором для тих, хто прагне збільшити м’язову масу та покращити свою фізичну форму.

Риба. Тунець, що є одним із найбільш білкових морепродуктів, містить 25 грамів білка на 80 грамів продукту. Це високий показник, хоч він і поступається курці.

Крім того, м’ясо збагачене еластином, який робить шкіру пружною та блискучою, надаючи їй молодості та здорового вигляду.

Жири: якість важливіша за кількість?

Червоне м’ясо має вищий вміст насичених жирів порівняно з рибою. Однак тут слід врахувати різницю у типах жирів.

М’ясо. Насичені жири в м’ясі можуть підвищити рівень холестерину в крові, що може спричинити серцево-судинні захворювання.

Риба. Омега-3 жирні кислоти, що збагачують рибу, знижують ризик серцевих захворювань, покращують зір та допомагають боротися зі стресом та депресією. Лідером за вмістом цих кислот є лосось.

Висновок: що корисніше для здоров’я?

Обидва продукти мають свої переваги. Риба перетравлюється швидше, містить менше калорій і багата на корисні речовини, такі як Омега-3. Однак м’ясо є чудовим джерелом цінних мікроелементів, таких як цинк, залізо та вітамін B12.

Найкращим рішенням є не відмова від одного з них, а розумне поєднання в раціоні. Лікарі рекомендують вживати рибу 2-3 рази на тиждень, а червоне чи біле м’ясо – 3-4 рази на тиждень. Цей баланс забезпечить організм усіма необхідними поживними речовинами та сприяє підтримці здоров’я та життєвої активності.

У результаті в питанні про рибу або м’ясо перемагає розумний підхід: різноманітне харчування, багате на білок і низьке за насиченими жирами, є ключем до здорового способу життя.

07.12.2023


Переглядів: 228

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1168 від 02.05.2024p.
¤ 
Прості звички для нормалізації рівня холестерину

Прості звички для нормалізації рівня холестерину

Про шкоду холестерину чули всі – він може стати причиною атеросклерозу та ниркової недостатності, підвищує ризики інсульту та інфаркту....

¤ 
Зіткнення мотоцикла із мікроавтобусом

Зіткнення мотоцикла із мікроавтобусом

Автопригода сталася близько 16 години 28 квітня між селами Яблунне та Велике Поле Рівненського району....

¤ 
Рівненщина отримала статус партнера Союзу балтійських міст

Рівненщина отримала статус партнера Союзу балтійських міст

Рівненська область стала партнером Союзу балтійських міст (UBC). Рішення прийняли під час останнього засідання об’єднання у Ризі. Про це повідомив голова Рівненської ОВА Олександр Коваль....

¤ 
В обласній «молодіжці» відкрили оновлений молодіжний простір «НОТА»

В обласній «молодіжці» відкрили оновлений молодіжний простір «НОТА»

У Рівненській обласній бібліотеці для молоді відбулося офіційне відкриття оновленого Молодіжного простору «НОТА», який діє в рамках програми «Молодь як провідник української національної ідентичності» – «Мріємо та діємо». Вона спрямована на розвиток та підтримку молоді в Україні та реалізується за підтримки іноземних партнерів IREX та USAID....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21294)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17417)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14633)
• Допомога під час карантину [967] (14550)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14383)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14203)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14082)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14050)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14049)
• Живи до ста! [965] (14020)
• Бюджет і ми… [965] (13958)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13951)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13831)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13736)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13731)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13668)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13286)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13261)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному територію медзакладів освітлять найсучаснішим обладнанням (80)
• Бамбл-тірамісу (45)
• Чому краще випікати паски в паперових формах, а не в металевих? (44)
• Прості звички для нормалізації рівня холестерину (39)
• Зіткнення мотоцикла із мікроавтобусом (38)
• Фольга чи рукав: у чому запікати продукти, щоб було корисніше? (37)
• Рівненщина отримала статус партнера Союзу балтійських міст (36)
• В обласній «молодіжці» відкрили оновлений молодіжний простір «НОТА» (35)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"