Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №486 від 03.02.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Дозвілля

Рівненські таємниці скіфського золота

Рівненські таємниці скіфського золота

Вихованці підліткового клубу “Юність” давно відомі своїми роботами у мистецьких колах Рівного. Їх доробки можна побачити на виставках в обласній бібліотеці для юнацтва та іменних заходах - до Дня народження Миколи Гоголя, Марії Примаченко, Катерини Білокур.

Цього разу вихованці клубу готуються до 4 лютого - 75-річчя з Дня народження відомого українського археолога і поета Бориса Мозолевського. У 1971 році він очолив археологічну експедицію, де під час дослідження скіфського кургану Товста Могила знайшли відому скіфську Пектораль та численні золоті прикраси. Тож гуртківці спробували власноруч відтворити “скіфське золото”.

Ідея створення скіфських скарбів належить керів-нику гуртка “Ліра” Наталії Волосянчук. Натхненні репродукціями, зображеннями археологічних розкопок та розповідями наставниці про побут та життя скіфів, діти створили цілу колекцію скарбів, виконану у скіфському стилі. До неї входять кубки, скрині, наповнені “дорогоцінними” прикрасами, браслетами, сережками, монетами. Усі вироби зроблені з пластиліну, покриті шаром золотого лаку. Для роботи також використовуються інші матеріали яскраво-блискучого забарвлення - фольга, бісер, блисківки, кольоровий папір тощо. Особливо активними у створенні експозиції були Соня Лебедич, Сашко Колесников, Віталік Бурлак, Настя Лебедич.

Окрім навиків роботи з художніми засобами, Наталія Анатоліївна прищеплює учням любов до знань, розкриває перед ними дивовижний світ історії, допомагає пізнати навколишнє життя, передає відчуття часу, його безперервність та можливість доторкнутися до культури Стародавнього світу, розширює дитячий кругозір, пропонує альтернативу телебаченню та комп’ютерному світу.

03.02.2011Наталія МАЛИНОВСЬКА



Рівне-Ракурс №10 від 03.02.2011p. 
На головну сторінку