Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №466 від 16.09.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#N-km від Ольги ЯРОШ

У нас не дякують

У Рівному приватні продовольчі та промислові магазинчики-крамнички давно вже чи не на кожному кроці й ніщо не нагадує порожніх радянських полиць-прилавків, проте манера та культура обслуговування допоки переважає “совєцька”.

У нас зазвичай покупці дякують продавцям, коли розраховуються. Або ж даються взнаки ті часи, коли щось гарне й не наше діставалося з-під поли і ти щиро за це дякував працівникам баз чи універмагів, або ж просто люди по той бік прилавка - елементарно культурні. Натомість, коли робиш найменшу покупку в найдрібнішому магазинчику за кордоном, тобі дякують продавці за те, що ти в них щось придбав. І не раз, допоки за тобою не зачиняться двері.

Мова не йде про рівненські мережеві супермаркети - там ввічлива поведінка касирів уже вироблена до автоматизму. А саме про малі місцеві заклади торгівлі. Нещодавно в одному колись великому спортивному магазині, де зараз всі площі орендуються приватниками, довелося купляти канцтовари, а в сусідньому відділі - шкарпетки. Ні там, ні там “дякую за покупку” не сказали. На запитання, чому ж не дякуєте, продавець шкарпеток відповіла: “Нам покупці дякують, а ми кажемо “носіть здорові”. Тоді, за логікою речей, у канцтоварах мали б відповідати “Пишіть здорові!”, чи як?..

16.09.2010



Рівне-Ракурс №10 від 16.09.2010p. 
На головну сторінку