Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №461 від 12.08.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На “гарячому”

Коні мили сонце

Нещодавно працівники штабу УМВС України в Рівненській області затримали на “гарячому” двох чоловіків (коней, - як їх називають у народі), які незаконним способом добували бурштин. Ними виявилися безробітні жителі села Пугач Сарненського району.

- Працівники міліції вилучили у копачів близько півкілограма “сонячного каміння”, мотопомпу кустарного виробництва та автомобіль. Підозрювані наразі спілкуються з правоохоронцями, - розповідає в.о. начальника ВЗГ УМВС України в Рівненській області Інна БЕРЕ-ЗО-В-СЬКА.

Зі слів організатора незаконних видобутків, 40-річного Андрія, за тисячу доларів він придбав двигун та зробив мотопомпу. Проте сказав, що на цю справу наважився вперше. Тим часом у смт Клесів в урочищі “Азалія” не залишилося вже “живого” місця від незаконних дій бурштинокопачів. Ґрунт став настільки розмитим, що навряд чи найближчі роки зможе там відродитися природна краса, на яку багатий поліський край.

Андрій виховує п’ятьох дітей віком від 7 до 16 років. Повертаючись з урочища, працівники міліції помітили ще четверо чоловіків, які метушилися біля мотопомпи. 37-річний Олександр розповів працівникам міліції, що вони не мали на меті видобувати бурштин, а лише випробовували обладнання. Втім, Олександра та його спільників доставили до міліції.

Куди саме мав потрапити бурштин-сирець - з’ясовують працівники Сарненського райвідділу міліції.

12.08.2010Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 12.08.2010p. 
На головну сторінку