Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №202 від 24.08.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Звернення

День Незалежності – це не просто свято

Шановні співвітчизники! Дозвольте від себе особисто та від імені моїх однодумців, привітати Вас із Днем Незалежності нашої держави!

Зазвичай, цієї днини озираємося в минуле, розважливо оцінюємо сьогодення, розмірковуємо про майбутнє, бо така вже традиція оглядати пройдений шлях і думати про те, що буде. Головне ж у тому, щоб ми побачили і взяли з минулого найкраще. Взяли те, що було притаманне нашим пращурам: любов до праці, волі, до рідної землі. Все те, що зветься високістю духу. Саме тому для нас, українців, День Незалежності, не просто велике свято. Це символ буття вільного і незламного духу нашого народу, його гордості і протидії комплексу меншовартості, що віками насаджувався нашому народу всілякими зайдами.

Але так сталося, що і після здобуття свободи, 14 років тому, за кермо влади приходили люди, які неефективно працювали задля найвищих ідеалів українського народу. Здобувши найцінніший з можливих дарів цивілізованого суспільства - незалежність, Україна продовжувала перебувати під владою, що переймалася власними амбітними інтересами. Прикро це усвідомлювати, але насправді незалежним кожен із нас був тільки лічені миті, коли, ховаючись за тоненькою матерією у виборчій кабінці, залишаючись сам на сам із собою, ставив позначку у виборчому бюлетені.

Надії на кращі перспективи надав яскравий спалах громадянської активності українського народу, що бурхливо проявився на майданах України, переконливо продемонструвавши, що третя сила - це Ви, мільйони наших співвітчизників, які вирощують хліб, обробляють метал, вчать і навчаються, займаються бізнесом. Ця третя сила була за суттю і духом справді українською, незалежно від етнічного походження, релігійних переконань, соціального статусу і віку її учасників, воістину всенародною. Сила тяжіння рідної землі та спрага правди зробили нас такими. Кожен з нас нарешті відчув глибоку внутрішню потребу реалізувати найвище право - обирати власне майбутнє. Але вибори минули і знову прийшли розчарування...

Отримані тоді здобутки виявилися ще дуже далекими від остаточної перемоги. Марно сподіватися, що лише прихід до влади нових людей є сам по собі запорукою втілення нашого бажання правди й справедливості. Адже суть влади зміниться тільки тоді, коли зміняться принципи її діяльності, етика стосунків із народом. Поточна політична ситуація ускладнена ще й тим, що українське суспільство розколоте й подрібнене. Тому є реальна загроза існуванню України як консолідованої держави. Однак події сьогодення переконливо показують, що ні офіційна влада, ні опозиція не в змозі подолати негативні тенденції.

Ліквідувати протистояння, допомогти порозумітися зможе третя сила. Це наша партія. “Третя сила” - політичне об’єднання людей, які відстоюють не позиції політичного зиску, а позицію правди, позицію розв’язання усіх проблем з максимальним урахуванням інтересів громади. Наша партія покликана бути виразником Ваших устремлінь, прагне згуртувати суспільство. Ми не повинні бути байдужими. Ми мусимо виховувати в собі лідерську психологію і плекати високі моральні принципи, вкорінені Богом у людських душах.

Я твердо вірю, що Україна приречена бути насправді вільною і демократичною державою. Ми маємо все для того, щоб кожен із нас був щасливим - щедру землю, найкрасивіших жінок, талановиту молодь, працелюбний народ. Відтак упевнений - з таким багатством в Україні єдиною і дружною сім’єю в радості житимуть всі її громадяни! Потрібно лише, щоб саме ми, а не керовані олігархами політики, піклувалися про наше суспільство. Створимо свою долю власноруч, бо в нас уже є найдорожче - воля!

Процес становлення партії активно триває. Ми чекаємо на прихід до партії чесних і порядних, ініціативних та діяльних патріотів, яким не байдужа наша спільна доля. Адже “Третя сила” - це ми з Вами!

Хай допомагає нам Бог!

24.08.2005Василь ГАВРИЛЮК, голова політичної партії “Третя сила”, народний депутат України



Рівне-Ракурс №10 від 24.08.2005p. 
На головну сторінку