Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №486 від 03.02.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#КВН

Тепер і в нас “Європа”…

Новий рік видався щедрим на зміни у рівненському КВНі. Ще не встигла рівненська делегація повернутися з 22 Міжнародного фестивалю команд КВН “КІВІН-2011” у Сочі, як містом поширилися чутки щодо переносу Офіційної Міжрегіональної ліги КВН “Європа” зі Львова до Рівного. Хто радів, хто жалів західних сусідів, але чутки підтвердилися по приїзді керівників рівненського КВНу - братів Ліпських, які й розповіли детальніше про вдалу поїздку в Сочі.

Ліга “Європа” є Офіційною Міжрегіональною лігою творчого об’єднання “АМІК” Міжнародного Союзу КВН та існує всього рік. За цей час вона рекламувалася та проводилася у Львові, набираючи популярності та становлячи для західних квнщиків реальну можливість пограти у лізі такого рівня без далеких подорожей на Східну Україну. За цей же рік в організаторів виникли певні фінансові труднощі та розбіжності з керівництвом ТТО “АМІК”. Тому Рівне стало запасним варіантом місця проведення ліги, а в Сочі це питання узгодили вже повністю.

Назва ліги в нашому місті лишається незмінною, адже це бренд, який затверджений в “АМІК”. А от над емблемою доведеться попрацювати - розповідають брати Ліпські, - та це не єдиний фронт робіт, пов’язаний з проведенням ігор такого рівня. Офіційна ліга має обов’язково зніматися та транслюватися по телебаченню.

Ігри проводитимуться у звичному для рівненського глядача місці, адже після усіх вимушених поневірянь повертаються у МПК “Текстильник”. Для сцени будуть виготовлені нові декорації.

Звичайно, зараз як ніколи потрібна згуртованість рівненських квнщиків, адже формуються адміністративна, рекламна та прес-групи, які будуть допомагати у проведенні ліги. Ми хочемо мати власних гідів, які б допомагали приїжджим командам. До речі, гідами можуть бути не тільки квнщики, а й просто зацікавлені у цій сфері рівненчани - ділиться планами Юрій Ліпський.

Щодо Вищої Рівненської ліги, то вона не припинятиме свого існування, а діятиме паралельно з “аміківською”, адже багато команд можуть і хочуть в ній грати. До того ж, “Європа” - платна, а це не всім рівненським командам по кишені.

Новина про проведення “аміківської” ліги у Рівному затьмарила головну мету поїздки до Сочі. Адже саме там, на фестивальному відборі, млинівська команда “Бомба” сподівалася потрапити до Вищої ліги у Москві.Та виявилося це дещо складніше. Переможців Вищої Української ліги направили в цю ж лігу набирати обертів та популярності, а також долати труднощі перекладу. Саме відмінність у подачі того ж самого матеріалу, але в російському варіанті, стала основною проблемою української команди. Тому Москва ще попереду, а на даний момент - напрацювання матеріалу. Головне, що команда в гарному гуморі й вони готові боротися далі - розповідає Юрій Ліпський.

Так само оптимістично налаштовані на роботу й самі керівники рівненського КВНу, попереду багато приготувань до нової ліги, а часу обмаль - перша гра вже в березні.

03.02.2011Ольга ГРИНЕВИЧ



Рівне-Ракурс №10 від 03.02.2011p. 
На головну сторінку