Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №492 від 17.03.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Прогрес

Телефон не замовляли? А ми принесли

Досить поширені шахрайства із телефонізацією. Наприклад, жертвами стають люди, у квартирах яких ще не встановлені телефонні апарати. Адреси таких мешканців шахраї отримують у прийомних організацій з установки телефонних апаратів. Потім вони ходять за отриманими адресами і, відрекомендувавшись працівником організації, де отримали адресу, оголошують мешканцям, що до них дійшла черга з установки апарату.

Залишається підписати договір та сплатити перший внесок. Зовнішній вигляд “представників” зазвичай вселяє довіру, а господарі квартири засліплені ра-дістю отримання телефону. Угода швидко відбувається. І шахраї зникають із “внеском”, а телефон залишається, як і раніше, мрією.

Спарений номер

У районах-новобудовах телефонізація проходить порівняно швидко. А при необхідності, можна доплатити і телефон встановлять у найближчі дні. “Представники” телефонного вузла за подвійну, а то й потрійну ціну пропонують моментальну установку апарату. Як не дивно, вони не вимагають гроші наперед, а дійсно встановлюють у квартирі апарат та відразу пропонують випробувати. Після дзвінка родичам, мешканець спокійно розлучається з грошима. Після чого на руках у нього залишається квитанція і заповітний номер. А вже пізніше (іноді через годину, а іноді й через день) мешканець розуміє, що його просто ошукали. На будь-яку спробу зателефонувати куди-небудь, телефон відповідає сигналом “зайнято”. Або ж у слухавці постійно чути чужі розмови. Для того, щоб втілити у життя цю аферу, шахраї спочатку вираховують власників телефонів у будинку-новобудові. Потім їм залишається тільки спарити номер нового телефону з вирахуваним.

17.03.2011Дмитро ГУБАНОВ



Рівне-Ракурс №10 від 17.03.2011p. 
На головну сторінку