Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №230 від 09.03.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Відпочиваємо разом

Масляна серед засніженого зоопарку</p><p>

Масляна серед засніженого зоопарку

Зиму проводжали з млинцями та бурими ведмедями

Минулі вихідні відвідувачам Рівненського зоопарку, мабуть, надовго запам'ятаються, адже в суботу там відбулася Масляна - свято проводів зими. Його організаторами виступили кандидати в депутати до міської ради від «Блоку Юлії Тимошенко», зокрема В'ячеслав Малашинський, разом з дирекцією зоопарку. Завітали на дійство і почесні гості та активісти блоку, які разом з батьками та малечею святкували прихід весни.

Метушня в зоопарку почалася близько десятої ранку і не стихала аж до вечора. І дорослі, і малеча з нетерпінням чекали початку конкурсів та веселощів. Вже від самих воріт виднілися величезні снігові фігури, споруджені руками одного з рівненських художників. Від рожевого сердечка, двох коричневих ведмедів та зеленого крокодила юні гості були просто в захваті. Проте далі їх чекали ще більші сюрпризи.

Перше, що порадувало відвідувачів, - це можливість абсолютно безкоштовно прогулятися територією парку та помилуватися тваринами, більшість яких походить з далеких країн, де немає снігу. Але й серед заметів та кучугур екзотичні мешканці почуваються не гірше, адже за кілька років призвичаїлися до суворих українських зим. Можна було і погодувати братів менших спеціально приготовленим кормом. Лисиці та єнотовидні собаки, фазани та грифи, верблюди і лами, зебри та коні охоче брали з рук печиво, цукор та шматочки хліба. А от щоб пригостити хижаків, довелося кидати їжу у клітки на відстані.

Спеціально для малюків працівники зоопарку організували катання на поні та конях. Пораділи гості зоопарку і маленькому лошатку, яке з'явилося в поні всього кілька днів тому.

У конкурсах участь охоче брали як малюки, так і дорослі. Після виступу фольклорних гуртів, які виконували веснянки, почалися забави. Для любителів ковзанки активісти БЮТу побудували великий льодовий спуск, де використовували не стільки санки, як целофанові пакети.

Настрій підняв і конкурс із ліплення сніговиків, учасники якого, окрім природних матеріалів, мали використати символіку блоку та повітряні кульки. Кожного «архітектора» організатори нагородили цінними призами, проте найбільше відзначили дві роботи. В одній із них діти використали плакат із зображенням Юлії Тимошенко, а в другій - повністю заліпили хлопця снігом.

До наступних розваг долучилися не тільки молодші відвідувачі зоопарку, а й їхні батьки, адже потрібно було перетягувати канат і грати у снігові війни. Навіть снігова заметіль не стала перепоною для гарного настрою. А зігрітися допомогло караоке та величезна ватра, яка стала заключним акордом Масляної.

- Для святкування зоопарк обрали невипадково, - говорить кандидат в депутати до міської ради від «Блоку Юлії Тимошенко» Анатолій ЧУГУЄВЕЦЬ. - Цим ми хотіли привернути увагу рівнян до скрутного становища установи. До того ж, люди змогли гарно відпочити за містом. На підготовку було витрачено всього один день: за п'ятницю побудували ковзанку, домовилися із підприємцями, аби ті забезпечили харчування, а також запросили дресирувальника з бурим ведмедем, аби з ним змогли сфотографуватися бажаючі. Для розваги гостей також запросили ряджених скоморохів, які водили з дітьми хороводи. Ми й надалі організовуватимемо подібні святкування і різноманітні сюрпризи для рівнян, - пообіцяв пан Анатолій.

09.03.2006Наталія МОРОЗЮК



Рівне-Ракурс №10 від 09.03.2006p. 
На головну сторінку