Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №229 від 02.03.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Протистояння

Хвиля протесту - вулицями Рівного

Хвиля протесту - вулицями Рівного

Перевізники провели попереджувальний страйк

Минулого понеділка відбувся загальнообласний страйк перевізників Рівненщини. Як повідомив голова Рівненської профспілки таксистів України Олег Поліщук, акція як автопробіг за участю майже 300 автобусів пройшла вулицями обласного центру - Київською, Соборною та Млинівською.

За словами голови правління громадської організації «Спілка водіїв» Сергія Овчиннікова, цей страйк - попереджувальна форма протесту перевізників, яка проводитиметься з метою припинення проведення конкурсів на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування до врегулювання порядку його проведення через ухвалення Закону України «Про автомобільний транспорт» у новій редакції. Зокрема, з набранням чинності цього закону Міністерство транспорту та зв'язку визначатиме марки автобусів, якими перевізникам зможуть надавати послуги громадянам.

Місцева влада, зі слів Олега Поліщука, проігнорувала вимоги страйкарів. У телефонній розмові з ним заступник голови Рівненської обласної держадміністрації Степан Жданюк відмовився зустрітися зі страйкарями. Перевізники обурені таким ставленням до них з боку влади і готуються розпочати безстроковий страйк.

02.03.2006Інформаційний відділ ГО «Спілка водіїв»

Думка з приводу

Натомість, начальник управління економіки та транспорту Рівненської ОДА Ігор Грубий вважає, що конкурс проводився відкрито й прозоро. За його словами, коли порівнювалися транспортні засоби 1996 року випуску та 2005-го, то перевага надавалася власникам останніх. Так само оцінювалася й кількість місць. Переможцями визнавалися ті підприємці, котрі надали на розгляд комісії «буси», в яких кількість сидінь не менша двадцяти. Яким буде подальший перебіг подій - покаже час. У всякому разі перевізники не полишають наміру вдатися до подальших акцій протесту.



Рівне-Ракурс №10 від 02.03.2006p. 
На головну сторінку