Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №230 від 09.03.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Злочин проти держави

Газ і вода на халяву,

або Як одна фірма дурила державу

Працівники Державної служби боротьби з економічними злочинами Рівненського міськвідділу міліції виявили черговий об`єкт розкрадання тепловодоресурсів, чим займалися в товаристві з обмеженою відповідальністю, що знаходиться в обласному центрі.

Потужні два котли спалювали щодоби чималу кількість газу для обігріву триповерхової будівлі, в якій розміщувалися адміністративні приміщення цієї фірми, де облаштовано не один десяток кабінетів.

І хоча через борги за надані послуги тепловодопостачання було відключене, це не заважало підприємливим керівникам фірми злочинним шляхом у повному обсязі використовувати тепло і воду, не сплачуючи державі жодної копійки. Несанкціонована врізка з`явилася не лише в газовій, а й водотрубі, отож сотні й тисячі кубометрів дорогих на сьогодні ресурсів проходили повз лічильники, які мовчазно показували давно зупинені цифри.

Не дивно, чому так рішуче були настроєні охоронці фірми, коли під ворітьми з`явилися міліцейські автомашини та люди в цивільному одязі. Мовляв, керівництва немає, а ми нічого не знаємо. Однак працівники міліції все ретельно задокументували і тепер, за словами начальника відділу боротьби з економічною злочинністю Рівненського МВ УМВС Володимира Юхимчука, мають з`ясувати, як довго тривав процес розкрадання газових і водоресурсів, а головне - кому належить ця «інженерна ідея» і хто впровадив у дію злочинний механізм втілення її в практику.

09.03.2006Юрій ПОПОВИЧ



Рівне-Ракурс №10 від 09.03.2006p. 
На головну сторінку