Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №479 від 16.12.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Гроші

Підприємство обманює підприємство

До фірми-посередника звернулася маловідома компанія з проханням допомогти купити певний товар. При цьому покупець був готовий на найвищу ціну. Через кілька днів знайшовся і бажаючий продати. При цьому зазначалася обов’язкова умова: застава та сплата значної неустойки у випадку відмови від отримання товару. Посередники вже були на сьомому небі від щастя. Однак радість була недовгою.

Вони уклали з покупцем договір, передбачаючи аналогічний розмір неустойки (правда, без застави), потім підписали контракт з постачальником і надали заставу. Коли посередник привіз отриманий товар, виявилося, що замовника не існує: немає статутного фонду, липова печатка і офіс орендований на підставних осіб. Тобто посередник залишився з непотрібним товаром, придбаним за надзвичайно високою ціною, і, крім того, зазнав неминучі збитки ще й зі сплатою неустойки.

Полювання на оптовиків

Оптовій фірмі конфіденційно пропонують партію товару, що користується обмеженим попитом. Фахівці цієї фірми з’ясовують, що хоча попит і обмежений, однак він є за відсутності іншого товару. Тому ціни високі й обіцяють великий прибуток. Підписується контракт на постачання і перераховується аванс. Важливою умовою контракту стає конфіденційність і велика сума неустойки у випадку відмови від товару. Якби на цьому ланцюг зупинився, оптовик і справді міг би заробити, однак шахраї йдуть далі: штучно організовується попит на товар.

16.12.2010Дмитро ГУБАНОВ



Рівне-Ракурс №10 від 16.12.2010p. 
На головну сторінку