Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №480 від 24.12.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Гаряча тема

Незручності тривають

Вже понад місяць продовжується ремонт транспортного мосту на вулиці Млинівська у Рівному. Хоча залізничники стверджують, що робота йде швидкими темпами, у відповідності із запланованим графіком і на об’єкті щодня працює кілька десятків ремонтників, начальник міського управління транспорту і зв’язку Віталій МИРОНЮК, який майже щодня приїжджає оглянути плин ремонту, має на це інший погляд…

- Ремонт цього транспортного мосту створив для рівнян та гостей міста чимало незручностей, - зазначає Віталій Мілентійович. - По-перше, перенесли зупинку приміських автобусів від залізничного вокзалу до району РЗВА (місце зупинки там, де розвертаються тролейбуси). А оскільки це близько 260 маршрутних транспортних засобів, які щодня відвозять і привозять близько п’яти тисяч пасажирів, можна лише уявити, які незручності це створює для водіїв та пасажирів приміських автобусів і тролейбусів, що там розвертаються… По-друге, довелося відкрити для вільного проїзду центр Рівного, що приз-вело до величезного нагромадження там транспортних засобів і виникнення пробок. По-третє, на початку ремонту міст був повністю перекритий для руху пішоходів і вони, ризикуючи життям, переходили знизу через рейки. Добре, що зараз на мосту вже оперативно зробили безпечний пішохідний прохід.

Тягнути вже не було куди

- Ще під час весняних перевірок цього мосту були значні зауваження щодо його стану, адже, наприклад, вже частково провалилися бетонні плити для пішоходів. Однак ремонт почали лише у листопаді… і потрібно радіти, що ніхто не постраждав, адже міст міг навіть рухнути, - наголошує Віталій Миронюк. - До речі, на початку ремонту робота просувалася доволі швидко: у надзвичайно короткий термін провели демонтаж старих конструкцій, а вже тепер, коли потрібно завершувати монтаж нових, темп значно спав. І хоча залізничники стверджують, що на мосту постійно працюють кілька десятків робітників, їх там можна побачити не більше семи…

Другий на черзі

Взагалі спочатку було заплановано розпочати ремонт відразу двох мостів: вищезгаданого та мосту, який знаходиться на виїзді з Рівного у напрямку Шпанова. І робота з ремонту обох цих мостів повинна була бути завершена 2 квітня наступного року. Однак вирішили, що недоцільно перекривати обидва мости на такий довгий термін і ремонт другого потрібно розпочати після завершення реконструкції першого.

Отже, побачимо, в який строк буде завершено ремонт хоча б першого мосту, адже усі зацікавлені, щоб це було якнайшвидше, і зникли усі пов’язані із цим незручності для міста.

24.12.2010Дмитро ГУБАНОВ



Рівне-Ракурс №10 від 24.12.2010p. 
На головну сторінку