Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №483 від 13.01.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Перевірено на собі

Маски з прісноводної губки

Допоки тривали свята й канікули варто було робити всілякі косметичні процедури в домашніх умовах. Та й узагалі взимку на це є більше часу.

Маски з бодягою (бадяги) використовуються у народних косметичних рецептах для лікування проблемної шкіри. Кристали бодяги - прісноводної губки, мають відшарувальні властивості - вони очищають шкіру від відмерлих клітин, що закупорюють пори і сприяють появі прищів і вугрів.

Гель з бодягою відлущує м’якше і підходить для чутливої шкіри; порошок бодяги, особливо з хвощем польовим, відлущує сильніше. До пакетику порошку додають трохи чистої води або перекису водню, щоб вийшла кашка. Рідину наливають поступово, розмішують і наносять кашку на обличчя, надавлюють м’якими рухами, розподіляючи всією поверхнею шкіри. Маску тримають до повного висихання, а потім ретельно змивають теплою водою. Шкіра після цього зазвичай червоніє - такий ефект дає подрібнена бодяга, але це не страшно - почервоніння проходить приблизно через добу.

Бодяга володіє прекрасними косметичними властивостями: вона не тільки допомагає в лікуванні прищів та вугрів, але й омолоджує шкіру, покращує її дихання, тому що пори очищуються, а підшкірні капіляри відкриваються.

В’януча шкіра після подібних процедур стає еластичнішою, дрібні зморшки розгладжуються, зменшується активність сальних залоз.

Щоб позбутися слідів після прищів і вугрів, потрібно зробити маску з бодягою кілька разів.

Не можна використовувати бодягу при чутливій шкірі та свіжих запаленнях, а також наносити навколо очей - пил подрібненої губки може викликати запалення слизової оболонки.

13.01.2011Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 13.01.2011p. 
На головну сторінку