Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №230 від 09.03.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

«Біла ворона» з мотоциклами і каскадерами

Аби побачити виставу, глядачі навіть східці позаймали

Рівненському облмуздрамтеатру не звикати до аншлагів - шостого березня зал був переповнений бажаючими побачити першу українську рок-оперу, яка завітала у місто лише на один вечір. Її популярність передбачили ще до прем’єри, адже всі покази за участі таких відомих акторів, як Богдан Бенюк, Наталія Сумська і Анатолій Хостікоєв набувають чималої слави.

Якщо звернутися до історії створення “Білої ворони”, яка розповідає про подвиг відважної дівчини Жанни д’Арк, то написана вона ще в 1989 році поетом Юрієм Рибчинським та композитором Геннадієм Татарченком. Але вперше її побачили напередодні проголошення Незалежності України, після “горбачовських перетворень”. Прогримівши в рідній країні, рок-опера “Біла ворона” вирушила підкоряти сусідні держави і встигла побувати в Німеччині, Австрії та багатьох інших театрах світу. Лучшие мотосалоны Украины

В переддень жіночого свята завітала вона і в Рівне. Дістати квитки в день показу було складно, адже їх розкупили раніше. Коли погасли вогні у залі і увімкнули прожектори, глядачі завмерли в очікуванні. Вистава таки дійсно вражала своєю масштабністю: величезні декорації були змонтовані на металевих підставках, костюми, створені за участі найкращих дизайнерів, і чудова гра акторів. Надовго запам’ятається поціновувачам високого мистецтва незвичайне вкраплення в історичну канву театрального дійства сцени з каскадерами на мотоциклах. Та й сценарій із сучасним аранжуванням заслуговує особливої похвали.

Це не перша вистава, яку ставлять Бенюк і Хостікоєв, які, до речі, є кумами. Але саме “Біла ворона” є проявом тієї свободи творчості, про яку мріють наші актори.

09.03.2006Наталія Морозюк



Рівне-Ракурс №10 від 09.03.2006p. 
На головну сторінку