Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №464 від 02.09.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

В області побільшало дитсадків

У цьому році відкрили 20 додаткових дитячих садочків: два в Острозькому районі, три - у Костопільському та 15 - у Березнівському.

Ми потрапили у десяточку

Навчальні заклади І-ІІІ ступенів укомплектовані ПК-технікою стовідсотково. До того ж 63 заклади мають по два комп’ютерних комплекси. Школи І–ІІ ступенів забезпечені комп’ютерами на 70 відсотків. 96 відсотків ЗОШ підключено до мережі Інтернет. З такими показниками, визначилися в Міністерстві освіти та науки України, Рівненщині місце у десятці кращих областей.

Пенсіонери не дають молоді працювати

Через бажання попрацювати довше людей, які офіційно вважаються на пенсії, молоді вчителі не мають роботи. За статистикою у школах Рівненщини працює 45% вчителів з досвідом роботи - 20 років і лише 9% зі стажем до трьох років. “Молоді фахівці, які нещодавно закінчили інститут не можуть набути професійного досвіду, бо мають проблему із працевлаштуванням”, - пояснює начальник обласного управління освіти Іван ВЄТРОВ.

Азарову не подобається керівництво РОДА

Прем’єр-міністр України Микола Азаров досить нещадно критикує владу Рівненщини за ситуацію навколо школи у Познані Рокитнівського району. Рішенню Кабміну щодо виділення з державного резервного фонду 28 мільйонів гривень на будівництво школи у селі Познань передувало незадоволення прем’єра роботою ОДА. За словами Азарова, батьки дітей цього села налаштовані не пускати своїх чад до школи. Ще минулого року тут згоріла частина навчального закладу, та жодних змін немає: нову школу не збудували, стару - не відновили.

Міністр закликав не звинувачувати у всьому попередників, адже у нової влади на місцях було майже півроку, аби вирішити цю проблему. “Як можна оцінити тих керівників, які півроку споглядали на це неподобство? Тому ми приймемо кадрові рішення щодо відповідальних за цю скандальну ситуацію. Всі ті, хто власні маєтки підготував до зими, а про школи і лікарні забув, шкодуватимуть про це до кінця своїх днів”, - заявив Азаров.

Зеленому туризму - так

З наступного року господарі агросадиб, які пропонують послуги зеленого туризму, можуть розраховувати на збільшення кредитного фінансування. Ефективність такого напряму кредитування визнали члени постійної комісії облради з питань бюджету. Відтак, рекомендуватимуть ОДА при формуванні обласного бюджету на 2011 рік збільшити обсяг фінансування шляхом видачі мікрокредитів на стимулювання розвитку сільського зеленого туризму до 200 тисяч гривень.

02.09.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 02.09.2010p. 
На головну сторінку