Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №491 від 10.03.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Прорив

МЕГУ відкриває нове вікно в Європу

МЕГУ відкриває нове вікно в Європу

Новий проект, який дозволяє студентам паралельно навчатися в Україні та Польщі впроваджує Міжнародний економіко-гуманітарний університет ім. Ак. С.Дем’янчука спільно з Краківською академією ім.Моджевського та Вищою соціально-економічною школою у Шрьодє Вєлькопольськей. Представницька делегація МЕГУ, на чолі з ректором університету, професором Анатолієм Дем’янчуком, нещодавно повернулася з Польщі, де обговорювала подальші умови співпраці між навчальними закладами та уклала відповідні угоди. Аналогів такій системі навчання в Україні поки немає.

- Оскільки ми неодноразово заявляли, що МЕГУ за побудовою свого навчального процесу та якості освіти вже в Європі, і про це свідчить наша плідна співпраця з Угорським університетом ім.Я.Кодолані, зараз це підтверджують ще й результати нашої поїздки до Польщі, - зазначив Анатолій ДЕМ’ЯНЧУК. - Поїздка була надзвичайно плідною та насиченою. Як результат, уклали низку договорів та погодили навчальні плани, робочі програми та предмети, які вивчаються згідно з навчальним планом МЕГУ та польських ВНЗ. Зараз ми серйозно працюємо над сучасним, змістовим і практично значущим для студентів будь-яких спеціальностей навчальним планом. Адаптувавши його, ми вирішуємо одне із завдань, що ставить перед нами Болонський процес, а саме - можливість вільного вибору студентами, де навчатися, навіть посесійно.

За словами Анатолія Дем’янчука, проект передбачає навчання в МЕГУ та в польських ВНЗ. “Назвали його - “Вікно в Європу”, - говорить ректор. - Відтепер ми розпочинаємо впровадження спільних навчальних програм для студентів МЕГУ, Краківської академії і Познанської Вищої школи. Ця система навчання є цікавою і новою, оскільки побудована таким чином, щоб студенти надовго не відлучалися з дому, не забували Батьківщини і тому кількість витраченого на навчання в обох закладах часу буде однаковою. Окрім того, у Польщі студенти можуть навчатися, практично, за всіма спеціальностями, що є в МЕГУ. Велику увагу приділяємо тому, щоб програма була спрямована не лише на отримання диплому, а насамперед на якість освіти. Набір буде обмежений у рамках балів сертифікатів та враховуватимуться початкові знання абітурієнтів. Студенти першого та другого курсів, які навчаються у МЕГУ і хочуть паралельно вступити у Польські ВНЗ, зможуть навчатися у Вєлькопоському вищому навчальному закладі. А у Краківську академію є можливість вступати з першого курсу навчання. Після закінчення навчального закладу студенти отримають відразу два дипломи - МЕГУ ім. Ак. С.Дем’янчука та польського ВНЗ і матимуть можливість продовжити навчання у магістратурі будь-якого навчального закладу Європи”.

Черговим важливим аспектом є те, що не лише наші студенти мають можливість навчатися в польських ВНЗ, але і польські - у МЕГУ. Закордонні колеги висловили зацікавленість, що є важливо не тільки для навчального процесу, але і для подальшої співпраці між двома країнами.

10.03.2011Вікторія РИЧКО



Рівне-Ракурс №10 від 10.03.2011p. 
На головну сторінку